Firefox Party

0
anonim
Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamak için dünya genelinde bir parti düzenleniyor. Ben Türkiye için bir parti fikri verdim. Yer olarak sadece Taksim / Istanbul belirttim. Ve tarih olarak da 21 Kasım girdim. Buradan vereceğiniz önerilere göre bilgileri düzenleyebilirim. Parti ayrıntılarını öğrenmek ve katılmak için buraya

Bu arada Partinin ismini beğenmeyip de önerisi olan varsa yeni önerilere de açığım :)

Bu partiyi düzenlersek hem ailemizin browser'ı olan Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamış oluruz hem de tanışmış oluruz diye düşünüyorum...

Görüşler

0
bm
Parti filan iyi de, ne yapacagiz Taksim'de? Hoplayip ziplayip Fener/Cibom/Turkiye artik neyse mac kazanmis gibi mi yapacagiz? Pasaj+ Sampiyon kokorecci bence. Bayram ne zaman?
0
Soulblighter
Taksim yazmamın nedeni sadece "yer" seçeneğini doldurmaktı. Zaten bu yazıyı yazmamın sebebide buydu. Hep beraber bir yer ve bir zaman seçelim ve kutlayalım. Ben mozParty sitesindeki bilgileri yeni seçeceğimiz yere ve tarihe göre tekrar güncellerim. Canım kardeşim :)
0
FZ
"Bir grup Türk yazılımcı ve bilgisayar kullanıcısı rakı balık ortamında Firefox partisi yaptı, olay ABD ve Avrupa'da şaşkınlıkla karşılandı. Türk Firefox kullanıcıları, 'En büyük Fayırfoks, başka büyük yok, Fayırfox brovzır buraya yumruk havaya' deyip kadeh kaldırdılar, sabaha kadar muhabbetin allahını yaptılar", Matt Johnson - CNN - İstanbul
0
Soulblighter
Aslında kulağa hoş geliyor :)
0
FZ
Bir de şu var, eğer varsa bir babayiğit harbi yapsın organizasyonu ve bir sürü basın kuruluşuna, bilgisayar dergilerine filan da haber versin ki bir işe yarasın, haberdar olmayanlar sayfayı açınca, aa bir bilgisayar programı ile ilgili birileri parti vermiş, nasıl yahu filan deyip meraklasınlar filan ;-) Var mı bu detaylarla uğraşabilecek etkili, yetkili, becerikli, iş bitirici bir gönüllü?
0
Soulblighter
Bir kişi değil, bir kaç kişi toplanıp bu organizasyonu ayarlayalım. Bu kişilerden biri ben olabilirim. Herkes organizasyonun bir kısmıyla uğraşsa güzel bir olay çıkartırız ortaya diye düşünüyorum :) Ayrıca FZ kardeş sen de kaçamazsın senin de bu işin içinde olmaz lazım :) Basın masın tam senlik iş gibi geldi bana ;)
0
FZ
Olmaz, başkasına teklif et. Düzenleme ile ilgili uğraşabilecek vaktim olsa idi zaten kimseden izin istemez hemen mevzuya dalardım ama gerçekten de bu aralar çok yoğunum ve dolayısı ile hazıra konmak istiyorum, sessiz çoğunluktan birileri belki tahminlerimizin ötesinde becerikli çıkar! ;-)
0
bm
En iyisi BSA'ya haber verelim, yasal lisansli yazilim kullanimini tesvik icin mankler bilmemneler getirsinler, HI yapsinlar. Amaclari o degil mi zaten?
0
FZ
Dosta düşmana ama özellikle basın yayına haber verelim, hatta gelmeyen şerrrrrefsizdir, toptur, dombilidir filan diyelim, gaza getirelim, abartalım, hatta gazetecilerde atlatma haber duygusu uyandıralım, abicim bildiğin gibi değil bir grup bilgisayarcı çok acayip eylem planlıyor, haberin kokusunu aldım filan diyelim (manken de getirtelim mi, BSA mı getirtsin, olabilir tabii, maksat Türkiye Firefox mu, parti mi, nasıl yahu, kim bu adamlar, ne yapıyor filan desin bir iki günlüğüne, bir başka efsaneye imza atmış olmanın gizli gururu ile evimize, monitörlerimizin arkasına çekilip pis pis sırıtalım ;-)
0
parsifal
çiçek pasajında bi yerle "fix" menü hesabı anlaşalım, eşe dosta haber verelim...
0
Soulblighter
Güzel bir fikir. Aklına sağlık. Daha güzeli çıkana kadar kararımız bu olsun.
0
FZ
Bana uyar! E-posta adresimi de parti sayfasına kaydettim az önce! ;-)
0
bahadirkandemir
CNN’den Matt Johnson’a da haber verelim :)
0
Soulblighter
Orphaned Land'in resmi forumunda haberi geçtim :) Böylece yabancılar da görecek bizim partimizi ve kıskanacaklar filan. :) Belki grup da gelir şarkı söyler.
0
FZ
Şaka bir yana gerçekten de basın kuruluşları ile sıkı fıkı olan arkadaşların partinin yapılmasına kısa bir süre kala devreye girmelerinde fayda var. Bilgisayar dergilerinden tutun, gazetelerin bilgisayar, magazin köşelerine dek falan ne kadar çok yerde çıkarsa o kadar iyi!

