Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

0
FZ
Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Görüşler

0
bm
Muhendislik okuyan arkadaslar bunu 'staj' olarak kabul ettirebilirler mi acaba diye dusunuyorum. Bilgisi olan var mi?
0
lifesdkver0_1
tabi ki. (google inc. de yapılacak bir çalışmaya 'staj' demenin hafif kalacagini iğnelemiyorsunuz, değil mi)
0
bm
Yok birsey ignelemiyorum, ama resmi mevzuata uymuyor olabilir. Yabanci sirket, ise gitmek yok vs. vs.
0
lifesdkver0_1
her fakültenin kendi esasları vardır tabi. itü ee için konuşayım; içerik uyuyorsa nerede ve nasıl yapıldığının önemi yok, goole inc. den bir mühendis staj defterini ve formunu imzaladığı sürece :)
0
FZ
Eh, 4500$ kazanırsa öğrenci, staj defterini ABD'ye yollatıp geri getirtebilir herhalde! :) Ya da taranmış el yazısı imzayı, defteri yazıcıya sokmak sureti ile defere mi bassa? (Bürokrasi ve maymunluk, sonu gelmez geyikler, vs...)
0
lifesdkver0_1
biraz daha dikkatli okudum da, google aracı konumunda imiş. her neyse, yapılan çalışma onaylatıldığı sürece bir sorun olmaz. staj denen nane, kılıfına uydurulan bir şey.
0
bm
Hal buysa universitelerle alakali arkadaslar belki bu duyuruyu panolarina asmalilar?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'a kopya haber davası

Soulblighter

Fransız haber ajansı AFP, kendi haberlerini telif hakkı ödemeden internette yayınladığı iddiasıyla Google News'a dava açtı.

Washington'da açılan davada AFP, Google'dan 17.5 milyon dolar tazminat talep ediyor. İnternette haber dolaşımının önüne hukuki engeller koyması beklenen davanın, gelecekte telifli haberlerin korunmasına yönelik yeni şartlar getireceği düşünülüyor.

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

Google Reader

butch

Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Google... Bu sefer hesap tablosu uygulaması ile...

ersin2k

Sonunda beklenen oldu. Şu anda Beta aşamasında olmakla beraber artık Excel'e online bir rakip daha var.

labs.google.com adresinden Google Spreadsheets'i seçerek davetiye isteyebilirsiniz.

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.