Firefox focus hero crop

Android için Firefox Focus!

7
tongucyumruk

Siz de benim gibi Android cihazınızda Firefox kullanıp da "keşke biraz daha hafif, biraz daha göze hitap eden bir tarayıcı olsa" diyenlerden misiniz? O zaman tam yerine geldiniz. Mozilla'nın geçtiğimiz yıl iOS cihazlar için duyurduğu Firefox Focus web tarayıcısı artık Android için de var! Peki bildiğimiz Firefox dururken neden Firefox Focus?

Firefox Focus, baştan itibaren "gizlilik" kavramını merkeze alarak geliştirimiş bir tarayıcı. Kendi içinde gelen takip engelleme sisteminin yanında tek tuş ile tüm geçmişinizi de silerek temiz bir sayfa açmanız mümkün. Bu haliyle sürekli gizli modda gezinmeyi sevenler için tam anlamıyla bir bulunmaz hint kumaşı.

Peki başka? Gizliliğe verdiği önemin yanında, Firefox'un Gecko HTML motoru yerine Android'in içinde gelen WebView komponentini kullandığı için Focus aynı zamanda son derece hafif bir tarayıcı. Göz açıp kapayıncaya kadar açılıp sayfanızı yükleyebiliyor. Tabi bunun yanında göze güzel görünen yeni arayüzü ve tab desteğinin olmaması (onun yerine Android'in geçmiş uygulamalar listesine entegre olabiliyor) gibi sıradışı arayüz seçimleri de Focus'u en azından bir şans vermeniz gereken bir tarayıcı kılıyor.

Bugün Firefox olarak bildiğimiz tarayıcı, Internet Explorer'in tahtını kaybetmesi ile sonuçlanan yolculuğuna bundan 15 yıl önce "Mozilla tarayıcısının hafif versiyonu" olma iddiasıyla başlamıştı. Bakalım Focus, Firefox'un bir türlü tutunamadığı mobil cihazlar ortamına bir giriş yapmasını sağlayabilecek mi?

Görüşler

1
butch

Varsayilan ayarlariyla, yaziya eklemek icin ekran goruntusu almama bile izin vermedi.

Iyi bir baslangic gibi gorunuyor. Umarim devami da oyle olur.

1
FZ

Brave Browser ile kiyaslama yapabilecek olan var midir acep? -> https://brave.com/

1
mdegis

Mozilla tarafında ciddi bir hareketlenme var, son kullanıcının işine yarayacağını düşünüyorum bu durumun.

1
tongucyumruk

Tabi öntanimli olarak "Anonim istatistik paylas" secenegini acik tutmasalardi iyiydi.

1
Zakkum

Hızı dışında kullanışlılık açısından ilginç bir yanı varmış gibi gelmedi. İlk açıldığında sık kullanılan sitelerin kısa yollarının olması artık değişmez bir gereksinim tarayıcılarda ama bunda yok. Yeni pencere açamamak büyük sıkıntı ve en azından firefox olmasından yola çıkarak bir TOR desteği iyi olurdu. Eklenti seçeneği de yok, media dosyalarının kullanılmasında sıkıntı vermesi muhtemel. Bir tık daha yavaş olmasına rağmen Orfox tarayıcı daha kullanışlı diyebilirim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox 3.5 RC 3 Çıktı

anonim

Mozilla Foundation nihayet Firefox Release Candiate 3'ü yayınladı. http://ftp.ankara.edu.tr/mozilla adresinden indirebilirsiniz

Firefox 3 Deneme Sürümü

vst

Firefox 3 deneme sürümü Alpha 1 yayınlandı. Sadece geliştiricilerin kullanması öneriliyor. Önemli bazı değişikler:

  • Öntanımlı Cairo grafik kütüphanesi ile verimli 2D render (donanım bağımlılığından kurtulmak adına önemli)
  • Geliştirilmiş thread modeli
  • Yeni Gecko motoru: 1.9

Chrome Eklentilerini Mobil Cihazlarda Çalıştırmak!

Zakkum

Murat'ın fazlamesai.net “hızlı paylaşım” eklentisini görünce, eklentileri mobil cihazlarda nasıl çalıştırırız meselesi gündeme geldi. Eklentileri chrome ile değil ama firefox içinde çalıştırabiliriz. Bunun için önce “Chrome Store Foxified” eklentisini kuruyoruz. Daha sonra ister imzalı ister “fazlamesai hızlı paylaş” eklentisinde olduğu gibi imzasız bir eklentiyi çalıştırabiliriz. İmzasız...

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

Firefox Kullanıcıları Daha 'Eğitimli'

baRRacuda

comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.