Cabuk ciz

Çabuk, çiz!

2
butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden oyunu oynarken Google'ın yapay zekası da kendisini geliştirme fırsatı buluyor.

İlgili Yazılar

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Quake-II´nin .NET Sürümü Açık Kodlu Olarak Sunuldu

FZ

Vertigo Yazılım, bu ay içinde C dili tabanlı Quake II´nin .NET sürümünü çıkardı. Söz konusu oyun Visual C++ .NET ile yeniden yazıldı. Firma bunu yaparkenki en önemli amacının büyük miktardaki C kodunun C++´a kolayca geçirilebildiğini göstermek olduğunu belirtti. Yazılım bir "managed" .NET uygulaması olarak Microsoft Common Language Runtime (CLR) üzerinde gözle görülür bir performans kaybı olmadan çalışıyor.

Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

sundance

Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.

Oyun geliştirici takımı kuruluyor

anonim

TÜBİTAK destekli geniş kapsamlı bir projenin alt projelerinden biri olan oyun projesi için C++ ve OpenGL bilgisi olan oyun yazılımı tecrübesi olan, uygulama geliştiriciler, 3D modelciler ve tasarımcılar aramaktayız.

İlgilenen arkadaşlar volkan at matriksdata nokta com adresine özgeçmiş belgelerini yollayabilirler.

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...