Firefox Kullanıcıları Daha 'Eğitimli'

0
baRRacuda
comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.
Ayrıca comScore'un başka istatistiklerine de bu adresten erişilebilir.

Görüşler

0
SHiBuMiGo
Bu Firefox kullanıcıları IE kullanıcılarından daha bilinçli mi demek oluyor?
0
majesty
Yoksa, bilinçli kişiler Firefox mu kullanı(yo)r demek oluyor?
0
simor
Belki de sorgulama ve şüphe duyma kapasitesi olanlar kullanıyor ve bu kişiler başkalarına da tavsiye ediyorlar. Bunun sonucunda seçim yapma edimine sahip oluyorlar?


0
yilmaz
Operaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
0
simor
Siz böyle deyince 80 lerde, Eurovision'a ve işteeee operaaaaa diyerek katılışımız aklıma geldi :)
0
Ono
Niye opera?

Opera'yi bir sure daha az sistem ihtiyaci oldugu icin GTK altinda QT'den nefret etsemde kullandim. Fakat 9.20 den sonra sagolsun her tab arasi geciste 3 saniye islemciyi kasip, her acilista 10 saniye bekleyip her kapanista 20 saniye beklemeye basladi. Tekrar CPU'mu sayfa acarken ve tablar arasi gecerken yiyip bitiren Iceweasel (firefox) 'ime dondum. Opera kullanmaktansa daha mantikli.
0
simor
Bu Firefox'un durumu ne olacak hakkaten. Debian etch altında kullanıyorum fakat rahatsızlık verici derecede hantal :(
0
majesty
GNOME Web Browser (Epiphany) tavsiye ederim. :)
0
Chaosopher
Aynı familyadan seamonkey'i tavsiye ederim.
Ben de ne olacak bu firefox'un hali derken gecenlerde seamonkey'i deneyeyim dedim:

http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/

Sanırım daha 1.1.1 oldugundan tarayıcısı firefox'tan neredeyse iki kat hızlı. Firefox reflekslerinizi de gayet güzel karşılıyor, yabancılık çekmiyorsunuz.

Ayrıca içinde barınan irc client, mail client veya html composer kısımlarını kullanmadım henüz.
Seamonkey'i tüm yönleriyle kullanan arkadaşlar var ise belki yorumlarını paylaşırlar.
0
simor
Evet mozillamız vardı bizim değil mi? Tamamen olmasa da galiba unutmuşuz.
Çünü Mozilla ekibi Mozilla Suite için yeni versiyon çıkarmayacalarını ve bir başka grup ise biz devam ettireceğiz adını da Seamonkey koyduk demişti. Kabaca hatırladığım kadarı ile durum buydu.

Bilgi için buralara da bakabiliriz:

http://en.wikipedia.org/wiki/SeaMonkey
http://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Application_Suite

Teşekkürler hatırlatma için.
0
yilmaz
Ben 9.20 kullanıyorum. Eğer ortamda java ile çalışan başka bir uygulama var ise gerçekten makinayı zorlayabiliyor. Onun dışında bir kötülüğünü görmedim. E-posta istemcisi olarak da kullanıyorum. Gayet memnunum.
0
esenek
Firefox kullanan bir kişi büyük(çok büyük) olasılıkla bir seçim yapmıştır.
O yüzden genel olarak kullanıcı kitlesi İnternet Explorer'ın kullanıcı kitle-
sinden farklıdır.İnsan sormuyor değil neden Opera kullanıcılarını da kat-
mamışlar diye.Muhtemelen Firefox kullanıcılarıyla benzer özellikler görü-
lecektir onlarda da...
0
caNavar
işte açık kaynak kodun farkı bir kez daha belli oluyor :)
ehehe tekelleşmiş m$'ciler hala çabalasınlar IE'de güvenlik sağlamayı :)
0
sacrosancttayyar
evet kendimden biliyorum :)
Siz de kendinizden örnekleyin bakın ....
0
anonim
herşeyden önce kullanım alanlarının genişliği (yani her işletim sistemiyle uyumluluğu) ve ticari bir amaç için kullanılmamasından her sitede firefox un çok küçükde olsa reklamını görebiliyoruz ama IE nin biraz daha farklı oluyor genelde sitelerin en altına yerleştirilen IE x.x ile uyumludur /daha iyi görüntülenir gibi buda bir şeyler bilen aklı başında insanlara çekici ve daha akıllı bi iş olarak görünüyor.
ikincisi haber veya bilgi/forum sayfaları(nda) bunları kodlayan kişilerce w3 standardına uyan ve hemen her yerde kullanılan hatta tüm Linux dağıtımlarında orjinal olarak gelenbi tarayıcıyı hemen sayfanın bi köşesinde direktif babında öneride bulunuyor buda o haber veya bilgi/forum sitesi müdavimlerince daha iyi bir tercih olarak kabul görüyor.
çoğu yerde geçici pc lere hemen firefox kurup (deepfreeze vs. programlar olduğunu bile bile) kullanan insanlara rastladım. artık sıradan kullanıcı diyebileceğimiz önüne ne gelirse onu yiyen insanlardan olmayan kişiler IE deki sorunları ve eksikleri biliyor ve en iyi verimi sağlayan tarayıcıya yöneliyor.
0
parahat
Geçen bizim sokakta çocuklar bagajini komple ses sistemi ile donatmis "bir abinin" Tofas'inin, on soldaki acik penceresinden "abi kac yapiyor" diye soruyorlardi. Onu hatirladim nedense...
0
St
Firefox kullanıcıları daha "nerd" demek olabilir mi acaba bu? Daha bilinçli diye çevirmek ne kadar mantıklı bilemeyeceğim. Herkes mühendis veya programcı olarak doğmuyor sonuç olarak.
(Not: Kimseye laf ettiğim yok, ben de Firefox kullanıyorum :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/

Chrome Eklentilerini Mobil Cihazlarda Çalıştırmak!

Zakkum

Murat'ın fazlamesai.net “hızlı paylaşım” eklentisini görünce, eklentileri mobil cihazlarda nasıl çalıştırırız meselesi gündeme geldi. Eklentileri chrome ile değil ama firefox içinde çalıştırabiliriz. Bunun için önce “Chrome Store Foxified” eklentisini kuruyoruz. Daha sonra ister imzalı ister “fazlamesai hızlı paylaş” eklentisinde olduğu gibi imzasız bir eklentiyi çalıştırabiliriz. İmzasız...

fazlamesai.net'e soralım: Firefox 1.5

cbc

Çıktı çıkacak mı, yoksa bir hata mı?

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/

Zotero: Gerçekten işe Yarar Bir Firefox eklentisi

zekzekus

İnternette bir konuyu araştırırken kaybolduğunuz hissettiğiniz oldu mu hiç? Hangi dökümanları indirdim, hangilerini okudum, hangi sayfalar birbiriyle ilişkili karman çorman oldu mu kafanız hiç? Eminim olmuştur. Zotero isimli Firfox eklentisi bu karmaşıklığı gidermek için geliştirilmiş ve oldukça işe yarıyor.

Firefox 2.0 Beta 1 yayınlandı...

arif_dn

Görsel olarak pek fazla bir değişiklik yok . Eklentiler menüsünde biraz değişiklik yapılmış. Bir de ana ekranda sağ üst köşedeki arama kutucuğu biraz değişmiş. Alt yapı olarak neler yapıldığı hakkında bir açıklama bulamadım.

İndirmek için buraya.