FireFox'un Çok Daha Az Hafıza Kullanmasını Nasıl Sağlarsınız?

0
FZ
Federico Mena-Quintero'nun FireFox'u daha az hafıza ile çalıştırmak için bir önerisi var. Aslında öneri demek biraz haksızlık olur, kısa bir C# kodu ile bir tür "proof of concept" sunmuş durumda.
Yöntemin temelinde çekilen görüntü dosyalarının hafızada açık halde tutulmaması yer alıyor. Yani eğer .gif, .jpg, vb. dosyaları barındıran sayfa o anda göründürülmüyorsa bunlar hafızada sıkıştırılmış olarak tutuluyor, sadece kullanıcı sayfanın ilgili yerini görmeye kalktığında açılıyorlar. Biraz performans kaybı var ancak 5.5 kat kadar hafıza tasarrufu söz konusu.

Denemek isteyenler Proposal to reduce the memory consumption of images in Mozilla başlıklı makaleyi inceleyebilirler.

Görüşler

0
FZ
MONO kurmaya üşendim, deneyen var mı?
0
FZ
Yok mu? :)
0
ttk
Merhaba Mono'yu indirip kurdum ama Windows 2003'e. Ama dediğinizi denemedim. Zor bir işlem mi diyeceğim ya neyse. Ayrıca şu aralar Opera kullanıyorum :)
0
ttk
Mono'yu sorunuz üzerine indirip inadına deneme yapmamışım gibi bir açıklama yazmışım, yanlış anlama olmasın başka bir yazıdan dolayı bir süre önce indirmiştim. Kurmuştum, sonra da kaldırdım makinadan şu anda yüklü değil ama işlem kolay bir şeyse deneyeyim. En iyisi yazının işaret ettiği yere bir bakayım ben :)
0
myavuzselim
Teknoloji televizyonunda soylediklerinizden bunun halihazirda firefox'un hafiza kullanimini azaltan bir program oldugunu dusundugunuzu anladim. Ama benim yazidan anladigim kadariyla "bir program resimleri su sekilde saklarsa ne kadar hafiza kullanir?" sorusuna cevap verecek bir program yazilmis. Yani su anda firefox'a bir etkisi yok.
0
FZ
Yazıya bakarsanız adam diyor ki benim programımı kullanın, firefox 100 MB yer kaplar iken 19 MB yer kaplar hale gelsin.
0
myavuzselim
Yaziyi bir daha okudum. Hala ayni dusuncedeyim. Yazdigi programa soyle bir bakinca da firefox'u ilgilendiren birsey yapiyor gibi gorunmuyor. Sadece resim gosteren bir gui yapmis.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Android için Firefox Focus!

tongucyumruk

Siz de benim gibi Android cihazınızda Firefox kullanıp da "keşke biraz daha hafif, biraz daha göze hitap eden bir tarayıcı olsa" diyenlerden misiniz? O zaman tam yerine geldiniz. Mozilla'nın geçtiğimiz yıl iOS cihazlar için duyurduğu Firefox Focus web tarayıcısı artık Android için de var! Peki bildiğimiz Firefox dururken neden Firefox Focus?

Firefox Focus, baştan itibaren...

Zotero: Gerçekten işe Yarar Bir Firefox eklentisi

zekzekus

İnternette bir konuyu araştırırken kaybolduğunuz hissettiğiniz oldu mu hiç? Hangi dökümanları indirdim, hangilerini okudum, hangi sayfalar birbiriyle ilişkili karman çorman oldu mu kafanız hiç? Eminim olmuştur. Zotero isimli Firfox eklentisi bu karmaşıklığı gidermek için geliştirilmiş ve oldukça işe yarıyor.

Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

sefalet

Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com

Mozilla Futbol Fanatiklerinin Tutkularını Yeni Firefox Eklentisiyle Körüklüyor

anonim

Joga.com Kılavuzu, taraftarları gollerle, videolarla ve birbirleriyle buluşturarak, beğenilen açık kaynaklı tarayıcıya futbol tadını katıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki futbol fanatikleri artık kendi tutkularını yansıtan bir tarayıcıya sahip. Mozilla bugün Mozilla Firefox 1.5 tarayıcısı için geliştirdiği ve Google tarafından sunulan Joga.com Kılavuzu'nun çıktığını duyurdu.

Firefox rekor kırmayı hedefliyor

coskung

Firefox, 24 saat içinde en fazla download edilen yazılım olma rekoruna gözünü dikti. Download Day adı verilen organizasyonla, Firefox 3, çıktığı gün rekoru kıracak gibi. Henüz çıkış tarihi duyurulmadı ancak, aşağıdaki siteden kayıt yaptırarak, önceden bilgilendirilebilirsiniz.