Firefox'ta Güvenlik Açığı

0
Soulblighter
01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.
Firefox'un sayfasındaki Güvenlik Açığı ile ilgili soru ve cevapların çevirisini (kısa ve öz şekilde) buraya yazıyorum.

S1. Yamanın yüklendiğine nasıl emin olabilirim?
C1. 'About -> Help' kutusunda Firefox'un sürümünün 0.10.1 olarak görünmesi gerekiyor.

S2. Bu açık, kullanıcıyı nasıl etkiler?
C2. Bir bilgisayar korsanı kullanıcıyı dosya indirmeye teşvik edip, kullanıcının download dizinini silebilir.

S3. Bu açığın önem düzeyi nedir?
C3. Bu potansiyel bir güvenlik açığıdır. Bu açığın etkili olması için kullanıcı etkileşimi gereklidir.

Görüşler

0
386-DX
Sanirim mesele gorundugunden daha vahim [www.securitytracker.com]
0
conan
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=258005

Bug'in su anki durumuna bakiniz. Cozene de bakiniz. IE sorunlarinin %90'ini bulan adam. Ne yazik ki sorunu bulanla sorunu cozen ancak acik kodda ayni kisi olabiliyor. Tuh...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En hızlı browser hangisi?

anonim

En hızlı web browserinin ne oldugu konusunda tartışmalar güncelliğini koruyadursun, Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri altında yapılan bir test ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Mozilla one point oh release party

m1a2

Mozilla 1.0 final release`den önce 1.0 release partisi duyuruldu :) 20 Haziran`da San Fransisco`da düzenlenecek partiye katılım serbest mi? Tabii ki öyle, küçük bir farkla. Partinin düzenleneceği dna lounge bar sınıfına girdiğinden eyalet yasaları gereği bu tip yerlere giriş için 21+ şartı gerekiyor. Yani 21 yaş altı Mozilla`cı Fazlamesaiciler (güzel bir sınıflama oldu di mi ama?) için üzgünüm, partiye katılamayacaksınız, San Fransisco`ya uçak bileti almaya kalkışmayın ;) Şimdi alternatiflerden bahsedelim: şurdan webcam ile partiyi takip edebilirsiniz. Veya Bugzilla`da 1.0 release`i için son derece kritik olarak rapor edilen Bug-100309`a kayıt yaparak bu bug`ı kapatabilir ve 1.0`ın çıkışını hızlandırabilirsiniz ;) Evet, Uruguay`dan Belçika`ya kadar alternatif partiler plânlanmış durumda. Microsoft-Turkey boğazda bi şeyler yapmıştı XP için. Onlardan yardım mı istesek acaba? Tecrübelerden istifade etmek lâzım...

Not. Netscape`i pas geçerek bunu `Haberler` kategorisinde gönderiyorum. Netscape`i kaldırarak -veya kaldırmayarak- şöyle güzel bir `mozilla` kategorisi açsak diyorum; üstelik şurda fevkâlade haşmetli bir resim de var, onu da `mozilla.gif` olarak kullansak hani diyorum ;)

Mozilla 1.2 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Type Ahead özelliği,
  • Basit toolbar kişiselleştirme,
  • Linux'de GTK temalarına destek,
  • Başlangıç sayfasına birden çok linkle (tab içinde) başlayabilme,
  • Link Önceden İndirme (Link Prefetch) özelliği: Browser birşey yapmazken potansiyel ziyaret edilebilecek yerleri indirme.
  • Mailler hard diskinizdeyken istediğiniz filtreyi uygulayabilme (SONUNDA!)
  • Windows için Palm Sync
  • MacOs için daha güçlü arabirim

    Daha fazla detay için

  • Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

    loker

    Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

    Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

    FireFox'u Savunalım!

    anonim

    Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

    Defending The Fox