Google'dan Web Tarayıcı

0
anonim
Google Chrome adında bir web tarayıcıyı piyasaya sürmeye hazırlandığını dün resmi blog sitesinden duyurdu... ilgili linkler http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html http://www.bildirgec.org/yazi/google-web-tarayicisi-google-chrome-1 http://blogoscoped.com/archive/2008-09-02-n72.html
Apple Safarininde kullandığı Webkit motoru ve V8 javascript motoru barındıracak olan bu tarayıcı için hazırlanan kitapçık oldukça detaylı ve hoş olmuş... http://www.google.com/googlebooks/chrome/ adresinden ulaşabilirsiniz...

Görüşler

0
roktas
Windows beta sürümü:

http://dl.google.com/update2/installers/ChromeSetup.exe

Kurup deneyenler bilgi verirse güzel olur...
0
delog
Şuan chrome dan yazıyorum. Firefox 3 den sonra çok iyi geldi. Çok hızlı açılıyor ve fazla kasmıyor. IE6 dan bile hızlı başlıyor. firefox 3 de fazla bug vardı. Chorme çok sade gözüküyor ama baya kullanışlı, firefox dan sonra yadırganmıyor kullanım şekli. Şimdilik bu kadar. Buglar için biraz test etmek gerekecek :)
0
alorak
Safari tarzı bir Firefox olmuş. Bence çok güzel ve sade. Görünümü çok güzel. Eksikleri var ama onlar yapılır. RAM de her sayfa için özel parça açıyor. İşlem sonlanma hatalarında sayfa kapatarak devam edebiliyoruz...
0
gilan
tarayıcıyı kurdum. gayet güzel ve sorunsuz. google'ı hissediyorsunuz resmen kullanırken. şimdilik eklenti desteği yok galiba. o da gelirse baya ses getirir bu tarayıcı. açılış süresi çok kısa. kaynak kullanımı firefoxun yarısı kadar. beta olmasına rağmen yine iyi iş çıkarmış google amca....
0
tarrega
Üç tane tab açtıktan sonra (Hepsinde de birkaç flash objesi vardı) CPU %100'e vurdu. Notebook Single Core Pentium-M 1.73 Ghz. Bunun dışında bir probleme rastlamadım.
0
xelon
Google'ın neden böyle birşeye kalkıştığını bilen var mı? Mozilla ile aralarında bir sorun mu çıktı?

Piyasada yüzlerce gezgin dururken Google'ın yeni bir tane çıkarması bana saçma geldi...
0
xelon
Cevabı buldum :)
0
wyginwys
Gorunum ve hiz acisindan performansi cok guzel.
Menuleri fazla basit geldi. Renkli yazici ciktisi alamadim.
Ayrica kimse duymasin memleketimizdeki internet
sansurlerini kaldiran bir program gibi.Youtube a full
erisim veriyor :)
0
dtemarti
İyi de youtube'a zaten artık girebiliyoruz.
0
erika
Google iyice saçmalamaya başladı. FireFox, IE, Safari, Opera varken buna ne gerek vardı. Herhalde bize daha fazla reklam pompalamak için özel zemin hazırlıyor. Google kafayı yedi herhalde. İyi mühendis olmak demek moronloğu engellemiyor. :-)
0
mbayer
Acaba şimdi de girdiğimiz sayfaları mı indeskleyecek? Hoş zaten yapıyor. Uyanık olalım, elbette google yararlı birşey ama fazla kullanmak moran yapar bence. Bir yere kadar kardeşim ie yada firefox veya diğerleriyle devam. öyle arama sayfasının altında eklemiş, bence ağzıyla kuş tutsa ilgimi çekmez. İlerde internet değil google'da mı dolaşacağız? :)))
0
anonim
Chrome open-source bir uygulama ve Chromium adı altında geliştiriliyor:

http://code.google.com/chromium/


0
erika
Google'un arama motoru dışındaki herşeyi çok kötü. Sadece Google adı ile saçma sapan uygulamaları insanlara iteliyorlar. 2 haftadır ZOHO Apps kullanıyorum. Google Apps'a 10 basar her açıdan. ZOHO gibi nice uygulamalar var internette. Google bizim gözümüzü boyuyor. Kanmayalım. Tek amaçları daha fazla reklam satıp bizi sömürmek. Gerisi yalan.
0
onur80
Picassa su an en iyi resim goruntuleme programı..

Google'ın yaptıgı hersey kotu degil.. Gerci Picassa'yı baska bir sirket yapmıs o sirketide google satın almıs.

Youtube icin de oyle .. Youtube ta en iyi..

Google Adv reklamları da en iyi..

Google DNA nı inceleyip rapor halinde bile gonderiyor sana .. (onuda indexliyor heralde :D..)

Google Translate te bir numara.. Gerci Turkce ceviricisi henuz yok..

arama motoru dısında baya bir sey var bir numara olan..
0
zzveyz
eve gitsemde bilgisayarla uğraşsam diyenlerin sitesi şuraya bir iki saçmalasam diyenlerin sitesi olmuş yazık
0
dtemarti
Evet, sen de şu an dahilsin çok yazık
0
conan
Kullanim şartnamesine bir göz atmanizi tavsiye ederim. Dunya yikiliyor sartnamedeki salak maddelerden dolayi ;)
0
hnl
Herkes işin yapsın hem de en iyisini.Moziila Firefox zaten bu işi sapa sağlam götürüyor.Google'ın amacı ne şimdi.Hadş hayırlısı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'la eğlenmenin 55 yolu!

larweda

Internet'teki google ve arama motorları hakkında başarılı bloglardan biri olan Google Blogoscoped'un yazarı Philipp Lenssen'in yazdığı Creative Commons'la lisanslanmış "55 Ways to Have Fun With Google" adlı kitabı, kitap için yapılmış www.55fun.com sitesinden indirilmeye sunulmuş (Sadece ingilizce indirilebiliyor). Kitap her ne kadar kimilerine gereksiz ve anlamsız gelecek bilgiler toplamı olsa da, gerçekten eğlenceli detaylar barındırıyor. Göz atabilirsiniz.

Microsoft vs. Linux

Soulblighter

Google'da en çok aranan kelimeleri karşılaştıran "Google Fight" sitesinin sonuçlarına göre Google'da "Linux" kelimesi, "Microsoft" kelimesinden daha çok aranmış. :) Tam sonuçlar ise http://www.googlefight.com adresinde.

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan

Google App Engine Uygulamalarınızı Google'da Çalıştırın

nehuse

Uzun süre önce başvurduğum  google app engine den bugün gelen mail ile üyeliğimin kabul edildiğini öğrendim.Kayıt için google hesabınızın olması yeterli olmuyor.Bir de sms ile aktivasyon yapmak gerekti.Bu işlemden sonra sistemin nasıl çalıştığını inceleme fırsatı buldum kısaca izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Google Earth Sayesinde Kalıntılar Bulundu

melitical

İtalyan bilgisayar programcısı Luci Mori, Google Earth ve Google Map 'i kullanarak Parma yakınlarında Romalılara ait tarihi bir villanın kalıntılarını buldu.