Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

0
FZ
Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Görüşler

0
bm
Muhendislik okuyan arkadaslar bunu 'staj' olarak kabul ettirebilirler mi acaba diye dusunuyorum. Bilgisi olan var mi?
0
lifesdkver0_1
tabi ki. (google inc. de yapılacak bir çalışmaya 'staj' demenin hafif kalacagini iğnelemiyorsunuz, değil mi)
0
bm
Yok birsey ignelemiyorum, ama resmi mevzuata uymuyor olabilir. Yabanci sirket, ise gitmek yok vs. vs.
0
lifesdkver0_1
her fakültenin kendi esasları vardır tabi. itü ee için konuşayım; içerik uyuyorsa nerede ve nasıl yapıldığının önemi yok, goole inc. den bir mühendis staj defterini ve formunu imzaladığı sürece :)
0
FZ
Eh, 4500$ kazanırsa öğrenci, staj defterini ABD'ye yollatıp geri getirtebilir herhalde! :) Ya da taranmış el yazısı imzayı, defteri yazıcıya sokmak sureti ile defere mi bassa? (Bürokrasi ve maymunluk, sonu gelmez geyikler, vs...)
0
lifesdkver0_1
biraz daha dikkatli okudum da, google aracı konumunda imiş. her neyse, yapılan çalışma onaylatıldığı sürece bir sorun olmaz. staj denen nane, kılıfına uydurulan bir şey.
0
bm
Hal buysa universitelerle alakali arkadaslar belki bu duyuruyu panolarina asmalilar?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

innaw

Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle:

Dünyanın bütün webcamlerini getirin!

sundance

Küçük bir Google hack daha. Birisi çıkmış ve Google searchlerle bulabildiği bütün serbest erişim webcamleri bir harita üzerinde toplamış

Google, Geo-location, delicious gibi bir çok servisi biraraya getirmesi açısından ilginç. Sitede yazdığına göre bu kadar kamera arasında pr0n kameralar da süpriz yumurtaymış, ben görmedim, bilmiyorum.

İşyerinde bayık bir gün mü, canınız iş yapmak istemiyor mu? Buyrun takılın

Google Dünya Linux'da

embryo_cs

Uzun zamandır Google'ın "Dünya"'sına Mac OS X veya ms~ ile bakmak zorunda kalanlar artık kendi linux masaüstlerinde Google'ın Beta (Version 4) "Dünya"'sını görebilecekler.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.