Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

0
sefalet
Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com
Bu arada eski Türkçe bir sözcük de olsa "müdahale" sözcüğünü "Hack" yerine kullandım(eski Türkçe bir sözcüğü bilişim alanında kullanmak keyif verici ve ilginç geliyor bana).

"Müdahaleci", "Müdahale eden" belki ses olarak iyi durmuyor, bu yüzden kullanılacağını zannetmem.Ama "müdahale etmek" kullanılmalı bence.Sanırım bir çok kavramda olduğu gibi yabancı dilden giren bazı kavramları açıklamak için birden fazla sözcüğün kullanılması "Hack" kavramı içinde geçerli olabilir.Bunda sakınca olmadığı gibi zenginlik olarak da görebiliriz.

İlgili Yazılar

Firefox 3 çıktı

anonim

Firefox kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği ünlü web tarayıcısı Firefox 3 final sürümü kullanıma sunuldu. Öncelikle daha hızlı, daha kararlı bir sürüm olarak deneme sürümlerinde kendini kanıtlayan Firefox 3, sistem hafızasına daha az gereksinim duyuyor ve kişisel kullanım bakımından da pek çok yenilik içeriyor. Firefox 3, daha kullanışlı bir adres çubuğu ve daha iyi yer imi yönetimi gibi son derece yenilikçi bir yapıda geliyor. İndirme Günü adlı sayfasında çıktığı gün bir indirme rekoru beklediklerini de açıklayan Mozilla yöneticileri, Firefox 3'ün diğer tarayıcılardan çok daha hızlı olduğunu söylemişlerdi.

SQLite Manager: Bir Diğer İşe Yarar Firefox Eklentisi

Tarık

Son derece hafif, sqlite son sürümüne uyumlu ve sitesinde belirtildiğine göre Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Seamonkey, Songbird, Flock, Komodo IDE ve Komodo Edit yazılımlarında da kullanabileceğiniz kullanışlı ve işe yarar bir firefox eklentisi.

Mozilla Labs Sunar: Jetpack

Tarık

Mozilla Labs tarafından geliştirilen Jetpack eklentisi sayesinde artık Firefox'a eklenti yazmak için çok fazla şey bilmenize gerek yok.

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

Mozilla Ubiquity

xelon

Firefox Ubiquity eklentisinin duyurulması ile blogosferde ortalık karıştı. Eğer dün bu eklentiyi duymadıysanız işte size fırsat!

Mozilla'nın tanımı ile Ubiquity, kullanıcıların web ile etkileşimini arttıran yeni bir deneysel Firefox eklentisi. Birçok özelliği ile Launchy ve benzeri yazılımlara benzeyen Ubiquity belirli komutlarla internet üzerinde yapılan işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.