Riot açık kaynak ve güvenli anında iletişim araçlarından biri olmaya devam ediyor, adını Element olarak değiştirdi. Bazı sunucularına bir ara saldırı oldu ama üstesinden geldiler. Gerek kurumsal gerekse kişisel iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilecek potansiyeli var. Halen kullandığımız uygulamalar arasında. Sunucu ve istemci yönünde açık kaynak olan bu uygulamayı rahatlıkla kendi altyapınıza kurabilirsiniz.
E-Chat uygulaması ise saçmalayarak batan işler arasına katıldı. Zaten başlangıcında token veya benzeri finans araçları ile başlatılan projelerin yaşaması mümkün olsa bile kurucuların ortada dönen paraların cazibesine kapılması pek zor olmuyor. İyi sonuçlanmayan projelerden biri oldu ama ders alma açısından eğitici olduğunu söylemek de mümkün.
Zyptonite projesi ne yazık ki artık devam etmiyor. Bu tür mesajlaşma projeleri nispeten kolay başlıyor ama sürekliliği sağlamak zor oluyor. Zaten az sayıda p2p uygulaması vardı bir eksildi.
Artık orbot tarayıcının içine gömülü geliyor ve orbot uygulamasının kendisinden daha iyi çalışıyor bu tarayıcada.
Eline saglik!
Daha ne hikayeler vardır, zevkle okudum.
YZ bu gibi işlerde çok farklı görevler üstlenebiliyor örneğin üretilen logonun daha önce alınmış olup olmadığının kontrol edilmesi gibi. Tasarım boyutunda da özellikle varyasyonları hesaplama konusunda işin içinde olabiliyorlar. Bu bir açık kaynak uygulama olduğu için kullanılan fontlar da açık lisanslı olanlar ile sınırlı.
https://github.com/launchaco/logo_builder
Epey benzer uygulama var YZ destekli şunun gibi
Windows istemcisinde UDP paketleri vpn tünelinden geçmiyormuş.
Şunu da buraya iliştirelim sonra dediydim demedin demesinler.
Daha mantıklı bir seçenek var.
Mobil cihazlardan girenler için buradan.
Veya bunu kullanın hem "milli" hem "güvenli".
:) O kadar mı uzun. Yazarken öyle görünmüyor ama yayınlayınca gerçekten uzunmuş diyor insan.
Noktaları birleştirmek yeterli aslında ama burada konu kaynar düşüncesi ile bu sorunuza bir yazı hazırlayıp yanıt vermeye çalışsam daha iyi olur sanki.
Veri haritaları aşağı yukarı casusluğun hangi ülkeler üzerine yoğunlaştığını gayet açık gösteriyor. Türkiye'den hatırı sayılır kurban olmasına rağmen, kamuoyuna bunun yeterince yansımaması ilginç.
Sci-hub güncel IP adresi
Biraz yüklü bir pdf ama EFF tarafından yapılan takip operasyonunun ayrıntıları için indirme adresi
Programın tamamı için tıklayın
Girişimciden bahsederken kendimi kastetmiştim. Snowden çorap ve donları satar mı diye sesli düşünürken yorum olarak yazmışım. Her susmayana bir paye verilmesi gerekmiyor özellikle de çift taraflı ajan olma ihtimali mevcut insanlar söz konusu ise. Snowden'in kullandığı mesajlaşma uygulaması, işletim sistemi, Snowden'ın telefonu vs. Ne olduğu belli olmayan biri üzerinden bu tür tavsiyelerin pazarlanması insanları düşündürmeli. Kahraman yaratmayı da kahramanları da seviyoruz. Ama konu mahremiyet, bilgi paylaşımı ve üretme özgürlüğü gibi konular olduğu zaman yapılan tavsiyelerin çok da elle tutulur bir tarafı olmadığı görülüyor. Bu daha çok aslında ciddiyetle yaklaşılması gereken güvenlikle ilgili konuların sulandırılması yahut magazinleştirilmesi olayıdır.
Kişisel güvenlik veya genel siber güvenlik anlayışı bu şekilde öğrenilmez veya tesis edilemez orası kesin.
Snowden`in giydigi corap, don. Girisimci olmak ne zor is, insanin aklina neler geliyor.
Yazının 3. bölümü için tıklayın
Amaç tam da o. Bunu da kağıt üzerinde başarmış görünüyorlar. Fakat sistemde çok fazla halka var, bu bir soruna dönüşebilir. Şurada tane tane anlatılmış : https://youtu.be/HaulMYiB4EQ
Not: Bu arada yorumlar için editör güzel olmuş fakat sonradan düzenleme yapılmak istendiğinde editör çıkmamakta.
WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1 ( 6)
Şu habere rastlayınca tesadüfen,nostalji oldu.Dedim içimden fazlamesai farkı...