Mozilla Labs Sunar: Jetpack

0
Tarık
Mozilla Labs tarafından geliştirilen Jetpack eklentisi sayesinde artık Firefox'a eklenti yazmak için çok fazla şey bilmenize gerek yok.
Temel HTML, CSS ve birazda Mozilla API işlevlerine hakimseniz kolayca kendi eklentilerinizi oluşturabileceksiniz. Bir firefox eklentisi yazabilmek için normal de JScript, XUL, XML gibi dillerin iş görebilecek kadar bilinmesi gerekiyor.

Jetpack henüz hazırlanma aşamasında olduğundan birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Pek tabii kendiniz deneyerek daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Kaynak:Bildirgeç, Mozilla Labs: Jetpack

İlgili Yazılar

Firefox rekor kırmayı hedefliyor

coskung

Firefox, 24 saat içinde en fazla download edilen yazılım olma rekoruna gözünü dikti. Download Day adı verilen organizasyonla, Firefox 3, çıktığı gün rekoru kıracak gibi. Henüz çıkış tarihi duyurulmadı ancak, aşağıdaki siteden kayıt yaptırarak, önceden bilgilendirilebilirsiniz.

Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

butch

Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?

Mozilla Firefox 2.0 Çıktı

conan

Haber FM'ye geçildiği esnada henüz ana sayfasında yayınlanmamasına rağmen mozilla firefox 2.0'ın kararlı sürümü ftp sitelerinde yerini aldı. Şu anda hala yansılanmasına devam ediliyor.

Yeni sürümde şu yenilikler var:
- Yeni, cilalı, kullanıcı arabirimi.
- Yeni Anti-phishing metodları.
- Geliştirilmiş arama teknikleri.
- Geliştirilmiş sekmeler.
- Daha iyi bir RSS düzeneği
- Web formlar için metin doğrulama.
- Javascript 1.7
- Yeni windows install.
- Ve daha niceleri

Microsoft'un IE7'yi halka sunmasının hemen ardından yayınlanan Firefox 2.0 bakalım browser rekabetinde şimdiki durumunu koruyabilecek mi...

Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

ghanthar

Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.

Firefox 3.5 RC 3 Çıktı

anonim

Mozilla Foundation nihayet Firefox Release Candiate 3'ü yayınladı. http://ftp.ankara.edu.tr/mozilla adresinden indirebilirsiniz