Cabuk ciz

Çabuk, çiz!

2
butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden oyunu oynarken Google'ın yapay zekası da kendisini geliştirme fırsatı buluyor.

İlgili Yazılar

Simcity 4

conan

Yeni Simcity'miz hayırlı olsun. 4. sürümüyle yeniden doğan Simcity, web sitesinden gördüğüm kadarıyla büyük bir adım atarak simcitycilikte inanılmaz gelişmelere imza atmış :)

Tenebrae: Doom 3 algoritmaları ile çalışan Quake

conan

Charles Hollemeersch, Quake oyununu, şu anda geliştirilmekte olan Doom3 motorunda kullanılan bazı algoritmalarla yeniden yazmaya ve geliştirmeye koyulmuş. Projeye de Tenebrae adını vermiş. Oyunun sayfasında şu anda çalıştığı iddia edilen bir binary ve kaynak kodu mevcut. PIII600, 64 MB RAM, GeForce 2 MX, Quake1 (Shareware olanını da destekliyor!) ve water vissed maps gerekiyormuş (water vissed maps (wvs) nedir en ufak fikrim yok! Ama eğer wvs yoksa zaten o seçeneği konsolda "gl_watershaders 0" diyerek kapatabiliyormuşsunuz) Sayfada ayrıca oyun görüntüleri ve teknik dökümanlar da mevcut.

Ben ne yazık ki şu anda deneyemedim, çünkü işyeri bilgisayarımda çalışmayacağından eminim :) Eve gider gitmez ilk işim kurmak olacak :) Daha önce deneyenler olursa bir not düşsünler ;)

Google'dan Arama Geçmişi

sleytr

İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.

Desktop Tower Defense

sundance

Bazen çok basit, eğlenceli bir oyun bulursunuz. Kahve molası verdiğimde oynarım diye bir kenara koyarsınız, bir de bakmışsınız ki kahve soğumuş, aradan birbuçuk saat geçmiş, telefonlar çalmakta, birsürü e-posta sizi bekliyor vs.

Zamanında Snowcraft öyle bir oyundu, şimdi Desktop Tower Defense birkaç kat beteri. İstatistiklere bakarsanız son bir saat içinde 100,000 üstünde oynanmış oyun, 400 küsur bin kule vs. vs. olduğunu görürsünüz. Tabi oyunun yazarının bu ilgiden reklam sayesinde ayda binlerce dolar kazandığını da gözardı etmeyelim.

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.