Mozilla Labs'tan Cep Telefonu Tasarımı

0
tongucyumruk
Mozilla Labs konsept serileri dahilinde yeni cep telefonu tasarımları olan Seabird'ü duyurdu. Sistem tek başına bakıldığıda üzerinde Firefox yüklü olan sıradan bir Android yüklü smartphone'a benzese de bazı kritik özellikleri ile sıradan telefonlardan ayrılıyor.
Yeni sistemin getirdiği özelliklerden bazıları şöyle:

Aynı zamanda giriş cihazı olarak kullanılabilen Bluetooth modülü. Nintendo Wii'dekine benzer bir şekilde üç boyutlu uzayda hareket edebilen bir giriş cihazı sayesinde sıradan dokunmatik ekranların sınırlarını aşmak mümkün oluyor.

Çift projeksiyon. Sistem üzerindeki iki mini projektör sayesinde dock'a bağlandığında duvara ekranı, masaya ise klavyeyi yansıtarak masaüstü kullanımın rahatlığını sunabiliyor.

Mozilla Topluluk İlişkileri Yöneticisi Asa Dotzler Mozilla'nın telefon üretmek gibi bir planı olmadığını söylese de bu konsept fikir dahi birçok insanı heyecanlandırmışa benziyor. Sistemin üç boyutlu videolarını izleyerek daha fazla heyecanlanmak için Mozilla Labs'a uğrayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

crematorium

Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

Herkese kolay gelsin

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

Mozilla Firebird (eski Phoenix)

roktas

Çıktı çıkacak derken, eski adı Phoenix olan Mozilla Firebird (0.6 ) resmen duyuruldu. Benim de büyük bir memnuniyetle kullandığım Phoenix'in bu isim değiştirmiş yeni sürümünde fazla bir değişiklik yok. Fakat ne de olsa bu bir resmi sürüm ve artık Phoenix (ve hatta Mozilla) yerine Firebird ismini kullanmamız gerekiyor. Bundan kısa bir süre önce Mozilla 1.3.1 ve 1.4 beta da sessiz sedasız duyurulmuştu. Mozilla 1.3.1 ile gelen bir yenilik olarak Mozilla Mail'in spam'e karşı etkin bir önlem olan Bayesian filtreleme özelliğine sahip olduğunu belirtelim. (Bu yenilik Mozilla'nın sadece browser tarafına dayanan Firebird için bir anlam taşımıyor.)

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.