Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

0
velista
Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.
Focus'un bu gibi düşüncelerle ilk olarak Görkem Çetin'e konuyu açması ile başlayan süreç, Uludağ Linux dağıtımından Erkan Tekman'ın da katkılarıyla hemen bir projeye dönüştü. Evet, belki ilan için ayrılan 1/3 sayfalık ilan yeri fazla bir şey sayılmazdı ama bu özellikle bilişim dergilerinde bir kampanyaya dönüşmesi için bir başlangıç olabilir! Beklentimiz, siz açık yazılım dünyasının da baskısıyla (Siz baskı yapmazsanız, açıkçası mevcut durumda hiçbir değişiklik olmaz) bunun diğer bilim ve teknoloji dergilerine de bir örnek olması...

Türk basınındaki ilk Firefox ilanın yayınlanacağı Focus'un 10. yıl özel sayısı olan Ocak 2005 sayısı, tam 40.000 adet basılacak. Focus'ta ilk kez bu ay açılan "Yazılım Dünyası" sayfaları ile de Türkiye'deki açık yazılım projelerine kendilerini anlatabilecekleri bir platform yaratmayı hedefliyoruz...

Başınızı ağrıttıysam özür dilerim...

Ali Işıngör
aisingor@dbr.com.tr
Focus Dergisi Yazı İşleri Müdürü
0212 410 34 23

Görüşler

0
zahter
Firefox'un reklami karsiliginda Firefox bookmarklarinda (Sık Kullanınlanlar) yer verilmesi projesi buralarda bir yerdeydi...
En azindan Turkiye'den bazi kuruluslarin linux-sevenler'le (Turk Firefox yerellestirici gonulluleleri) konustugunu duymustum.Bunun ornekleri ie4.0 zamaninda bazi basin kuruluslariyla MS arasinda goruldu (MS ustune para vermismidir bilmiyorum).
0
Doggie
O kadar çok paraya ihtiyacı var ki tabi vermiştir.
0
FZ
fazlamesai.net olarak ilk kıvılcımı verdiysek, çorbada bir nebze bizim de tuzumuz oldu ise ne mutlu!

Hep birlikte çok daha güzel çalışmalara imza atacağımız günler yakın, bizi izlemeye devam edin ;-)
0
hayalci
Çok olumlu bir gelişme.

Firefox Türkiye'de de kullanıcı ve hayran sayısını hızla arttırıyor :)
Bu ilanın da çok faydalı olacağından eminim, boyutunun küçük olması onun gözden kaçacağı anlamına gelmez.

Focus dergisi'ne buradan teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu konuyu spreadfirefox sitesine de taşıdım :)
http://www.spreadfirefox.com/?q=node/view/9471
0
aragorntheelessar
çok normal bir olay ama bir okadar da mutluluk verici.IE'nin tekeline karşı netscape'ten bayrağı devralan firefox işini iyi yapıyor doğrusu ve halı olarak da focus gibi bir dergide reklamı hak ediyor.
0
DevranBasar
Bu yazdığın yorumu türkçede Y. ile başlayan bir sınıfa sokabilir miyiz? çanak tutma manasında?
0
Doggie
Öncelikle Focus dergisin gözünüzde büyütmeyin zira ticari kuruluşlara karşı haber tehditi karşılığı reklam alıyorlar. İnanmıyor musunuz ? İlan verenlere sorun. İkinci konuda Firefox'un işini çok iyi yaptığına henüz tam olarak katılmıyorum, daha çok çalışmamız lazım, uyumamamız lazım, daha çok kişi ile yazmamız lazım.
0
DevranBasar
Demek 40K adet basıldı, nekadar da güzel... 400K adet basılsada bizler alsak, sizler cebinizi daha fazla doldursanız ne güzel olur değil mi? Bu gün Lünux rüzgarını yazrın başka birini kullanırsınız. Focus Oracle, Microsoft, IBM, Symantec'ten daha farklı bir dünyanın üyesi mi?

Bizi enayi mi sanıyorsnuz? yoksa enayi miyiz?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ve firefox New York Times'da...

conan

Mozilla Firefox onbin kadar kişinin maddi desteği ile ABD'nin en çok okunan gazetelerinden olan New York Times'a (NYT) iki tam sayfa ilan verdi. Ilanda maddi destekte bulunan bu kişilerin hepsinin ismini bulmanız mumkun. İsterseniz ilanın poster şeklini bu adresten satın almanız mümkün. Ya da, Mozilla geliştiricilerinin daha önce söz verdiği sekilde, ilanın kendisini bu PDF dosyasindan da edinebilirsiniz.

Not: Ben de bugün bir NYT alip resmini çekip bir yerlerde yayınlarım sanırım.

Firefox için Yahoo Toolbar

e2e

Yahoo, Firefox için Yahoo! Toolbar Beta sürümünü yayınladı.

Beta sürümü sadece Windows üzerinde, Firefox 1.0 ile çalışıyor.

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

coskung

Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Firefox 1.0 çıktı!

mos

Detaylı bilgi için: http://www.mozilla.org/products/firefox
GNU/Linux, Mac ve Windows sürümleri için bu ftp adresini kullanabilirsiniz.

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.