Önemli olan zaten Firefox, vs. nedir ne değildir bilen insanlara bir şeyler anlatmak değil bilmeyen insanlara duyurabilmek ve küçük de olsa bir kıpırtı oluşturmak, bir kıvılcım çakabilmek!
0
selim
Yaw bunu niye 20 Kasımda yapmıyoruz. 21 Kasım pazar gününe denk geliyor. Çalışan insanları düşünün birazda. Hiç olmazsa bunu 20 kasım cumartesi günü yapalım. Kimse bi gun sonrasını düşünmemiş olur. Nasıl olsa tatil :)
0
Soulblighter
Bence sakıncası yok :)
0
robertosmix
Yazıkki Ankarada herkes uyuyor..
0
Soulblighter
Ankara'da oturan biri de tetiklese olayı :) Gerisi gelir aslında...
0
conan
haha super!
Yup, there are 165 ppl partying in 36 parties :)
Right now the biggest release party is planned in Turkey
0
conan
Ayrica Irak partisine de dikkatinizi cekerim:
http://www.openforce.at/mozparty2/?view=IQ
0
mturker
Ya harbiden yokmu Ankara'da bu işi yapacak bir cengaver?
0
robertosmix
Ben Ankara ayağı için gönüllüyüm.. katılacaklar, buraya mekan için fikirlerini atsınlar. Organizasyon benden...
0
mturker
Bence herkeşin birbirini görebileceği konuşabileceği mümkünse ayakta takılabileceği bir yer olsun. Çünkü bu tip (milletin birbirini tanımadığı) buluşmalarda gruplaşma oluyor , her masa kendi içinde muhabbet edip bir süre sonra sıkılıyor ve gidiyor. Millet ayakta durursa dolaşır filan heralde.
0
robertosmix
Belki atakulenin yanındaki The Pub olabilir ama, insanların ayakta durabileceği kesin bir yer bilmiyorum??
0
robertosmix
Eğer yeterli katılım sağlayabilirsek.. partinin adını Ateşli Tilki koymayı düşünüyorum... fikirler?
0
nerkn
Pazar tüm gün ya da cmt 7:30 gibi olabilir,çünkü ben çalışıyorum, bir kafede toplanırsak müziğin az olduğu kalabalık şekilde rahat muhabbet ederiz. Ya da ateşli tilkiler olarak dağıtalım hepberaber :P

hemen karar verelim de linux.org.tr'nin listesine de duyuru yapalım.
0
robertosmix
Hangi Cumartesi yada hangi Pazar? Ayrıca mekan için kesin bir yer önerisi halen gelmedi? İsim verin arkadaşlar...
0
postexitus
biz bu thread'i yeni görüyoruz, velakin burdaki konuşmalardan bagımsız olarak 19 kasım akşam 20.00 de sakarya shadowda bir firefox partisi düzenlemeye karar verdik. mozparty listesine girdik. dileyenler katılabilirler. dileylenler alternatif bir parti düzenleyebilirler.
0
robertosmix
Bu çok sevindirici bir haber. Bende, Ankarada firefox adına hayat yok sanmaya başlamıştım bir anda. Kaçmaz derim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

Mozilla 1.0`a Doğru!

anonim

En son çıkan Mozilla CVS'leri kendilerini 1.0 diye tanıttılar mozilla camiasina. Yani kısaca 1.0 sürümüne artık bir kaç gün kaldı diyebiliriz.

Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye slashdot.org'daki ilgili başlıktan ve Mozilla haber grubuna atılan mesajlardan ulaşabilirsiniz.

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.