Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

0
FZ
Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Görüşler

0
bm
Muhendislik okuyan arkadaslar bunu 'staj' olarak kabul ettirebilirler mi acaba diye dusunuyorum. Bilgisi olan var mi?
0
lifesdkver0_1
tabi ki. (google inc. de yapılacak bir çalışmaya 'staj' demenin hafif kalacagini iğnelemiyorsunuz, değil mi)
0
bm
Yok birsey ignelemiyorum, ama resmi mevzuata uymuyor olabilir. Yabanci sirket, ise gitmek yok vs. vs.
0
lifesdkver0_1
her fakültenin kendi esasları vardır tabi. itü ee için konuşayım; içerik uyuyorsa nerede ve nasıl yapıldığının önemi yok, goole inc. den bir mühendis staj defterini ve formunu imzaladığı sürece :)
0
FZ
Eh, 4500$ kazanırsa öğrenci, staj defterini ABD'ye yollatıp geri getirtebilir herhalde! :) Ya da taranmış el yazısı imzayı, defteri yazıcıya sokmak sureti ile defere mi bassa? (Bürokrasi ve maymunluk, sonu gelmez geyikler, vs...)
0
lifesdkver0_1
biraz daha dikkatli okudum da, google aracı konumunda imiş. her neyse, yapılan çalışma onaylatıldığı sürece bir sorun olmaz. staj denen nane, kılıfına uydurulan bir şey.
0
bm
Hal buysa universitelerle alakali arkadaslar belki bu duyuruyu panolarina asmalilar?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...

Googles Flight Simulator

uosfie

Google Flight Simulator, Google'nın GoogleMaps kimliğini esprili bir dille oyuna döken bir geliştirici tarfından yazılmış. Aslında oyunun bir kopyasını kendi blog sayfama yerleştirmek istedim, ama siz iyisimi Mark Caswell-Daniels'in kendi sitesini bir gezin derim.

Google Chart API ile Tek Harekette Grafik Basın

FZ

Google Chart API ile artık sadece tek bir HTML satırı ile, herhangi bir sunucu tarafı kod yazmadan (veya istemci tarafında gelişmiş bir JS kütüphanesi kullanmadan) kaliteli grafikler üretmeniz mümkün.

Söz gelimi aşağıdaki görüntü (ya da çubuk, çizgi, vs. türden grafikler) için tek yapmanız gereken:

Google'dan yeni bir sistem programlama dili: Go

gismo

Son iki yıldır Google'un ataklarını izliyoruz: GWT, Android, Chrome, derken C++'a alternatif bir sistem programlama dili ile Google yine sahne aldı:

http://google-opensource.blogspot.com/2009/11/hey-ho-lets-go.html

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.