Firefox 2.0 Beta 1 yayınlandı...

0
arif_dn
Görsel olarak pek fazla bir değişiklik yok . Eklentiler menüsünde biraz değişiklik yapılmış. Bir de ana ekranda sağ üst köşedeki arama kutucuğu biraz değişmiş. Alt yapı olarak neler yapıldığı hakkında bir açıklama bulamadım.

İndirmek için buraya.

Görüşler

0
etguler
Firefox 2.0, büyük yeniliklerle geliyor. Göz kararı yenilikleri yazmak yerine, sürüm notlarını listelemekte fayda var.

    1. * Built in Phishing Protection.
      * Search suggestions now appear with search history in the search box for Google, Yahoo! and Answers.com
      * Changes to tabbed browsing behavior
      * Ability to re-open accidentally closed tabs
      * Better support for previewing and subscribing to web feeds
      * Inline spell checking in text boxes
      * Search plugin manager for removing and re-ordering search engines
      * New microsummaries feature for bookmarks
      * Automatic restoration of your browsing session if there is a crash
      * New combined and improved Add-Ons manager for extensions and themes
      * New Windows installer based on Nullsoft Scriptable Install System
      * Support for JavaScript 1.7
      * Support for client-side session and persistent storage
      * Extended search plugin format
      * Updates to the extension system to provide enhanced security and to allow for easier localization of extensions
      * Support for SVG text using svg:textPath
  • Şu sayfadan, tüm dillerdeki ve platformlardaki sürümlere erişilebilir.

    0
    yunnus
    ben firefox un ne işe yaradığını merak
    ettim
    ve
    ne
    kadar
    yer
    kapladığını
    0
    siyrik
    firefox, kaliteli bir web tarayıcı. halen kullanmadıysan, bil ki sen daha hiç internet kullanmadın ;) bence bir an önce dene. kurulum dosyası yaklaşık 5mb, kurulduktan sonra kapladığı alan da yaklaşık 25mb.
    0
    ttk
    Merhaba

