Firefox’ta da açık çıktı

0
everestk
6 Ocak 2005 — Açığın, internet dilinde ‘phishing’ olarak bilinen kimlik ve şifre hırsızlığına olanak sağladığı belirtildi. Açık, Firefox kullanıcısı bir siteden bir indirme yaptığı zaman çıkan diyalog kutusunun taklit edilmesine olanak veriyor. Uzmanlar açığın Firefox kullanıcılarını ‘phishing’ hacker’larına karşı korumasız hale getirdiğini belirtiyor.
Kullanıcı linki tıklayınca indirme yapacağı sitenin taklidi olan bir sayfaya yöneliyor. İndirmeyi yapmak üzere tıkladığında hacker’ın bilgisayarına girmesini sağlıyor. Kimi uzmanlar, Firefox’un Internet Explorer kadar yaygın olmaması nedeniyle bu açığın hacker’lar tarafından tercih edilmeyeceğini belirtiyor.

YAYGINLAŞIRSA, SALDIRI KAÇINILMAZ

Bir açığın hacker’ların dikkatini çekmesi için tarayıcının yaygınlığı büyük önem taşıyor. Opera, Safari ve Firefox gibi tarayıcıların saldırılara maruz kalmamasının başlıca nedeni de düşük yaygınlıkları. Firefox’un hızla yaygınlaşması, ‘güvenli’ imajını zedeleyecek şekilde hacker saldırılarının artmasına yol açabilir. Son istatistiklere göre, tüm internet kullanıcılarının yüzde 9’a yakını Firefox’u tercih ediyor. Bu rakamın 2005’te de artması bekleniyor.

Açık, Mozilla 1.7.3 (Linux), Mozilla 1.7.5 (Windows) ve Firefox 1.0 tarayıcıları için geçerli. Tarayıcının geliştiricisi Mozilla Vakfı açığın yamanacağını duyurdu.

Haberin orjinalini burdan, Tükçe'sini burdan okuyabilirsiniz.

Not: Firefoxun sayfa ve forumlarında bununla ilgili pek bir şey yazmıyor. Mozilla & Firefox vulnerability başlıklı konuda bu haberin altına şöyle bir cevap vermişler:

How stupid must one be to follow an email link and download something?

Görüşler

0
conan
> Opera, Safari ve Firefox gibi tarayıcıların saldırılara maruz kalmamasının başlıca nedeni de düşük yaygınlıkları.

WTF?

0
Nightwalker
Zdnet'ten

"The download vulnerability has been confirmed in Mozilla 1.7.3 for Linux, Mozilla 1.7.5 for Windows, and Mozilla Firefox 1.0. No solution is available at present, but Mozilla developers plan to fix this bug in an upcoming version of the product."


Açıkçası pek yakıştıramadım mozilla foundation'a sanırım bu tür açıklar için daha hızlı bir yamalama sistemi geliştirilmesi gerekli.

Belki M$ nin tecrübelerinden yararlanmalıyız :)
0
bahadirkandemir
There's no patch for human stupidity.
0
everestk
internet explorerda da yine yeni açıklar çıkmış.
haberi hafif.orgda okudum

Extremely critical

kaynak da : http://secunia.com/advisories/12889/
0
Doggie
Önce fanatik olma, adam gibi oku haberleri. Extremely critical diye bir güvenlik/açık seviyesi yok. İki, aynı gün de açığı kapattılar ! Eğri oturup, doğru konuşalım. Ürün yaygınlaşınca bir sonraki ürünü bakalım nasıl bekleyeceğiz ?
0
everestk
ne fanatiği kardeşim ne diyorsun
istersem fanatikde olurum başka şey de bu seni ilgilendirmez.
haberde böyle bir ifade kullanmışlar
verdiğim linke gidersen görürsün
ama ben bu açıkların kapatıldığıyla ilgili birşey okumadım
sen boş konuşacağına "adam" olsaydın da bu linki verseydin bizi bilgilendirseydin!
0
nerkn
Açtım, bu açıkça açık. Uzun satırları bölmeme, kaydırmama problemini başka şekilde benimde canımı sıkmıştı ama gerçekten https://bugzilla.mozilla.org/attachment.cgi?id=169226 tanımlayıcı bir açıklama ile bunun kullanıcının zarar görebilecegi türden.
Ama günde onlarca spami silen, zamanında ie'nin zararlılarına savaşmış, nasıl olmuşsa da bulaşmış popuplara karşı amansızca direnmiş iş arkadaşlarımın sunduğum çözümü bir an bile değiştirmeyi düşüneceklerini sanmam!
Çünkü onlar da birer TiLKi!

0
Doggie
İlginç bir yorum olmuş, biraz da anlaşılır olsa iyi olurdu. İş arkadaşların kötü iş çıkarıyorlar, bu da bizi zor durumda bırakıyor. Umarım tilkiler bir sonraki sürüme kadar sorun yaşamazlar.
0
o_ozardic
Mozzarella Ailesindeki Güvenlik açıkları :)

http://www.theinquirer.net/?article=20629
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Firefox 0.8

Soulblighter

"Ne zaman yeni sürüm çıkacak?" diye söyleniyordum kendime. Siz de benim gibi yeni sürüm manyağıysanız, hemen Mozilla Firebird'ünüzü güncelleyin ve yepyeni, çevik Mozilla FireFox´a kavuşun.

Mozilla 25.000.000 kullanıcı barajını aştı

St

Çıktığı günden bu yana ortalığı kasıp kavuran açık kaynak kodlu Mozilla Firefox sonunda 25.000.000 barajını da aştı ;)

Mozilla Labs'tan Cep Telefonu Tasarımı

tongucyumruk

Mozilla Labs konsept serileri dahilinde yeni cep telefonu tasarımları olan Seabird'ü duyurdu. Sistem tek başına bakıldığıda üzerinde Firefox yüklü olan sıradan bir Android yüklü smartphone'a benzese de bazı kritik özellikleri ile sıradan telefonlardan ayrılıyor.

Mozilla 0.9.1 geldi!

Necrodome

Netscape 6.0 ve 6.5 sürümlerinin de çekirdeği olan,Microsoft'un Internet Explorer dayatmasına karşı iyi bir alternatif olarak görülen browser/mail/Html tasarım aracı Mozilla'nın 0.9.1 sürümü çıktı.
İlk izlenimlerim henüz beta olmasına rağmen,Mozilla'nın oldukça iyi olduğu yönündeydi.Arabiriminin daha bir kullanıcı dostu olmasıyla beraber hızında da gözle görülür artış var.Daha iyi bir browser arayanlara duyurulur.
Windows versiyonunu indirmek için buraya tıklayın...

En hızlı browser hangisi?

anonim

En hızlı web browserinin ne oldugu konusunda tartışmalar güncelliğini koruyadursun, Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri altında yapılan bir test ilginç sonuçlar ortaya koydu.