Google Earth Sayesinde Kalıntılar Bulundu

0
melitical
İtalyan bilgisayar programcısı Luci Mori, Google Earth ve Google Map 'i kullanarak Parma yakınlarında Romalılara ait tarihi bir villanın kalıntılarını buldu.
Durumu Parma Ulusal Arkeoloji Müzesi'ne bildirdi ve onlar tarafından Luci Mori'nin bulduklarının tarihi kalıntılar oldukları onaylandı.
www.nature.com

Görüşler

0
darkhunter
Mori bu "keşfini" paraya dönüştürmek için bayağı uğraşıyor...

Bizim fakülteler deki arkeologlar da kasarlar şimdi bizde TC de bulcaz diye ama önden söyleyelim muhtemelen birşey keşfedecek kadar ayrıntılayamazsınız :-) (TC kırsalı için bu böyle)...
0
sefalet

Bence bulunur o kadar çok var ki özellikle antik çağ kalıntıları yüzeyde daha çok olduğu için bizde de kullanılmaya başlanır.Tabi büyük olasılık daha önceden tespit edilmiş ve yüzey araştırması yapılacak bölgelerin bir ön incelenmesi şeklinde olacaktır.Gidip görmeyle aynı değil tabi.
0
darkhunter
Zaten sorun da kalıntı azlığı değil. Google'ın TC de verdiği ayrıntının, birşey keşfetmeye yetmemesi...
0
sefalet

Anladım öyle dediğinizi bende eğer google ülkelere göre ayarlama yapmıyor ise pek çok yerde arkeolojik saptama için kullanılır diyorum.
0
darkhunter
Ama yapıyor ;-)
0
sefalet

bu ayarlamaların nasıl veya neye göre yapıldığına dair bir adres verirseniz çok sevinirim.
0
darkhunter
Bununla ilgili bir belgeye hiç denk gelmedim. Ama şöyle bir etüt etme fırsatınız var : Google Earth yada Map ile Anadolu'da (tercihen kırsal) herhangi bir yere max. zoom yapın, sonra avrupa da bir yere yapın sonra amerika da bir yere... Farkı gözlerinizle görün :)
0
yetgin
Valla google maps de ki ayrıntı için haklısınız ama, Google earth i denedikten sonra aklım gitti. Oturdugum evin bahcesindeki arabalar bile tek tek seciliyordu. Kaldı bu bir public servis. Eminim cok daha kalitelisi yapılabiliyordur.

Bir tarafımıza da GPS aleti taktılar mı olay tamamen bitmiştir...
0
darkhunter
Sizin takmanıza gerek yok (en azından şimdilik) :) Google Earth PLUS versiyonunda GPS desteği ile geliyor. Hatta zaten PLUS versiyon için para istemelerinin tek nedeni GPS gibi geliyor bana...
0
ttk
Merhaba

Sağlanan çözünürlük Plus'da daha yüksekmiş (normalde 1000, Plus'da 1400 piksel.)
Benim merak ettiğim, mesela bizim ilçenin resmin görmek istiyorum (özledik :), acab Plus'da normalde resmi gösterilmeyen böyle yerlerin de resmi görünebiliyor mu ki ? İşte onu anlayamadım.
Epey ilginç bir şey bu meret.
0
mrtksn
google erath artık ankarayı ayrıntılı gösteriyor. fotoğraflar yine 1-2 senelik gibi geldi bana, tam emin değilim.

sanırım google kademe kademe satın alıyor fotoğrafları, belki ileride tüm dünyanın karış karış fotoğrafları olacak elimizde :) iyi mi olur keötü mü olur bilemiyorum ama
0
sametc
bence eğlenceli olur :P

- sen nerde oturuyorsun
-bekle göstericem aha burda :p oturuyorum gördünmü :Pişte bak evim buda oturma odası falan filan :Pp bu bahcedeki arabayı goruyormusun benim arabam ;)
-tamamda neresi oluyor burası :P
0
FZ
Hep bir Indiana Jones tadını yakalamak, ak sakallı ince telli gözlüklü profesörlerle maceradan maceraya koşmak, üç beş antik mezarda tehlikeden tehlikeye atılmak istemişimdir.

Öyle oturduğumuz yerden arkeoloji olur mu? (Peki yukarıdaki gibi olur mu, olmaz herhalde... olsun).
0
darkhunter
Bu olsa olsa bir keşif yardımcısı olur. Ha bu iş zaten çok parası olan araştırmacılar tarafından uzun zamandır yapılan bir iş (şüphe duyulan bölgenin ayrıntılı uydu fotoğraflarına başvurmak). Yeni olan google'ın bu işe yarayabilmesi (en azından avrupa da - bu ve benzeri birkaç coğrafyada imkansız o ayrı). Bu google'ı Earth ile teröre çanak tutuyorsun ithamlarının, olumlu bir varyasyonu sadece... Yeni bir şey değil...
0
sefalet
Arkeologların(kazı bilimcilerin) en çok sevdiği (belki de çoğunun mesleğe başlama nedeni-yeni nesil için)ve en nefret ettiği karakter Indiana Jones olabilir.Maceradan maceraya koşucam hevesi bilmem kaç derece sıcak altında bedensel sınırlarınızı zorlamaya dönüşünce öykündükleri karakter yoldan çıkartan şeytan kisvesine bürünebiliyor.Bir de buna arkeolojinin toplumda pek anlaşılmamış ve nispeten yeni bir uğraşı alanı olduğunu da eklerseniz durum daha bir dayanılmaz hal alır.

0
darkhunter
Psikopatlaşan kazı başkanları, sıcak, kalın kafalı işçiler, lanetlendiğimizi sana köylüler... Evet evet hiç sormayın...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'ın İlk Sunumu

anonim

Google'ın kurucularından Lary Page'in 1998 yılında Stanford'da yaptığı sunuya buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça ilginç.

Şirket Portalleri İçin Yeni Alternatif

anonim

Google geçen yıl JotSpot'u satın almıştı. Şu anda bunu ürün olarak portföyüne ekledi. Ürünün adı ise "Google Sites". Amaç Microsoft Sharepoint, Lotus Collaboration Suite, SAP Portal, Oracle Portal gibi kurumsal portal yazılımlarına alternatif olmak. Google her konuda iddialı olduğunu bu konuda şampiyonluğa oynamak istiyor.

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.

Google'dan Dev Adım: Google TiSP

parsifal

Google, TiSP projesi ile yine adından söz ettirmeyi başardı :)

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.