comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.
Ayrıca comScore'un başka istatistiklerine de bu adresten erişilebilir.
Belki de sorgulama ve şüphe duyma kapasitesi olanlar kullanıyor ve bu kişiler başkalarına da tavsiye ediyorlar. Bunun sonucunda seçim yapma edimine sahip oluyorlar?
Opera'yi bir sure daha az sistem ihtiyaci oldugu icin GTK altinda QT'den nefret etsemde kullandim. Fakat 9.20 den sonra sagolsun her tab arasi geciste 3 saniye islemciyi kasip, her acilista 10 saniye bekleyip her kapanista 20 saniye beklemeye basladi. Tekrar CPU'mu sayfa acarken ve tablar arasi gecerken yiyip bitiren Iceweasel (firefox) 'ime dondum. Opera kullanmaktansa daha mantikli.
Aynı familyadan seamonkey'i tavsiye ederim.
Ben de ne olacak bu firefox'un hali derken gecenlerde seamonkey'i deneyeyim dedim:
http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/
Sanırım daha 1.1.1 oldugundan tarayıcısı firefox'tan neredeyse iki kat hızlı. Firefox reflekslerinizi de gayet güzel karşılıyor, yabancılık çekmiyorsunuz.
Ayrıca içinde barınan irc client, mail client veya html composer kısımlarını kullanmadım henüz.
Seamonkey'i tüm yönleriyle kullanan arkadaşlar var ise belki yorumlarını paylaşırlar.
Evet mozillamız vardı bizim değil mi? Tamamen olmasa da galiba unutmuşuz.
Çünü Mozilla ekibi Mozilla Suite için yeni versiyon çıkarmayacalarını ve bir başka grup ise biz devam ettireceğiz adını da Seamonkey koyduk demişti. Kabaca hatırladığım kadarı ile durum buydu.
Ben 9.20 kullanıyorum. Eğer ortamda java ile çalışan başka bir uygulama var ise gerçekten makinayı zorlayabiliyor. Onun dışında bir kötülüğünü görmedim. E-posta istemcisi olarak da kullanıyorum. Gayet memnunum.
Firefox kullanan bir kişi büyük(çok büyük) olasılıkla bir seçim yapmıştır.
O yüzden genel olarak kullanıcı kitlesi İnternet Explorer'ın kullanıcı kitle-
sinden farklıdır.İnsan sormuyor değil neden Opera kullanıcılarını da kat-
mamışlar diye.Muhtemelen Firefox kullanıcılarıyla benzer özellikler görü-
lecektir onlarda da...
herşeyden önce kullanım alanlarının genişliği (yani her işletim sistemiyle uyumluluğu) ve ticari bir amaç için kullanılmamasından her sitede firefox un çok küçükde olsa reklamını görebiliyoruz ama IE nin biraz daha farklı oluyor genelde sitelerin en altına yerleştirilen IE x.x ile uyumludur /daha iyi görüntülenir gibi buda bir şeyler bilen aklı başında insanlara çekici ve daha akıllı bi iş olarak görünüyor.
ikincisi haber veya bilgi/forum sayfaları(nda) bunları kodlayan kişilerce w3 standardına uyan ve hemen her yerde kullanılan hatta tüm Linux dağıtımlarında orjinal olarak gelenbi tarayıcıyı hemen sayfanın bi köşesinde direktif babında öneride bulunuyor buda o haber veya bilgi/forum sitesi müdavimlerince daha iyi bir tercih olarak kabul görüyor.
çoğu yerde geçici pc lere hemen firefox kurup (deepfreeze vs. programlar olduğunu bile bile) kullanan insanlara rastladım. artık sıradan kullanıcı diyebileceğimiz önüne ne gelirse onu yiyen insanlardan olmayan kişiler IE deki sorunları ve eksikleri biliyor ve en iyi verimi sağlayan tarayıcıya yöneliyor.
Geçen bizim sokakta çocuklar bagajini komple ses sistemi ile donatmis "bir abinin" Tofas'inin, on soldaki acik penceresinden "abi kac yapiyor" diye soruyorlardi. Onu hatirladim nedense...
Firefox kullanıcıları daha "nerd" demek olabilir mi acaba bu? Daha bilinçli diye çevirmek ne kadar mantıklı bilemeyeceğim. Herkes mühendis veya programcı olarak doğmuyor sonuç olarak.
(Not: Kimseye laf ettiğim yok, ben de Firefox kullanıyorum :))
6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.
Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.
Görsel olarak pek fazla bir değişiklik yok . Eklentiler menüsünde biraz değişiklik yapılmış. Bir de ana ekranda sağ üst köşedeki arama kutucuğu biraz değişmiş. Alt yapı olarak neler yapıldığı hakkında bir açıklama bulamadım.
ZDNET'te verilen bilgiye göre, sadece birkaç ay içinde yapılan ikinci saldırı site sunucularında kurulu Twiki yazılımdaki bir açık kullanılarak gerçekleştirilmiş. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ele geçirdikleri önemli bir bilgi yok ancak bu saldırı SpreadFirefox.com'un 15 Ekim tarihine kadar kapalı kalmasına sebep olacak.