Google Code

0
Soulblighter
Google, Google ile ilgili yazılım geliştirmek isteyen geliştiriciler için yeni bir portalı devreye soktu: Google Code. Google'ın bu yeni portalında Google uygulamalarının API'lerini ve yeni geliştirilmiş açık kaynak kodlu yazılımları bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Gmail Mobile

fkoksal

Google yine is başında...

Artık gmail hesabınıza Gmail Mobile sayesinde cep telefonunuzdan da ulaşabilirsiniz.
Tatil modu sayesinde, size mail atanlara otomatik olarak "şu anda şezlongta güneşleniyorum" diyebilir, kişi listelerini kullanarak birden fazla kişiye mail atabilirsiniz.

Google'a kopya haber davası

Soulblighter

Fransız haber ajansı AFP, kendi haberlerini telif hakkı ödemeden internette yayınladığı iddiasıyla Google News'a dava açtı.

Washington'da açılan davada AFP, Google'dan 17.5 milyon dolar tazminat talep ediyor. İnternette haber dolaşımının önüne hukuki engeller koyması beklenen davanın, gelecekte telifli haberlerin korunmasına yönelik yeni şartlar getireceği düşünülüyor.

Şirket Portalleri İçin Yeni Alternatif

anonim

Google geçen yıl JotSpot'u satın almıştı. Şu anda bunu ürün olarak portföyüne ekledi. Ürünün adı ise "Google Sites". Amaç Microsoft Sharepoint, Lotus Collaboration Suite, SAP Portal, Oracle Portal gibi kurumsal portal yazılımlarına alternatif olmak. Google her konuda iddialı olduğunu bu konuda şampiyonluğa oynamak istiyor.

Google'da helikopter avı!

sundance

Daha önce de Google Maps'de askeri üslerle ilgili görüntülerin çıkabildiğini haber yapmıştık.

Bu sefer Register.com'un bir şakası/haberi üzerine Google meraklıları, siyah askeri helikopter avına çıkmışlar.

Onlarca yıldır, haberalma teşkilatlarının kullandığı teknikleri sokaktaki adam kullanınca haber oluyor. Demek ki adamın köpeği ısırması hakkaten haber oluyormuş ;)

Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

innaw

Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak