FireFox'u Savunalım!

0
anonim
Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

Defending The Fox

Görüşler

0
mturker
Hah işte bende böyle bir şey bekliyordum. Daha önce forumda da bu sorundan bahsetmiştim (Gerçi farklı bir boyuttaydı ama olsun). Niye bu sayfalar Mozilla ve Firefox ta düzgün gözükmüyor demiştim ve standartlara uyma konusunda ikna olmuştum. Hemen www.ntvmsnbc.com 'u ekledim:)
0
simor
Evet bende web sayfası düzenleyen arkadaşlarıma hep söylerim niye diğer browserlarda test yapmıyorsun diye. ya boşver .. diye geçiştirirler.
Zaten yüzde 50 yoğunluğu çoktan geçmiş diğer browserları kaale almamak onların ne kadar amatör olduklarını gösteriyor. Amatör ruhta bile bazı kriterler gerekliyken siteyi pazarlama adına doğruluktan ne kadar uzak olduklarını da gösteriyor bu. Herşey bir kenara frontpage örneğinde şu an varmı bilmiyorum ama "validation" olayı eskiden yoktu. Mesela dreamweaver da uzun süredir var. Hemde hepsi için.
En ufak uyumsuzluğu bile söylüyor. Gerçi ticari bir ürün belki konumuz dışında ama Çok zor bişey değil. Benim gözlemlediğim asp sayfalarında problem çok oluyor malum sebepten ötürü. Sevdiğim asp tabanlı sitelere
mesaj atıyorum mozilla da bu özellik çalışmıyor çözebilirmisiniz diye. bazısı cevaplıyor bazısı cevaplamıyor. Beyin yaıkanmışlık öyle üst safhadaki, tek çeşit peynir yeyip başkasının tabağına da onu koymayı görev edinmiş kişiler.
İşin komiği bunun için ekstra para da harcamayacaklar.
0
Challenger
"Ya şu siteyi bir de Mozilla ile denesene, standartlara uymayan kodlar yazıyorsun" dediğimde, "IE' de çalışıyorsa gerisini salla" veya "Mozilla mı? O da ne?" şeklinde cevaplar ile karşı karşıya kalıyorum.
0
simor
evet malesef.
Odak noktası kimine göre firefox kimine göre opera. Beni kişisel olarak rahatsız eden, bu işleriyapan insanların deminde belirttiğim ve sizinde aymazlıklarından dem vurduğunuz gibi
sonuçta işlerini yarım yapmaları. Belki abartıyorum ama müşteri hitlerim niye düşük diye yansın yakılsın sonra. Tab ibu işleri adam gibi yapanların önüne çıkardıkları komik fiyatlara da küfür etmemek elde değil. Açıkçası artık ben asp yüzünden veya başka bir sebepten çalışmıyorsa ex. e hiç dönmüyorum.
0
FZ
Bir yanlış anlamayı engellemek isterim: Görüntülediğiniz bir web sayfasının W3C standartlarına uygun olmamasının sebebi ASP değildir, ASP sunucu tarafından program işleyen ve HTML üreten sistemlerden sadece biridir. Yani PHP, ColdFusion ya da ASP tabanlı bir sistemle standartlara uymayan HTML çıktısı üretmek mümkündür.

bm´ye katılıyorum, ilk taşı günahsız olan atsın :) Vakti zamanında standartlara uymayan sayfaları göstermeyi reddetselerdi Internet tarayıcılar bugün çok farklı bir durumda olabilirdik. Tabii bu iyi mi kötü mü tartışılır, acaba öyle bir durumda HTML ve web sayfası hazırlama olgusu bu kadar yayılabilir miydi?
0
simor
Haklısın..
Ben asp yi html dışında tutarak yazmalıydım.
Aslında şunu demek istiyorum daha doğrusu soru olarak yönelteyim. Asp tabanlı bir yapının ex. dışındaki tarayıcılarda da işlevini hiç yitirmeden doğru çalışacak şekilde kodlamak mümkün değilmi . Sonuçta, doğal olarak sadece html tabanlı yazılmıyor siteler. Belki konunun dışına çıktım ama mesela o ifşa edilen sitelerin hepsi sadece html ile mi oluşuturulmuş.
Eğere dinamik siteler üreteceksek, sadece html standartları dışında da başka yapıların destek görmesi gerekmiyormu. Sonuçta amaç her tarayıcıya optimize iş üretmek.

teşekkür ederim.
0
Challenger
bm´ye katılıyorum, ilk taşı günahsız olan atsın :) Vakti zamanında standartlara uymayan sayfaları göstermeyi reddetselerdi Internet tarayıcılar bugün çok farklı bir durumda olabilirdik.

Peki madem bu Netscape' in yediği nane de, Mozilla' nın suçu ne?
0
bahadirkandemir
O naneyi yiyen Netscape geliştiricileri, işten çıkarılınca Mozilla Foundation´u kurdu :)
0
Challenger
O naneyi Netscape geliştiricileri mi yedi yoksa bunların başındaki adamlar mı yedirtti?
0
bahadirkandemir
Yemeselerdi kardeşim!
Yaşasın IE :))))
0
Challenger
Aha, hain! Vurun! :-P
0
bahadirkandemir
W3C üyesi Microsoft, belirlenen standartlara uygun tarayıcı geliştiremiyor mu? Yazııık.
0
bm
Iyi de hangi web tasarimcisi http://validator.w3.org daki testi gececek sayfa yapiyor? Onu birakin kim META taglerinde biririne uymayan iki charset koymanin abes oldugunu biliyor?

Bu iste merhum Netscape'in buyuk kusuru var. Insanlar daktilo basindaki maymun metoduyla html yazabilsin diye birsuru invalid dokumani gayet guzel gosterdi (IE cikmadan evvel). Simdi tabi is kangi bozuk dokumani hangi browser nasil gosteriyor isine dondu.
0
Nightwalker
http://validator.w3.org/check?uri=www.fazlamesai.net

İğneyi kendimize... :)
0
ebola
gercekten ortada ISO 8859-9 gibi bir standart duruken niye illa microsoftun standarti "win 1254 " kullaniyoruz?
0
bm
Hmm, maden Win-xxx'den bahesedildi, bir de traji-komik bir link vereyim: http://www.fourmilab.ch/webtools/demoroniser/ [www.fourmilab.ch]
0
bio
Offtopic olabilir ama bu siteyi lacivert üzerine koyu turuncu fontla okunmaz halde tasarlayan arkadaşlara da saygılarımı sunuyorum...
0
bm
Bu tip problemleri halletmek icin http://prefbar.mozdev.org/ [prefbar.mozdev.org] dan bulacaginiz, diger faydali/faydasiz bir suru seyle beraber renleri de bir tikla sizin tercihlerinize ceviren cubugu kullanabilirsiniz.
0
bio
PrefBar maalesef 0.9'dan 1.0PR'ye geciste uyumsuz oldugu gerekcesiyle uctu. Hala da yenisi cikmamis gorunuyor.

Official olmasa da uyumlu bir versiyonunu surada buldum, ilgilenenlere:

http://ilias.ca/ftp/prefbar2.3.xpi
0
ebola
Sitenin adresi http://www.defendingthefox.com olarak değişti.

Bilgimize.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla 1.0´ın Win32 OS´lar için eksikleri tamamlandı

crematorium

Bildiğiniz gibi Mozilla 1.0 çıktı ve FZ'nin söylediği ve benim deneyip gördüğüm kadarıyla Win32 OS Kullanıcıları için önemli iki eksiklik var birisi FLASH Plug-in'i diğeri ise Java Plug-in'i. Bu iki plug-in'i bulup kurdum artık Mozilla 1.0 kusursuz ve sorunsuz olarak çalışmakta hepinize hayırlı olsun... :)

Plug-In'leri aşağıdaki linklere tıklayarak indirebilirsiniz...
Java Plug-In
FLASH Plug-In

Hepinize Kolay Gelsin
"Crematorium"

IBM de Firefox dedi...

FZ

IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

Mozilla 0.9.9 çıktı

anonim

Yeni sürümde MathML standart olarak eklenmiş durumda. Ayrıca Unix sürümlerinde True Type font ve font anti-aliasing desteği var. Mükemmel bir browser, mail-news reader, HTML editor ve IRC Client'dan oluşan bu paketi hala denemeyen varsa çok şey kaçırıyorlar demektir.
Release notes..
Download..

Tamarin projesi (JavaScript2'ye giden yol)

roktas

Mozilla grubunca bugün yapılan duyuruya göre Adobe® firması Flash® oynatıcıda kullanılan ActionScript™ betik diline ait AVM2 isimli yeni nesil sanal makineyi Mozilla'ya bağışladı. ECMAScript sürüm 3 uyumlu bu sanal makine Firefox 1.5 ve 2 sürümlerinde de yer alan bazı yeni Javascript özelliklerini de destekleyen bir eşzamanlı derleyici (JIT) içeriyor¹.

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.