Mozilla Futbol Fanatiklerinin Tutkularını Yeni Firefox Eklentisiyle Körüklüyor

0
anonim
Joga.com Kılavuzu, taraftarları gollerle, videolarla ve birbirleriyle buluşturarak, beğenilen açık kaynaklı tarayıcıya futbol tadını katıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki futbol fanatikleri artık kendi tutkularını yansıtan bir tarayıcıya sahip. Mozilla bugün Mozilla Firefox 1.5 tarayıcısı için geliştirdiği ve Google tarafından sunulan Joga.com Kılavuzu'nun çıktığını duyurdu.

Mozilla Futbol Fanatiklerinin Tutkularını Yeni Firefox Eklentisiyle Körüklüyor

Joga.com Kılavuzu, taraftarları gollerle, videolarla ve birbirleriyle buluşturarak, beğenilen açık kaynaklı tarayıcıya futbol tadını katıyor.

Mountain View, Kaliforniya ve Paris, Fransa - 14 Haziran 2006 - Dünyanın dört bir yanındaki futbol fanatikleri artık kendi tutkularını yansıtan bir tarayıcıya sahip. Mozilla bugün Mozilla Firefox 1.5 tarayıcısı için geliştirdiği ve Google tarafından sunulan Joga.com Kılavuzu'nun çıktığını duyurdu.

Joga.com, dünyanın en gözde sporu olan futbola sevgi duyan herkese yönelik olarak Google ve Nike tarafından Portekizce Joga Bonito (Güzel Oyna) başlığı altında faaliyet gösteren çevrim içi bir topluluk. Joga.com Kılavuzu ile bir araya gelen Firefox, destekledikleri takımla ilgili gelişmeleri anı anına takip etmeye ve internette gezinirken de onları desteklemeye hevesli olan taraftarlar için yeni bir araç hâlini aldı. Taraftarların Firefox ve Joga.com Kılavuzu'nun bir araya gelmesiyle yapabildikleri arasında şunlar var: Tarayıcıyı milli renkleriyle renklendirme, en güncel karşılaşma sonuçlarını ve haberleri takip etme, videolar seyretme, kolayca katılabileceği yeni topluluklar bulma ve gollerden dakikası dakikasına haberdar olma.

"Dünya çapındaki futbol taraftarları takımlarına ve bu spora tutkuyla bağlılar. Öte yandan internet de bu tutkuları takip etmek ve aynı fikir paylaşanları bir araya getirmek için kullanılan büyük bir araç durumuna geldi." diyen Mozilla Pazarlama ve Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Christopher Beard, sözlerine şöyle devam etti: "Joga.com Kılavuzu futbolu sevenlerin dünya çapında birçok topluluğa katılması, takımlarına olan beğeniyi göstermesi, tüm olan biteni takip etmesi ve çevrim içiyken de bütün bunlarla bir arada kalmasını sağlayan harika bir yol."

Joga.com Kılavuzu İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Japonca ve Portekizce olarak ücretsiz olarak indirilebiliyor. Eklentinin diğer dillerde de çok yakında çıkması bekleniyor.

Daha fazla bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz: http://www.mozilla-europe.org/en/add-ons/jogacompanion/.

Kaynak: Mozilla Avrupa.

Görüşler

0
baybars
bu arada kimtutarseni.org'un reklaminda browser olarak firefox ikonuna tikliyor, bilmem gozunuze carpti mi.
0
codeburn
hem de nasıl bilio musun kocaman firefox işareti; dedim firefox reklamı baslioyor ama devamini getirmemişler ayip etmisler :)
0
innaw
Evet firefox ikonuna tiklaniyor ama sayfalar nedense IE'de aciliyor :)
0
anonim
Çok süper bi eklenti olmuş. Maçlardaki skor durumunu, gösterilen kartları, dakikası dakikasına gösteriyo.. Gerçekten güzel :)
0
mueryigit
Arkadaşlar www.kartalhaber.net sitesinde frefox reklamıda yaptık herşekilde destekledik ama gel gelgelellim explorerda aldığımız görüntü verimini ne yaptıysak alamadık bir tülü sürekli şikayet geliyor .
Denemediğimiz yol kalmadı uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum . mail adresim aysel@kartalhaber.net
teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox 2.0 Beta 1 yayınlandı...

arif_dn

Görsel olarak pek fazla bir değişiklik yok . Eklentiler menüsünde biraz değişiklik yapılmış. Bir de ana ekranda sağ üst köşedeki arama kutucuğu biraz değişmiş. Alt yapı olarak neler yapıldığı hakkında bir açıklama bulamadım.

İndirmek için buraya.

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

Mozilla Ubiquity

xelon

Firefox Ubiquity eklentisinin duyurulması ile blogosferde ortalık karıştı. Eğer dün bu eklentiyi duymadıysanız işte size fırsat!

Mozilla'nın tanımı ile Ubiquity, kullanıcıların web ile etkileşimini arttıran yeni bir deneysel Firefox eklentisi. Birçok özelliği ile Launchy ve benzeri yazılımlara benzeyen Ubiquity belirli komutlarla internet üzerinde yapılan işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.

Firefox 1.5.0.3 !

Chaosopher

Geçen ay FM'den de duyurulan Firefox 1.5.0.2'nin bir "denial of service" güvenlik açığını gideren yeni sürümü çıktı.
Geçen sefer olduğu gibi Mozilla Firefox 1.5.0.x tarayıcılar kendilerini bu yeni sürüme de otomatik olarak yükseltecekler. Tarayıcısını kendi kendisini yükseltmesini bekleyemeyenler yeni sürümü buradan indirebilirler. Hayırlı uğurlu olsun!