Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

0
sefalet
Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com
Bu arada eski Türkçe bir sözcük de olsa "müdahale" sözcüğünü "Hack" yerine kullandım(eski Türkçe bir sözcüğü bilişim alanında kullanmak keyif verici ve ilginç geliyor bana).

"Müdahaleci", "Müdahale eden" belki ses olarak iyi durmuyor, bu yüzden kullanılacağını zannetmem.Ama "müdahale etmek" kullanılmalı bence.Sanırım bir çok kavramda olduğu gibi yabancı dilden giren bazı kavramları açıklamak için birden fazla sözcüğün kullanılması "Hack" kavramı içinde geçerli olabilir.Bunda sakınca olmadığı gibi zenginlik olarak da görebiliriz.

İlgili Yazılar

FireFox'un Çok Daha Az Hafıza Kullanmasını Nasıl Sağlarsınız?

FZ

Federico Mena-Quintero'nun FireFox'u daha az hafıza ile çalıştırmak için bir önerisi var. Aslında öneri demek biraz haksızlık olur, kısa bir C# kodu ile bir tür "proof of concept" sunmuş durumda.

Firefox 1.5.0.3 !

Chaosopher

Geçen ay FM'den de duyurulan Firefox 1.5.0.2'nin bir "denial of service" güvenlik açığını gideren yeni sürümü çıktı.
Geçen sefer olduğu gibi Mozilla Firefox 1.5.0.x tarayıcılar kendilerini bu yeni sürüme de otomatik olarak yükseltecekler. Tarayıcısını kendi kendisini yükseltmesini bekleyemeyenler yeni sürümü buradan indirebilirler. Hayırlı uğurlu olsun!

Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

ghanthar

Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.

Mozilla Futbol Fanatiklerinin Tutkularını Yeni Firefox Eklentisiyle Körüklüyor

anonim

Joga.com Kılavuzu, taraftarları gollerle, videolarla ve birbirleriyle buluşturarak, beğenilen açık kaynaklı tarayıcıya futbol tadını katıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki futbol fanatikleri artık kendi tutkularını yansıtan bir tarayıcıya sahip. Mozilla bugün Mozilla Firefox 1.5 tarayıcısı için geliştirdiği ve Google tarafından sunulan Joga.com Kılavuzu'nun çıktığını duyurdu.

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.