Fiveyears

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

3
tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans! Go ile yazılan programlar o kadar hızlı derleniyor ki özellikle web uygulamaları geliştirirken her dosya değiştiğinde yeniden herşeyi derleyip güncellemeleri anında görebilmek çok doğal bir akış haline geliyor.

Geliştirme sürecindeki hızıyla halihazırda bir ün sahibi olan dil, özellikle son sürümlerinde çöp toplama algoritmasına yapılan güncellemeler sayesinde çalışma performansı konusunda da hatırı sayılır bir performans kazanımı gösteriyor. En son bugün Go geliştiricilerinden Austin Clements golang-dev listesinde yaptığı duyuru ile milisaniyeden daha kısa süren çöp toplama süreçlerinin Go 1.8'in bir parçası haline geleceğini açıkladı.

Bakalım önümüzdeki günler Go için neler gösterecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Go öğrenmeye/kullanmaya değer bir dil mi? Özellikle profesyonel ortamda kullanmış fazlamesai'cilerden görüşlerini bekliyoruz.

Kapak resmi Renee French tarafından tasarlanmış Gopher logosundandır. Kaynak

İlgili Yazılar

Çin işi Google!

anonim

Google her zaman iyi haberler verecek değil ya, bu Google haberi de sahip olduğu avantajları kamu zararına ama kendi bütçesi yarına kullanan Google ile ilgili.

Google Moon!

parsifal

Eskiden Google Earth vardı. Artık bir de Google Moon var. Kısıtlı bir bölgeyi göstersede bu sefer beta değil!

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Google'dan Arama Geçmişi

sleytr

İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.