Zotero: Gerçekten işe Yarar Bir Firefox eklentisi

0
zekzekus
İnternette bir konuyu araştırırken kaybolduğunuz hissettiğiniz oldu mu hiç? Hangi dökümanları indirdim, hangilerini okudum, hangi sayfalar birbiriyle ilişkili karman çorman oldu mu kafanız hiç? Eminim olmuştur. Zotero isimli Firfox eklentisi bu karmaşıklığı gidermek için geliştirilmiş ve oldukça işe yarıyor.

Eklentiyi Firfox eklenti sitesinden kurduğunuzda bilgi çubuğunuza Zotero ismiyle yerleşiyor. İster zotero üzerine tıklayarak ister öntanımlı olarak gelen "ctrl+alt+z" kısayoluyla aktif hale getirebiliyorsunuz. Ekranın yarısını kaplayan eklenti sayesinde araştırma konunuz ile ilgili bir koleksiyon oluşturup ilginizi çeken sayfaları koleksiyona ekleyebiliyorsunuz. Koleksiyondaki her bir eleman için, etiketlendirme yapabilir, not alabilir ve bu elemanın ilişkili olduğu başka elemanları seçebilirsiniz. Koleksiyon elemanlarından bağımsız olarak notlar alabilir ve koleksiyon elemanlarınız içinde arama yapabilirsiniz. Eklediğiniz web sayfasını bilgisayarınıza indirerek sakladığından çevrimdışı olduğunuzda da eklediğiniz sayfalara erişebiliyorsunuz. Otomatik koleksiyon oluşturma özelliği sayesinde sayfa başlığında ya da sizin seçebileceğiniz bir yerinde geçen anahtar kelimeye göre gezindiğiniz sayfaların istediğiniz koleksiyona otomatik olarak eklenmesini de sağlayabiliyorsunuz.

http://www.zotero.org
Örnek bir koleksiyonu buradan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
tongucyumruk
İlginç bir şekilde gerçekten yenilikçi yaklaşımların, fantastik uygulamaların kaynağı, Ian Murdock'ın deyimiyle "enabling technology", Sundance'in deyimiyle "elveren teknoloji" olarak Firefox çok ilginç bir platform. Her geçen gün daha gelişmiş uygulamalar eklenti olarak Firefox içinde yerini alıyor ve Web dediğimiz ortamı gerçekten değiştirecek yenilikler ortaya çıkıyor. Takip etmek gerek, gelecekte Firefox bazı şeylerin de-facto standart haline gelmesini sağlayabilir. Bu standartların ne olacağını veya olup olmayacağını ise zaman gösterecek.
0
Satanique
Evet tonguç. Aynen dediğin gibi. Çok fantastik! ;) (Aklıma levis501 reklamı geliyor)
0
Satanique
Evet neydi o şarkının adı? Boombastic.
0
Satanique
http://www.youtube.com/watch?v=0VDjkdtSCKs
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Android için Firefox Focus!

tongucyumruk

Siz de benim gibi Android cihazınızda Firefox kullanıp da "keşke biraz daha hafif, biraz daha göze hitap eden bir tarayıcı olsa" diyenlerden misiniz? O zaman tam yerine geldiniz. Mozilla'nın geçtiğimiz yıl iOS cihazlar için duyurduğu Firefox Focus web tarayıcısı artık Android için de var! Peki bildiğimiz Firefox dururken neden Firefox Focus?

Firefox Focus, baştan itibaren...

IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Kek Sürprizi!

vst

Az önce Slashdot'a düşen habere göre IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Firefox 2.0'ı kutlamak amacıyla kek gönderilmiş. Haberde kekin zehirli(!) olmadığı da vurgulanmış.

Firefox Geliştiricilerinin cevabı nasıl olacak, acaba? Malum; bizde komşunun getirdiği tabak boş iade edilmez.

Chrome Eklentilerini Mobil Cihazlarda Çalıştırmak!

Zakkum

Murat'ın fazlamesai.net “hızlı paylaşım” eklentisini görünce, eklentileri mobil cihazlarda nasıl çalıştırırız meselesi gündeme geldi. Eklentileri chrome ile değil ama firefox içinde çalıştırabiliriz. Bunun için önce “Chrome Store Foxified” eklentisini kuruyoruz. Daha sonra ister imzalı ister “fazlamesai hızlı paylaş” eklentisinde olduğu gibi imzasız bir eklentiyi çalıştırabiliriz. İmzasız...

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/

Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

butch

Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?