Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

0
ttk
Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/
Kalıcı bir çözüm çıkana kadar güvenlik açığını önlemek için aşağıdaki linkteki yamanın Firefox'a yüklenmesi gerekiyor :
http://ftp.mozilla.org/

Açığa, önleme için gerekli yamaya ve yamanın tam yüklenip yüklenmediğini test etmeye dair bilgiler ise şu sayfada (yamayı yükledikten sonra Firefox'u tamamıyla kapatıp yeniden açmak gerekiyor) :
https://addons.mozilla.org/

Görüşler

0
ttk
Yama sadece Firefox 1.06 için gibi görünüyor ama denedim, 1.04'e de yükleyebildim yamayı ve görünürde problemsiz çalıştı.
Ayrıca, herkese yine de kullandıkları program neyse (beta olmadıkça, test etmek istiyorlarsa gelecek sürümlerin betasını da yükleyebilirler) en son sürümünü yüklemelerini tavsiye ederim. Firefox'un ufak numara artışlı sürümleri ekseriyetle hatâ giderme, güvenlik açığı kapatma sürümleri oluyor.
0
Sabutay
Acik 1.5 Beta cikmadan , 3 gün önce belliydi.
Yani 06.09'unda

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=307259

Ama mozilla bunu kale almak istememis ki, 3 gün sonra betayi cikardi.Halbuki bekliyebilirlerdi.Asil patch ise 10.9 cikti. Bizde bunu Fm'de 20.09'unda duyuyoruz.

Haber türkiyeye gec ulasmis herhalde...
0
ttk
Anonim olarak dahi Fazlamesai'ye haber gönderebilmeniz mümkün, ama aynı zamanda da buraya üyesiniz, keşke haberi duyunca buraya da bildirseymişsiniz.
0
sundance
Keşke
0
bm
Tamam da baska birsey soyleyeyim, 'soyle birsey oldu' baglaminda FM'de haber cikmasi baska, insanlarin guvenlik haberlerini FM'den almasi baska. Dagitimlarin [ve/veya kullandiginiz yazilimin] guvenlik/duyuru posta listelerine uye olmanin yerini tutamaz FM. Aman boyle bir hava yaratmayalim.
0
ttk
Bu konuda haklısınız. Sonra böyle bir haberde gecikmenin de hesabı sorulmaya başlayabilir :)

Yalnız, Firefox veya Opera vb. dışarı ile bağlantı kurmada sık kullandığımız ve nisbeten güvenli olduğunu bildiğimiz bir araçtaki önmeli bir açığı önce duyanın duymayanlara buradan mümkün olduğu kadar çabuk bildirmesi iyi olabilir.
0
y0rk
ohaaaa dedirtecek kadar tehlikeli bir açık vakit gecirmeden yamamak yada yeni free olmus operaya dogru koşar adım gitmek gerekli.
0
ttk
Merhaba

İşe bu şekilde bakarsanız ir o tarayıcıya bir ötekine koşup durmak gerekebilir :)
Çünkü zaman zaman her birinde oldukça önemli güvenik açıkları ortaya çıkabiliyor.

Yapılabilecek bir şey, makinanızla dışarının (dahili ağ dahil) bağlantısını sağlayan programlarla ilgili güvenlik açıklarını hem kendi sitesinden (kendi sitesinde kimi zaman, galiba çoğu zaman dışarıdan daha geç yayınlanabiliyor, ama gördüğüm kadarı ile Mozilla ve yavrularında oldukça çabuk en azından geçici de çözümler ortaya çabucak konulabiliyor), hem de ciddi bir güvenlik sitesinden takip etmeniz.

Mesela www.net-security.org sitesinde arama kısmından Vulnerabilities'de kullandığınız tarayıcı veya program her neyse adını yazıp aratırsanız epey bir bilgi edinmek mümkün oluyor tesbit edilen açıklara dair. Daha kapsamlı güvenlik siteleri de var. Bazen bir yerde gördüğüm haberin diğerinde geciktiği gördüğüm de oldu. Özellikle de meşguliyet artınca kaçırıyoruz ipin ucunu bazen, haberi olan birisi sık sık baktığımız bir yerde gerçekten önemli bir açığı bildirirse de bu oldukça işimize yarıyor.
Sahi, aslında bu tip bir açık olunca da programların güncelleme kısımları bizi uyarsa iyi olur değil mi :)
0
ttk
Sözkonusu güvenlik açığının kapatıldığı sürüm olarak Firefox 1.07 çıkmış : www.mozilla.org (Şimdilik sadece ingilizce versiyonu var.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FireFox'un Çok Daha Az Hafıza Kullanmasını Nasıl Sağlarsınız?

FZ

Federico Mena-Quintero'nun FireFox'u daha az hafıza ile çalıştırmak için bir önerisi var. Aslında öneri demek biraz haksızlık olur, kısa bir C# kodu ile bir tür "proof of concept" sunmuş durumda.

Firefox rekor kırmayı hedefliyor

coskung

Firefox, 24 saat içinde en fazla download edilen yazılım olma rekoruna gözünü dikti. Download Day adı verilen organizasyonla, Firefox 3, çıktığı gün rekoru kıracak gibi. Henüz çıkış tarihi duyurulmadı ancak, aşağıdaki siteden kayıt yaptırarak, önceden bilgilendirilebilirsiniz.

Firefox 1.5.0.2 çıktı

setcom_2000

Firefox 1.5.0.2, Intel tabanlı Macintosh bilgisayar desteği ile güvenlik ve kararlılık alanında iyileştirmeler içeriyor.

Mozilla Firefox 2.0 Çıktı

conan

Haber FM'ye geçildiği esnada henüz ana sayfasında yayınlanmamasına rağmen mozilla firefox 2.0'ın kararlı sürümü ftp sitelerinde yerini aldı. Şu anda hala yansılanmasına devam ediliyor.

Yeni sürümde şu yenilikler var:
- Yeni, cilalı, kullanıcı arabirimi.
- Yeni Anti-phishing metodları.
- Geliştirilmiş arama teknikleri.
- Geliştirilmiş sekmeler.
- Daha iyi bir RSS düzeneği
- Web formlar için metin doğrulama.
- Javascript 1.7
- Yeni windows install.
- Ve daha niceleri

Microsoft'un IE7'yi halka sunmasının hemen ardından yayınlanan Firefox 2.0 bakalım browser rekabetinde şimdiki durumunu koruyabilecek mi...

Firefox 3.5 RC 3 Çıktı

anonim

Mozilla Foundation nihayet Firefox Release Candiate 3'ü yayınladı. http://ftp.ankara.edu.tr/mozilla adresinden indirebilirsiniz