    Siz ödev sitelerinden sık sık istifade ediyor musunuz ?
    0
    Haydn
    Firefox aslında çok iyi bir tarayıcı ancak Opera ile karşılaştırınca performans olarak yavaş kalıyor. En güzel özellikleri ise "extensions" olayı: Pek çoğu (Flashgot,IE Tab,RemiderFox vs.) çok işe yarıyor. Yanlız anti-phishing olayını nasıl sağlayacağını anlayamadım. (Daha doğrusu bence biraz zor)
    0
    siyrik
    görüşlerinizin büyük bir kısmına katılıyorum. yalnız, katılmadığım taraf, operanın performans olarak daha iyi olduğu... şöyle ki; opera'nın 9. sürümüne kadar olanlar, firefox'tan daha hızlı açılıyordu, belki sayfaları daha hızlı açıyordu filan ama ben bizzat yaptığım testimde, opera 9'un firefox 1.5.0.4 kadar performanslı çalışmadığı sonucuna vardım. tabi bu kendim testim ve kendi görüşüm. zaten hızlı açılıp açılmaması da o kadar önemli değil. mesela ben gmail'de soldaki hızlı kontaklarımı (yani bütünleştirilen google talk'ı) kullanamadıktan sonra (hatta göremedikten sonra), ve buna benzer bazı standartları kullanamadıktan sonra ışık hızında açsa ne olur. opera'nın, bazı bileşenleri açamadığı için direkt esgeçtiğinden midir nedir bu hızı ;) zaten, firefox'un plugin klasörünü kullanmaya yeltenmesi de bana bi sahtekarlık yapıldığı havası hissettiriyor. firefox'un extension olayı mükemmel. onu sınırsız bir tarayıcı kılıyor. bu konuda da hemfikiriz...
    0
    simor
    Evet opera 9 ve firefox 1.5.x.x performans karşılaştırması görüşünüze katılıyorum. Ondan öncekilerde bariz fark vardı. Tabi gidip bilimsel test yapmadım ama günde 12 saat internet kullanan biriyseniz, algısal olarak son kullanıcı için görüntüleme hızı kafa kafaya. Yalnız birde sanki opera bazı java appletleri açmıyorumu? örn: yatirimyap.com sitesinde en alttaki applette hata veriyor ve açmıyor. Belki de yapan arkadaş opera için debug etmedi bilmiyorum ama firefox ta çalışıyor.
    0
    siyrik
    senin için o olayı denedim. opera'yı yükledim. siteye girdim. sayfa yüklenirken kastettiğin bölgeyi takip ettim. ilk önce "applet loaded" yazdı, ardından da "applet crashed" yazıp kalakaldı. firefox'ta sorun yok ;) ayrıca önceki mesajımda kastettiğim sahtekarlığın nedenini de bulmuş oldum. adobe'nin flash player sayfasına girdim. bana önerdiği flash modeli "Mozilla and Mozilla compatible"... yani opera için zaten flash player yok anladığım kadarıyla...
    0
    anonim
    Opera'nın Ajax ve java appletler konusunda sorunlarını olduğunu kabul etsem de, hız konusunda pek bir hızlıdır kendisi.
    http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html
    Plugin olayında da bir sahtekarlık flan da yoktur.
    http://en.wikipedia.org/wiki/NPAPI
    0
    siyrik
    dediğim gibi, standartları adam gibi desteklesinler de hızları o kadar da önemli değil. http://www.webdevout.net/browser_support_summary.php biraz uçuk bir örnek olacak ama, resim gösterme desteği olmayan bir browser, resim gösterme desteği olan bir browserdan daha hızlı çalışır ;)
    0
    anonim
    Ne resmi ?
    0
    siyrik
    yani demek istedim ki, mesela benim gmail kullanırken ihtiyacım olan ajax desteğini tarayıcım vermiyorsa, benim için o tarayıcının anlamı kalmaz. durum böyleyken; mesela opera, gmail'de quick contact kısmını açamayacağı için orayı esgeçip, onu açmaya çalışacağı zamanda diğer kısımları açarak zaman kazanmış olacak. yani hız buysa, bırakın da firefox geç açsın ama tam açsın. resim örneğini de şu yüzden verdim; x tarayıcısı yalnızca metinleri gösterme desteği sunuyor, y tarayıcısı da hem resim hem de metin desteği sunuyor. y tarayıcısı resim ve metinlerle boğuşurken, x tarayıcısı resimleri esgeçip için bir anda metinleri önümüze sunacak. bence bu x'in hızlı olduğunu göstermez ;) durumların böyle olmasına rağmen, ben opera 9'un firefox 1.5.0.4'ten daha hızlı çalıştığını kesinlikle düşünmüyorum. bu arada yanlış anlaşılmasın, amacım polemik yapmak değil... yalnızca hoşuma giden bir yazılımın yeni sürümünün betasının çıktığına sevinip konuyla ilgili şahsi fikirlerimi sunmak ;) hoşçakalın...
    0
    anonim
    İkisinin de açabildiği "resimlerde" kapıştıralım ? :)
    0
    siyrik
    :) ya işte, amaç kapıştırmak değil ki. ben yalnızca gözlemlerime dayalı bir benzetme yaptım. fikirlerimi burada kanun haline getirmeye çalışmıyorum. küçücük bir resim+text örneğiydi, sen örnekte kaldın ;) opera'yı denediğim süreleri şu şekilde tarif edebilirim; opera ile internette yarım dolaştım. yani bir göz kör, veya bir ayak topal vs gibi... (mozilla) firefox kullandığım günden beri girdiğim hiçbir site bana başka bir tarayıcı önermedi veya tarayıcımın herhangi bir eksiğini yüzüme vuran bir mesaj almadım. bu bağlamda firefox, her yönüyle benim internet anlayışımla %100 örtüşen bir tarayıcı... ben tüm opera kullanıcılarına, internetin yarım yamalak bir yer olmadığına bizzat şahit olmaları açısından firefox'u da test etmelerini öneriyorum... şunu da tekrar söylüyorum. bu, benim şahsi görüşüm, kimseyi bağlamaz yani. olayı, fikir paylaşımından çıkarıp, muhalefet ortamı havasına sokulmaması gerektiğini düşünüyorum...
    0
    yilmaz
    opera 8,5 de gmail in chat şeyi çalışıyordu. 9 da da çalışıyor. Sayfaya sağ tık yapıp edit sitepreferences kısmından ie diye tanıt browser ı diyince hepsi super çalışıyor. opera xhtml standartlarını destekleyen bir yazılım. ben 4-5 senedir kullanıyorum super bir browser. 9 ile birlikte gelen wisget olayı super. dönen tetris widgetini bi deneyin.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    FireFox'un Çok Daha Az Hafıza Kullanmasını Nasıl Sağlarsınız?

    FZ

    Federico Mena-Quintero'nun FireFox'u daha az hafıza ile çalıştırmak için bir önerisi var. Aslında öneri demek biraz haksızlık olur, kısa bir C# kodu ile bir tür "proof of concept" sunmuş durumda.

    SpreadFirefox.com'a 2. Saldırı

    butch

    ZDNET'te verilen bilgiye göre, sadece birkaç ay içinde yapılan ikinci saldırı site sunucularında kurulu Twiki yazılımdaki bir açık kullanılarak gerçekleştirilmiş. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ele geçirdikleri önemli bir bilgi yok ancak bu saldırı SpreadFirefox.com'un 15 Ekim tarihine kadar kapalı kalmasına sebep olacak.

    Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

    butch

    Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

    Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?

    Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

    FZ

    FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

    Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

    Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

    ttk

    Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
    http://www.net-security.org/