fazlamesai.net'e soralım: Firefox 1.5

0
cbc

Görüşler

0
banger
çıktı http://www.betanews.com/article/Firefox_15_Final_Released/1133289854
0
jfever
Ben mi bir şeyleri kaçırıyorum, kendi sitesinde hala RC3 durumunda?
0
simor
Evet anasayfayı yetiştiremediler hâlâ galiba
0
ebola
Boyutu her ne kadarda makul olsada her ufak tefek guncellemede bastan indirmek bana mantiksiz gorunuyordu. Artik "guncellemeleri kontrol et" secenegi ile sadece patch dosyasini indirecek olmak guzel gelisme. Ben RC kullaniyorum ve memnunum.
0
bio
RC3 bir "Release Candidate" yani "Surum Adayi" idi. Gorunen o ki yeterince kararli oldugu dusunuldu, artik "aday" olmaktan cikip "surum" haline geldi. Gorece onemsiz bugfix'ler icin yeni bir paket yapma geregi duymadilar demek ki.
0
mrtksn
hmm, daha iyi olabilirdi
0
mrtksn
mesela popup olayına hala çözüm getirememişler örneğin http://emp3finder.com çok güzel açar arka planda pop-upını
0
ttk
Tam dediğiniz gibi, o sitede popup açılıyor. Aynı sitenin popup'ını ise Opere 8.51 rahatça engelledi.
Ayrıca bazı flash'lar yine sayfanın örtmemesi gereken yerlerini örtmeye de devam ediyor görüldüğü kadarıyla.
0
bumbala
bende popup açmadı ???
0
simor
Bende de açmadı
0
mturker
Bu sorun iyiden iyiye asabımı bozmaya başladı ve her geçen gün daha fazla orası burası uzayıp kısalan flash reklamları gösteriliyor sitelerde. Bundan haberleri yokmudur ? "Flash'ın sorunu bize ne." mi diyorlar ? Yoksa başka bir problem mi var ?
0
ttk
Mozilla varken bug bildirimi yapıyordum, bir iki tane sıfır bug bildirmiştim :)
Olmazsa Firefox için de bildirelim şunları. Ama bazı bugları bildirirken önceden aynı bug için çok sayıda bildirim olduğunu görmek de mümkün olabiliyordu.
Şu sitenin kaçan popup'larını da bildirmekte fayda var.
0
mturker
Ben de bildirmiştim bir tane bug https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=217235 ama sadece Mozilla ve Firefox hatalı html kodundan dolayı tüm sayfadaki tıklanabilir linkleri kaybetmesine rağmen, kısaca "O sayfanın sorunu, sayfayı adam gibi yapsınlar" benzeri bir cevap aldım, bir süre sonra da kapatıldı bug.
0
ttk
Benzer durum başıma geldi. Hatta bir iki üç gün önce 2002'de mozilla için yaptığım bir bildirime dair bir mesaj geldi adresime :)

Opera'da sayfa adam gibi, neden mozilla'da bu renkler böyle diye mesaj atmışım, "adam sayfayı öyle hazırlamış Opera düzgün gösteremiyor sayfayı" gibi bir cevap verilmiş, çok çok önce de aynı mesajı aldım diye hatırlıyorum, galiba bir durumdan dolayı tekrar gönderilmiş mesaj.
Web standartlarına uyumu işaret ederek böyle yapıyorlar ama insan neden Opera problemli sayfalarda adam gibi çalışırken Firefox böyle demeden de edemiyor.
0
tongucyumruk
http://www.mozilla.com/
0
mrtksn
ayrıca çok fazla ram kullanıyor bu versiyon ve boşaltmıyor kullandığı ram'i . 2-3 site gezdikten sonra şu an tek tabda 80 mb harcıyor.
0
Alexus
Bellek miktarını azaltabilir ve sınırlayabilirsiniz! boş sayfada adres çubuğuna about:config yazın arama fonksiyonunda önce browser.cache.memory girin ve değeri enable yapın, ardından browser.cache.memory.capacity değerini 5000kb-65535kb arası bir değer atayın (yani ~5MB-64MB arası). 5000 Seçerseniz daha az ara bellek kullanır ama yavaşlayabilir. Ben 65535 ile kullanıyorum ve firefox devamlı bellekte 100-120MB de sabit kalıyor. 10 tane tab açsam bile fazla artmıyor sınırlı kalıyor.
0
mrtksn
fasterfox kullandığımdan mıdır bilmem, bu değerler şu an aynen girilmiş durumda; ama cidden şu ram meselesi can sıkabiliyor bazen.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.

Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

ghanthar

Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.

SQLite Manager: Bir Diğer İşe Yarar Firefox Eklentisi

Tarık

Son derece hafif, sqlite son sürümüne uyumlu ve sitesinde belirtildiğine göre Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Seamonkey, Songbird, Flock, Komodo IDE ve Komodo Edit yazılımlarında da kullanabileceğiniz kullanışlı ve işe yarar bir firefox eklentisi.

IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Kek Sürprizi!

vst

Az önce Slashdot'a düşen habere göre IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Firefox 2.0'ı kutlamak amacıyla kek gönderilmiş. Haberde kekin zehirli(!) olmadığı da vurgulanmış.

Firefox Geliştiricilerinin cevabı nasıl olacak, acaba? Malum; bizde komşunun getirdiği tabak boş iade edilmez.

Mozilla Ubiquity

xelon

Firefox Ubiquity eklentisinin duyurulması ile blogosferde ortalık karıştı. Eğer dün bu eklentiyi duymadıysanız işte size fırsat!

Mozilla'nın tanımı ile Ubiquity, kullanıcıların web ile etkileşimini arttıran yeni bir deneysel Firefox eklentisi. Birçok özelliği ile Launchy ve benzeri yazılımlara benzeyen Ubiquity belirli komutlarla internet üzerinde yapılan işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.