IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Kek Sürprizi!

0
vst
Az önce Slashdot'a düşen habere göre IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Firefox 2.0'ı kutlamak amacıyla kek gönderilmiş. Haberde kekin zehirli(!) olmadığı da vurgulanmış.

Firefox Geliştiricilerinin cevabı nasıl olacak, acaba? Malum; bizde komşunun getirdiği tabak boş iade edilmez.

Görüşler

0
Guardian
İnsan pasta gönderir. :)

firefox'dan daha büyük bir jest bekliyoruz. Bu arada kek göndereceğine standartlara uyulması için çalışmalarda bulunsada şu browser yorumlama farkları ortadan kalksa..
0
vst
Ya, aslinda Ingilizcede "pasta" icin "cake" kullaniyorlar. Resmini gormeden pasta demek istemedim :)
0
Challenger
Evet söz konusu olan bir pasta:
http://www.flickr.com/photos/jollyjake/278562314/
0
urxalit
Pasta gönderip üzerine w3.org yazabilir. :P
0
simor
Çok güzel olurdu gerçekten :)

Ayrıca IE nin yaptığı bu jest, FF ekibi ile aralarında bir paylaşım ve yardımlaşma olduğunu da belirtiyor mu acaba?
0
vst
Olasi durumlar:

0. Paylasim
1. Zeytin dali
2. Girgir
3. Truva ati (rfid cukalata parcaciklari ile cografi pozisyon bilgisi edinme ya da beslenme aliskanliklarini ogrenme :)

Ne bileyim, aklima bunlar geliyor :)
0
AyKuTix
bu gerçekten harika olur du :):):) puhahahaha
0
mek
Firefox geliştiricileri daha güzel bir kek yapıp, içindeki malzemelerin ve kekin nasıl yapıldığının yazıldığı bir kağıtla ie'cilere göndersinler.
0
vst
Creative commons lisansli olarak ve w3 onayli HTML tagleri ile birlikte :)
0
bio
Internet Explorer ekibi ile Mozilla ekibi arasindaki ilk sakalasma degil bu:

http://home.snafu.de/tilman/mozilla/stomps.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

ghanthar

Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/

Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

butch

Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?

Mozilla Labs Sunar: Jetpack

Tarık

Mozilla Labs tarafından geliştirilen Jetpack eklentisi sayesinde artık Firefox'a eklenti yazmak için çok fazla şey bilmenize gerek yok.