Chrome Eklentilerini Mobil Cihazlarda Çalıştırmak!

4
Zakkum

Murat'ın fazlamesai.net “hızlı paylaşım” eklentisini görünce, eklentileri mobil cihazlarda nasıl çalıştırırız meselesi gündeme geldi. Eklentileri chrome ile değil ama firefox içinde çalıştırabiliriz. Bunun için önce “Chrome Store Foxified” eklentisini kuruyoruz. Daha sonra ister imzalı ister “fazlamesai hızlı paylaş” eklentisinde olduğu gibi imzasız bir eklentiyi çalıştırabiliriz. İmzasız eklentiler için tarayıcı içerisinde ayar yapmamız gerek. Bunun için:

Tarayıcı adres barına bu komutu giriyoruz:

about:config

Çıkan listede şu düzenlemeyi buluyoruz:

xpinstall.signatures.required

ve bu düzenlemenin ayarını false şeklinde değiştiriyoruz.

Artık imzasız eklentiler tarayıcıya eklenebilir.

Not: Fazlamesai.net hızlı paylaş eklentisini çalıştırmak için buradan eklentiyi cihazınıza indiriyorsunuz. Chrome Store Foxified eklentisini açıp indirdiğiniz eklenti paketini gösterince kurulum gerçekleşiyor (imzasız eklenti ayarlarının yukarıdaki gibi yapılması koşuluyla). Daha sonra da “fazlamesai.net / users / KULLANICI ADINIZ /tokens" adresine girerek anahtarınızı alıyor ve eklentinin ayarlarına ekliyorsunuz.

Görüşler

1
murat

Çok güzel bir bilgi. Teşekkür ederim. Chrome ile işlerim bitsin peşine firefox için de eklenti yazacağım kısa zaman içinde.

1
tongucyumruk

Firefox'un artik sadece WebExtension formatindaki extensionlari destekledigini hesaba katarsak tasimak cok zor olmaz diye tahmin ediyorum.

1
murat

Zor olacağını hiç düşünmüyorum zaten ama chrome üzerinde to-do olarak belirlediğim her maddeyi tamamladıktan sonra firefox'a geçirmeyi planlamıştım. İlerleme durumuna göre önceliğini değiştirebilirim belki. Sanırım buralarda çoğunluk firefox kullanıyor.

1
tongucyumruk

Ufak bir ekleme: Hepimizin iyiligi icin kurulumdan sonra xpinstall.signatures.required ayarini yeniden true yapmayi unutmayin.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox Kullanıcıları Daha 'Eğitimli'

baRRacuda

comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.

IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Kek Sürprizi!

vst

Az önce Slashdot'a düşen habere göre IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Firefox 2.0'ı kutlamak amacıyla kek gönderilmiş. Haberde kekin zehirli(!) olmadığı da vurgulanmış.

Firefox Geliştiricilerinin cevabı nasıl olacak, acaba? Malum; bizde komşunun getirdiği tabak boş iade edilmez.

fazlamesai.net'e soralım: Firefox 1.5

cbc

Çıktı çıkacak mı, yoksa bir hata mı?

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

Firefox Eklentilerine Müdahale Etmek

sefalet

Firefox eklentilerine yapılan çok sayıda müdahalenin ve eklentilerin işleyiş şekillerine dair güzel anlatılmış bir çevrimiçi kitap.

http://www.extremetech.com