Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

0
ghanthar
Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.
Ben Gedit, Gimp ve tabii ki Emacs ;) ile denedim (bu yazıyı da gedit ile yazdım) sorunsuz çalıştı. Özellikle web ile uğraşanların çok işine yarayabilir. Bu arada Mozilla sitesinde ki sürümde Türkçe sorunu var, düzeltilmiş sürüme buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Firefox 1.5.0.3 !

Chaosopher

Geçen ay FM'den de duyurulan Firefox 1.5.0.2'nin bir "denial of service" güvenlik açığını gideren yeni sürümü çıktı.
Geçen sefer olduğu gibi Mozilla Firefox 1.5.0.x tarayıcılar kendilerini bu yeni sürüme de otomatik olarak yükseltecekler. Tarayıcısını kendi kendisini yükseltmesini bekleyemeyenler yeni sürümü buradan indirebilirler. Hayırlı uğurlu olsun!

Android için Firefox Focus!

tongucyumruk

Siz de benim gibi Android cihazınızda Firefox kullanıp da "keşke biraz daha hafif, biraz daha göze hitap eden bir tarayıcı olsa" diyenlerden misiniz? O zaman tam yerine geldiniz. Mozilla'nın geçtiğimiz yıl iOS cihazlar için duyurduğu Firefox Focus web tarayıcısı artık Android için de var! Peki bildiğimiz Firefox dururken neden Firefox Focus?

Firefox Focus, baştan itibaren...

Firefox 3.5 RC 3 Çıktı

anonim

Mozilla Foundation nihayet Firefox Release Candiate 3'ü yayınladı. http://ftp.ankara.edu.tr/mozilla adresinden indirebilirsiniz

Zotero: Gerçekten işe Yarar Bir Firefox eklentisi

zekzekus

İnternette bir konuyu araştırırken kaybolduğunuz hissettiğiniz oldu mu hiç? Hangi dökümanları indirdim, hangilerini okudum, hangi sayfalar birbiriyle ilişkili karman çorman oldu mu kafanız hiç? Eminim olmuştur. Zotero isimli Firfox eklentisi bu karmaşıklığı gidermek için geliştirilmiş ve oldukça işe yarıyor.

Firefox 3 çıktı

anonim

Firefox kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği ünlü web tarayıcısı Firefox 3 final sürümü kullanıma sunuldu. Öncelikle daha hızlı, daha kararlı bir sürüm olarak deneme sürümlerinde kendini kanıtlayan Firefox 3, sistem hafızasına daha az gereksinim duyuyor ve kişisel kullanım bakımından da pek çok yenilik içeriyor. Firefox 3, daha kullanışlı bir adres çubuğu ve daha iyi yer imi yönetimi gibi son derece yenilikçi bir yapıda geliyor. İndirme Günü adlı sayfasında çıktığı gün bir indirme rekoru beklediklerini de açıklayan Mozilla yöneticileri, Firefox 3'ün diğer tarayıcılardan çok daha hızlı olduğunu söylemişlerdi.