Kullanışlı Firefox Eklentileri

0
lifesdkver0_1
Mozilla Firefox 'u hepimiz çok seviyoruz. Oyle ki eklentileri ile beraber web'de kesintisiz gezinmek (aksamalar için bkz: bir haber okumak için üyelik isteyen siteler; oradan buradan fırlayan, ekranı dolduran reklamlar; linkleri html yerine düz yazı olarak verip bizi kopi-peyste mahkum edenler,vs) mümkün hale gelebiliyor. Benim çok kullanışlı bulduğum eklentilerden bir demet:
  • Adblock: Adı üstünde, sayfadaki reklamları engelliyor. Yüklendiğinde Firefox'un durum çubuğuna bir kısa yol ekliyor. Bu kısa yola tıkladığınızda o anda gezinmekte olduğunuz sayfada blok edilebilecek elemanları liste olarak gösteriyor. Listeden seçtiğiniz elemanın çevresinde neon ışıkları yanıyor ;), böylece doğru şeyi bloke edip etmediğinizi anlayabiliyorsunuz. Bunun yanında genel amçlı filtreler de yaratabiliyorsunuz.
  • Google Bar: Bildiğimiz Google Toolbar.
  • Linkification: Sayfalarda html olarak değil de düz text olarak yazılmış linkleri normal birer linkmiş gibi gösteriyor, bizi kopyala-yapıştır derdinden kurtarıyor.
  • BugMeNot: An itibariyle 23454 site için bir kullanıcı adı ve bir parola sağlayan kaynak site. İlgilendiğiniz sitenin kullanıcı adı ve parola isteyen formuna sağ klik yapıp BugMeNot'a tıklıyorsunuz, eklenti sizin için alanları doldurup göndere tıklıyor. tembellikte son nokta.
  • GMailNotifier: GMail hesabınıza mail gelip gelmediğini kontrol ediyor. Firefox'un durum çubuğunda küçük bir ikonla sizi haberdar ediyor. (Bu arada GMail'in web arayüz teknolojisi ki bildiğimiz tekniklerin birleştirilmiş hali harika bir fikir. Google Inc.'i herkesin sevmesi boşa değil.Teknik ayrıntıları başka bir habere)
  • IEview: Firefox'la sörf yaparken ender anlarda ihtiyaç duyacağınız bir seçenek. Sağ klik'e yerleşip o anki sayfanın veya seçtiğiniz linkin Internet Explorer'da açılmasını sağlıyor.
  • BBCode: İşte başka bir harika fikir daha. Forumlara,haber sitelerine,vsye post ederken yazınızı BBCode/Html/XHtml ile şekillendirmeyi bir kaç tıklamaya indiren eklenti. Yine sağ klik menüsüne yerleşiyor. Diyelim link vermek istediniz, seçiyorsunuz link vermek istediğiniz yazıyı, "Make URL" diyorsunuz; gerekli tag'ları yerleştiriveriyor. Bir diğer güzelliği de clipboard destekli olması
  • WebmailCompose: Bu eklenti de sayfada mailto şeklinde verilmiş linkleri belirlediğiniz web arayüzlü bir e-mail hesabının (şu an için GMail,Hotmail,Yahoo,Mail.com,Horde,Netscape,OperaMail'i destekliyor) "yeni ileti" kısmına parametre olarak gönderiyor.
Eh, kral öldü yaşasın kral...

Görüşler

0
FZ
Olmuyo ama böyle kardeşim, IE'ciler ve Opera'cılar şikayet edicek sizi olimpiyat komitesine, doping yapıyorsunuz diye! :-P
0
eyeQ
Herkese selamlar :-]

3 tanede benden;

Operadaki Ctrl+d nin karsiligi Ctrl+Shift+V ile yapan paste&go;
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=58562

Yine Opera Ctrl+Alt+Z nin yaptigini Ctrl+Shift+F12 ile yapan Undo Close Tab;
http://mozilla.dorando.at/

Flashget ve Nettransport kulanicilari icin Opera da olmayan Flashgot;
http://software.informaction.com/catalog/index.php?product=flashgot

