Windows üzerinde CTRL+Space (MAC için Option+Space, Linux üzerinde şimdilik çalışmıyor) ile etkinleştirilen Ubiquity ilk olarak Firefox'un sol üst köşesinde siyah bir ekran ile karşımıza çıkıyor. Bu ekrana yazılan komutlarla internet üzerinde yaptığınız birçok şeyi kısa zamanda yapabiliyorsunuz. Yeni komutların kullanıcılar tarafından eklenebilir olması ve geliştirmesinin oldukça kolay olması Ubiquity'e ayrı bir güzellik katıyor.
Şimdi birkaç örnek verelim
- Örneğin Pair Programming konusunu araştırmak istediniz. Ubiquity eklentisini etkinleştirdikten sonra (CTRL+Space) "wikipedia Pair Programming" yazmanız yeterli. Hatta "w pair programming" yazmanız da yeterli oluyor.
- Bulunduğunuz şehrin hava durumunu mu öğrenmek istediniz?
"weather izmir"
- Bir firmanın internet sitesinden adresini öğrenmek istiyorsunuz. Adresi buldunuz fakat kafanızda tam nerede olduğu canlanmadı. Web sitesinde yazılan adresi seçili duruma getirin. Daha sonra Ubiquity'i etkinleştirip "map" yazın. Ve işte harita karşınızda.
- Slashdot'ta yazan bir yazıyı arkadaşınıza göndermek mi istiyorsunuz? Metni seçiili duruma getirin ve "email to arkadasim@example.com" yazın. Bu kadar basit.
Birkaç hafta önce konuşulan Aurora'ya benzer internet gezginlerini kullanmaya az mı kaldı dersiniz?
Tanıtım filmi için Ubiquity for Firefox
Ubiquity ile ilgili yazılar: [1] [2] [3]
Benzer projeler için [1] [2]