Mozilla Labs Sunar: Jetpack

0
Tarık
Mozilla Labs tarafından geliştirilen Jetpack eklentisi sayesinde artık Firefox'a eklenti yazmak için çok fazla şey bilmenize gerek yok.
Temel HTML, CSS ve birazda Mozilla API işlevlerine hakimseniz kolayca kendi eklentilerinizi oluşturabileceksiniz. Bir firefox eklentisi yazabilmek için normal de JScript, XUL, XML gibi dillerin iş görebilecek kadar bilinmesi gerekiyor.

Jetpack henüz hazırlanma aşamasında olduğundan birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Pek tabii kendiniz deneyerek daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Kaynak:Bildirgeç, Mozilla Labs: Jetpack

İlgili Yazılar

Zotero: Gerçekten işe Yarar Bir Firefox eklentisi

zekzekus

İnternette bir konuyu araştırırken kaybolduğunuz hissettiğiniz oldu mu hiç? Hangi dökümanları indirdim, hangilerini okudum, hangi sayfalar birbiriyle ilişkili karman çorman oldu mu kafanız hiç? Eminim olmuştur. Zotero isimli Firfox eklentisi bu karmaşıklığı gidermek için geliştirilmiş ve oldukça işe yarıyor.

Firefox 3.5 RC 3 Çıktı

anonim

Mozilla Foundation nihayet Firefox Release Candiate 3'ü yayınladı. http://ftp.ankara.edu.tr/mozilla adresinden indirebilirsiniz

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/

SpreadFirefox.com'a 2. Saldırı

butch

ZDNET'te verilen bilgiye göre, sadece birkaç ay içinde yapılan ikinci saldırı site sunucularında kurulu Twiki yazılımdaki bir açık kullanılarak gerçekleştirilmiş. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ele geçirdikleri önemli bir bilgi yok ancak bu saldırı SpreadFirefox.com'un 15 Ekim tarihine kadar kapalı kalmasına sebep olacak.

Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

butch

Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?