Ayrica operada `g` tusunun gorevini tam anlamiyla yapan bir eklenti bilipte bizlerle paylasan varsa Allah ondan razi olsun.
0
FZ
Opera'da tab´ların yerini fare ile tutup sürükleyerek belirlemek gibi bir özellik mevcut mu? Yani aradaki bir tab sayfasını fare ile tutup bir başka yere sürükleyip bırakmak? Ya da belli bir tab sayfasının içindeki linklere tıkladığımda bunların aradaki tabların içine açmak ve başlık kısımlarında renk kullanıp bunları gruplandırmak? Böylece belli bir sayfanın içinden çıkarıp açtığım sayfalar belli bir grup altında gruplanıyor ve hepsi üzerinde işlem yapabiliyorum falan. Yanlış anlama olmasın, Opera özellikleri bakımından saygı duyduğum bir yazılım sadece yukarıdaki özellikler ``default´´ olarak geliyor mu yoksa sonradan eklenebiliyor mu diye merak ettiydim.
0
eyeQ
Evet Tab'lari istedigin yere surukle birak hatta baska bir Opera penceresine bile ancak skin lerin hepsi bu ozelligi `kaldiramiyor`. Renk kullanip gruplandirmak yok - keske olsa.

Opera bence browserlarda bir cigir acti zamanla anlasilacak bir durum. Ancak Opera Software'ye hic guvenmiyorum. Sahsi dusuncem tabi.
0
eyeQ
Herkese selamlar :-]

Kusura bakmayin forumda yeniyim Cevap Ver butonuna tiklamisim yorum ekleyi gormemisim. :D


3 tanede benden;

Operadaki Ctrl+d nin karsiligi Ctrl+Shift+V ile yapan paste&go;
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=58562

Yine Opera Ctrl+Alt+Z nin yaptigini Ctrl+Shift+F12 ile yapan Undo Close Tab;
http://mozilla.dorando.at/

Flashget ve Nettransport kulanicilari icin Opera da olmayan Flashgot;
http://software.informaction.com/catalog/index.php?product=flashgot

Ayrica operada `g` tusunun gorevini tam anlamiyla yapan bir eklenti bilipte bizlerle paylasan varsa Allah ondan razi olsun.
0
bahadirkandemir
LinkPreview [patsis.edula.com]: Fare imlecini üzerine getirdiğiniz adresin fotoğrafını gösteren bir eklenti. Sayfaların fotoğrafları Alexa [www.alexa.com]’dan alınıyor.
0
ebola

  1. Bazen bir web sayfasini toptan kaydedip bir yere goturmeniz gereklidir. Ama parca parca dosya olsun istemezsiniz. Bunun icin Explorer'da MHT A diye bir format vardır. Keşke mozilla da olsa dediğim nadir şeylerden biriydi.
    Artık MAF [maf.mozdev.org]= mozilla arşiv format var. :)
  2. Sağ tuşa download with "wget, prozilla, Downloader for X, Download Accelerator Plus, GetRight." diyebilmek için
    http://downloadwith.mozdev.org/
0
Challenger
Webdeveloper kesinlikle harika bir eklenti. Özellikle JavaScript hatalarını bulmak için bire bir. IE' nin abidik gubidik hata mesajları vermesiyle JavaScript hatalarını gidermek, insanda fıtık, karın ağrısı, geçici beyin hasarı gibi rahatsızlıklara neden oluyor:

Web geliştiriciler için:
http://www.chrispederick.com/work/firefox/webdeveloper/ [www.chrispederick.com]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'a araç çubuğu geliştirin (makale)

sefalet

Bu güzel adreste Firefox'a araç çubuğu eklentisi geliştirmenin ayrıntılı anlatımı yapılmış. Yazının başında da belirtildiği üzere anlatım uzun ama eklenti oluşturmak çok kolay.

Fazlamesai yapanlar Firefox'a nasıl bir araç çubuğu eklentisi isterlerdi acaba?

http://www.borngeek.com/firefox/tutorial/

Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

Soulblighter

Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

Kaynak: Tom's Hardware Guide

Mozilla 1.0 Çıktı

tongucyumruk

Ailemizin browser'ı Mozilla sonunda 1.0 sürümü ile karşımızda... Resmi sitesi'nde Mozilla 1.0 Released gibi olabilecek en sadece biçimde yapılan duyuru ile Mozilla 1.0 Sürümüne adımını attı... Ayrıntılar için 1.0 Release Notes'a buradan ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili Slashdot'ta çıkan haberi ve gelen yorumları da buradan okuyabilirsiniz. (Bu arada FazlaMesai'de Mozilla sürüm takip sitesine dönüşmeye başladı gibi neredeyse günlük CVS updateleri bile haber olacak)

Mozilla ve Mozilla Firefox'ta Güvenlik Açığı! ;-)

Challenger

Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.

Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

Kaynak: eWeek