Firefox rekor kırmayı hedefliyor

0
coskung
Firefox, 24 saat içinde en fazla download edilen yazılım olma rekoruna gözünü dikti. Download Day adı verilen organizasyonla, Firefox 3, çıktığı gün rekoru kıracak gibi. Henüz çıkış tarihi duyurulmadı ancak, aşağıdaki siteden kayıt yaptırarak, önceden bilgilendirilebilirsiniz.
Bu siteden kayıt yaptırılıyor. Ayrıca şu ana kadar kaç kişinin kayıt olduğunu da görebiliyorsunuz. Haber yazılırken Türkiye'den kayıt olan 5541, toplam kayıt ise 663.213 idi.

Önceki rekorun hangi yazılıma ait olduğunu araştırdım ama bir kayıt bulamadım. Hatta burada şu anda böyle bir rekor olmadığı söylenmiş.

Görüşler

0
eu
0
xelon
Firefox 3 çıktı ama hala haberi geçilmedi :)

Sayaç 15:56 itibariyle 6.529.746 ve hala sayıyor :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/

Mozilla Ubiquity

xelon

Firefox Ubiquity eklentisinin duyurulması ile blogosferde ortalık karıştı. Eğer dün bu eklentiyi duymadıysanız işte size fırsat!

Mozilla'nın tanımı ile Ubiquity, kullanıcıların web ile etkileşimini arttıran yeni bir deneysel Firefox eklentisi. Birçok özelliği ile Launchy ve benzeri yazılımlara benzeyen Ubiquity belirli komutlarla internet üzerinde yapılan işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

FireFox'un Çok Daha Az Hafıza Kullanmasını Nasıl Sağlarsınız?

FZ

Federico Mena-Quintero'nun FireFox'u daha az hafıza ile çalıştırmak için bir önerisi var. Aslında öneri demek biraz haksızlık olur, kısa bir C# kodu ile bir tür "proof of concept" sunmuş durumda.

Mozilla Futbol Fanatiklerinin Tutkularını Yeni Firefox Eklentisiyle Körüklüyor

anonim

Joga.com Kılavuzu, taraftarları gollerle, videolarla ve birbirleriyle buluşturarak, beğenilen açık kaynaklı tarayıcıya futbol tadını katıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki futbol fanatikleri artık kendi tutkularını yansıtan bir tarayıcıya sahip. Mozilla bugün Mozilla Firefox 1.5 tarayıcısı için geliştirdiği ve Google tarafından sunulan Joga.com Kılavuzu'nun çıktığını duyurdu.