Google PC

0
demirten
Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

Görüşler

0
sfp
"biri şu google'ı durdursun" diyen varmıdır acaba... :)
0
bahadirkandemir

Öpe öpe öldüreceğim diyen biri vardı sanki...

0
Challenger
Vardır: Bill Gates :)
0
slay3r
Google İşletim Sistemi nasıl birşey acaba?
0
Challenger
Bana sanki Apple' ın yaptığını yapacakmış gibi geliyor. Alacak açık kaynak kodlu bir çekirdeği. Üzerine alacak ihtiyacı olan açık kaynak kodlu araçları. Kendisi ek araç yazacak, bütünleştirecek. Alın size Google OS
0
ahmetozdemir
Eminim çok hızlı bir işletim sistemi olacak. Son zamanlarda google'a geçen programcıların da bu hedef doğrultusunda çalışacakları yorumları yapılmıştı. Özellikle Unix ve Plan9 işletim sistemlerinin geliştirilmesinde görev alan Rob Pike'n Google gelmesi bu yolda önemli bir adım olarak görülmüştü.

Ayrıca osnews.com'da bir makalede google OS nasıl bir işletim sistemi olcağına dair yorumda aşağıdaki değerlendirmeler dikkat çekici.

Students can more comfortably use computer labs, knowing that everything will be right where they left it, no matter what machine they use. You can replace a machine without copying and reconfiguring everything. Any web-enabled computer can handle most home users' desktop computing needs with relative consistency. You can experiment with or switch to a new operating system (Yahoo, MSN, .Mac) without buying a new machine or partitioning your hard drive.

Güzel olacak galiba...

Bu konu hakkıdaki bazı yazıların linkleri aşağıda verilmiştir.
1. topix.net
2. /.
3. infoworld

0
Chriseba
google os diye aratınca görüntüler çıkıyor. google' ın yazlımdan çıkıp donanım'a sıçraması da git gide microsoft'a bela okutacak cinsten bir durum. bu da şu açıdan işimize yarayacak: rekabet kaliteyi arttırır.
0
anonim
Bakin vakti zamaninda ne demisim :)
yok abi akilli adamlar bunu buraya yaziyorum
bak :) bu adamlar bu ise girecek

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&ctype=single&sid=3240&tid=17195
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google OS olabilir mi?

TiberiusKirk

osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

GoogleMaps: Casus aracı mı?

sundance

Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle:

Dünyanın bütün webcamlerini getirin!

sundance

Küçük bir Google hack daha. Birisi çıkmış ve Google searchlerle bulabildiği bütün serbest erişim webcamleri bir harita üzerinde toplamış

Google, Geo-location, delicious gibi bir çok servisi biraraya getirmesi açısından ilginç. Sitede yazdığına göre bu kadar kamera arasında pr0n kameralar da süpriz yumurtaymış, ben görmedim, bilmiyorum.

İşyerinde bayık bir gün mü, canınız iş yapmak istemiyor mu? Buyrun takılın

Google dan yeni bir ürün...

anonim

Blender dan sonra yazılım dünyası galiba bir tane daha free (daha doğrusu beleş) 3D yazılımı kazanıyor...

İlgilenenleri Sketchup Google adresine bekleriz! ;)