IBM de Firefox dedi...

0
FZ
IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

İlgili Yazılar

Türkçe Mozilla Eklentileri

anonim

Uzun uğraşlar sonunda Türkçe eklenti sayfası artık herkese açık. eklentiler.mozilla.org.tr

Artık yabancı eklenti derdi bitti. Bu sitede güncel eklentilerin Türkçe sürümlerini bulabilirsiniz. Sitede bulunan tüm eklentiler tamamen Türkçedir.Şu an sitede topla 24 tane eklenti bulunmaktadır.Bu eklentilerin çoğu, mozilla update de ilk 20-30 girmiş eklentiler.Şu an sadece ingilizcede olup başka dilerde olmaya eklentiler bile var.İleriki zamanlarda bu sayı gittikçe artacaktır.Umarım sizlerin de hoşunza gidecektir bu oluşum.Görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Mozilla 0.9.8 çıktı

anonim

Mail-News okuyucu, adres defteri, "wysiwyg" HTML editoru, ve ufak bir IRC clienti ile eksiksiz ve standartlara uyumlu bir Internet tarayıcı olan Mozilla'nın 0.9.8 sürümü duyuruldu. Günlük kullanıma uygun bir duruma ulaşmış olan Mozilla, gittikçe 1.0 hedefine daha da yaklaşıyor...

Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

FZ

Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

Firefox'a araç çubuğu geliştirin (makale)

sefalet

Bu güzel adreste Firefox'a araç çubuğu eklentisi geliştirmenin ayrıntılı anlatımı yapılmış. Yazının başında da belirtildiği üzere anlatım uzun ama eklenti oluşturmak çok kolay.

Fazlamesai yapanlar Firefox'a nasıl bir araç çubuğu eklentisi isterlerdi acaba?

http://www.borngeek.com/firefox/tutorial/