Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

0
FZ
Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Görüşler

0
bm
Muhendislik okuyan arkadaslar bunu 'staj' olarak kabul ettirebilirler mi acaba diye dusunuyorum. Bilgisi olan var mi?
0
lifesdkver0_1
tabi ki. (google inc. de yapılacak bir çalışmaya 'staj' demenin hafif kalacagini iğnelemiyorsunuz, değil mi)
0
bm
Yok birsey ignelemiyorum, ama resmi mevzuata uymuyor olabilir. Yabanci sirket, ise gitmek yok vs. vs.
0
lifesdkver0_1
her fakültenin kendi esasları vardır tabi. itü ee için konuşayım; içerik uyuyorsa nerede ve nasıl yapıldığının önemi yok, goole inc. den bir mühendis staj defterini ve formunu imzaladığı sürece :)
0
FZ
Eh, 4500$ kazanırsa öğrenci, staj defterini ABD'ye yollatıp geri getirtebilir herhalde! :) Ya da taranmış el yazısı imzayı, defteri yazıcıya sokmak sureti ile defere mi bassa? (Bürokrasi ve maymunluk, sonu gelmez geyikler, vs...)
0
lifesdkver0_1
biraz daha dikkatli okudum da, google aracı konumunda imiş. her neyse, yapılan çalışma onaylatıldığı sürece bir sorun olmaz. staj denen nane, kılıfına uydurulan bir şey.
0
bm
Hal buysa universitelerle alakali arkadaslar belki bu duyuruyu panolarina asmalilar?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan hareketin kralı: Native Client

sundance

Gün geçmiyor ki, yeni bir Google enteresanlığı ile karşılaşmayalım.

Google'ın temel hedeflerinden bir tanesinin bütün içeriği Web'e taşımak ve bilgisayar kullanımının Internet'ten mümkün olduğu kadar ayrılamaz bir şey olmasını sağlamak olduğu artık hepimizin malumu.

Yok Google işletim sistemi yazacaktan, aslına bakarsanız tarayıcısı kendine özgü bir sanal işletim sistemi tartışmalarına kadar, önümüzde yeni bir çığır açacak icatları Native Client.

Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

darkhunter

Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Google Mobil Cihaz Görsel Aramalarına Hızlı Filtre Ekliyor

MuharremTuran

Google, görsel aramasının mobil sürümüne yeni bir filtre seçeneği ekledi. Arama yaptıktan sonra, arama kutusunun hemen altında, en son eklenen görseller, gif, küçük resim ve renkler filtrelemesi için hızlı filtreleme alanı sunuyor. Örneğin “kırmızı” yazıp arattığınızda, arama sonuçlarının en üstünde filtreleme menüsü görünüyor, daha fazla renk filtreleme seçeneği göstermek için çubuğu sola...