Mozilla Labs'tan Cep Telefonu Tasarımı

0
tongucyumruk
Mozilla Labs konsept serileri dahilinde yeni cep telefonu tasarımları olan Seabird'ü duyurdu. Sistem tek başına bakıldığıda üzerinde Firefox yüklü olan sıradan bir Android yüklü smartphone'a benzese de bazı kritik özellikleri ile sıradan telefonlardan ayrılıyor.
Yeni sistemin getirdiği özelliklerden bazıları şöyle:

Aynı zamanda giriş cihazı olarak kullanılabilen Bluetooth modülü. Nintendo Wii'dekine benzer bir şekilde üç boyutlu uzayda hareket edebilen bir giriş cihazı sayesinde sıradan dokunmatik ekranların sınırlarını aşmak mümkün oluyor.

Çift projeksiyon. Sistem üzerindeki iki mini projektör sayesinde dock'a bağlandığında duvara ekranı, masaya ise klavyeyi yansıtarak masaüstü kullanımın rahatlığını sunabiliyor.

Mozilla Topluluk İlişkileri Yöneticisi Asa Dotzler Mozilla'nın telefon üretmek gibi bir planı olmadığını söylese de bu konsept fikir dahi birçok insanı heyecanlandırmışa benziyor. Sistemin üç boyutlu videolarını izleyerek daha fazla heyecanlanmak için Mozilla Labs'a uğrayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Mozilla 25.000.000 kullanıcı barajını aştı

St

Çıktığı günden bu yana ortalığı kasıp kavuran açık kaynak kodlu Mozilla Firefox sonunda 25.000.000 barajını da aştı ;)

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

Mükemmel Web Editörün Peşinde...

FZ

Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.

Mozilla 1.0 RC2 Çıktı

anonim

Mozilla'nın beklenen kararlı sürümüne yaklaşırken çıkan release candidate'lerden 2.'si de duyuruldu.
Şu meshur kullanıcı dosyalarına erişebilen xml açığı da dahil olmak üzere birçok hata ve bug giderilmiş.
Mozilla 1.0 RC2'nin sürüm notlarının (güncellemelerinin) tam listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.
İndirmek için ise ister yansı listesini ister ana sunucuyu kullanabilirsiniz.

Firefox Party

anonim

Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamak için dünya genelinde bir parti düzenleniyor. Ben Türkiye için bir parti fikri verdim. Yer olarak sadece Taksim / Istanbul belirttim. Ve tarih olarak da 21 Kasım girdim. Buradan vereceğiniz önerilere göre bilgileri düzenleyebilirim. Parti ayrıntılarını öğrenmek ve katılmak için buraya

Bu arada Partinin ismini beğenmeyip de önerisi olan varsa yeni önerilere de açığım :)

Bu partiyi düzenlersek hem ailemizin browser'ı olan Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamış oluruz hem de tanışmış oluruz diye düşünüyorum...