Google'da helikopter avı!

0
sundance
Daha önce de Google Maps'de askeri üslerle ilgili görüntülerin çıkabildiğini haber yapmıştık.

Bu sefer Register.com'un bir şakası/haberi üzerine Google meraklıları, siyah askeri helikopter avına çıkmışlar.

Onlarca yıldır, haberalma teşkilatlarının kullandığı teknikleri sokaktaki adam kullanınca haber oluyor. Demek ki adamın köpeği ısırması hakkaten haber oluyormuş ;)

İlgili Yazılar

Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

anonim

Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.

Google Türkiye adam arıyor!

sundance

Haydi bakalım arkadaşlar, var mı Google Türkiye'de çalışmak isteyen?