Google Earth Sayesinde Kalıntılar Bulundu

0
melitical
İtalyan bilgisayar programcısı Luci Mori, Google Earth ve Google Map 'i kullanarak Parma yakınlarında Romalılara ait tarihi bir villanın kalıntılarını buldu.
Durumu Parma Ulusal Arkeoloji Müzesi'ne bildirdi ve onlar tarafından Luci Mori'nin bulduklarının tarihi kalıntılar oldukları onaylandı.
www.nature.com

Görüşler

0
darkhunter
Mori bu "keşfini" paraya dönüştürmek için bayağı uğraşıyor...

Bizim fakülteler deki arkeologlar da kasarlar şimdi bizde TC de bulcaz diye ama önden söyleyelim muhtemelen birşey keşfedecek kadar ayrıntılayamazsınız :-) (TC kırsalı için bu böyle)...
0
sefalet

Bence bulunur o kadar çok var ki özellikle antik çağ kalıntıları yüzeyde daha çok olduğu için bizde de kullanılmaya başlanır.Tabi büyük olasılık daha önceden tespit edilmiş ve yüzey araştırması yapılacak bölgelerin bir ön incelenmesi şeklinde olacaktır.Gidip görmeyle aynı değil tabi.
0
darkhunter
Zaten sorun da kalıntı azlığı değil. Google'ın TC de verdiği ayrıntının, birşey keşfetmeye yetmemesi...
0
sefalet

Anladım öyle dediğinizi bende eğer google ülkelere göre ayarlama yapmıyor ise pek çok yerde arkeolojik saptama için kullanılır diyorum.
0
darkhunter
Ama yapıyor ;-)
0
sefalet

bu ayarlamaların nasıl veya neye göre yapıldığına dair bir adres verirseniz çok sevinirim.
0
darkhunter
Bununla ilgili bir belgeye hiç denk gelmedim. Ama şöyle bir etüt etme fırsatınız var : Google Earth yada Map ile Anadolu'da (tercihen kırsal) herhangi bir yere max. zoom yapın, sonra avrupa da bir yere yapın sonra amerika da bir yere... Farkı gözlerinizle görün :)
0
yetgin
Valla google maps de ki ayrıntı için haklısınız ama, Google earth i denedikten sonra aklım gitti. Oturdugum evin bahcesindeki arabalar bile tek tek seciliyordu. Kaldı bu bir public servis. Eminim cok daha kalitelisi yapılabiliyordur.

Bir tarafımıza da GPS aleti taktılar mı olay tamamen bitmiştir...
0
darkhunter
Sizin takmanıza gerek yok (en azından şimdilik) :) Google Earth PLUS versiyonunda GPS desteği ile geliyor. Hatta zaten PLUS versiyon için para istemelerinin tek nedeni GPS gibi geliyor bana...
0
ttk
Merhaba

Sağlanan çözünürlük Plus'da daha yüksekmiş (normalde 1000, Plus'da 1400 piksel.)
Benim merak ettiğim, mesela bizim ilçenin resmin görmek istiyorum (özledik :), acab Plus'da normalde resmi gösterilmeyen böyle yerlerin de resmi görünebiliyor mu ki ? İşte onu anlayamadım.
Epey ilginç bir şey bu meret.
0
mrtksn
google erath artık ankarayı ayrıntılı gösteriyor. fotoğraflar yine 1-2 senelik gibi geldi bana, tam emin değilim.

sanırım google kademe kademe satın alıyor fotoğrafları, belki ileride tüm dünyanın karış karış fotoğrafları olacak elimizde :) iyi mi olur keötü mü olur bilemiyorum ama
0
sametc
bence eğlenceli olur :P

- sen nerde oturuyorsun
-bekle göstericem aha burda :p oturuyorum gördünmü :Pişte bak evim buda oturma odası falan filan :Pp bu bahcedeki arabayı goruyormusun benim arabam ;)
-tamamda neresi oluyor burası :P
0
FZ
Hep bir Indiana Jones tadını yakalamak, ak sakallı ince telli gözlüklü profesörlerle maceradan maceraya koşmak, üç beş antik mezarda tehlikeden tehlikeye atılmak istemişimdir.

Öyle oturduğumuz yerden arkeoloji olur mu? (Peki yukarıdaki gibi olur mu, olmaz herhalde... olsun).
0
darkhunter
Bu olsa olsa bir keşif yardımcısı olur. Ha bu iş zaten çok parası olan araştırmacılar tarafından uzun zamandır yapılan bir iş (şüphe duyulan bölgenin ayrıntılı uydu fotoğraflarına başvurmak). Yeni olan google'ın bu işe yarayabilmesi (en azından avrupa da - bu ve benzeri birkaç coğrafyada imkansız o ayrı). Bu google'ı Earth ile teröre çanak tutuyorsun ithamlarının, olumlu bir varyasyonu sadece... Yeni bir şey değil...
0
sefalet
Arkeologların(kazı bilimcilerin) en çok sevdiği (belki de çoğunun mesleğe başlama nedeni-yeni nesil için)ve en nefret ettiği karakter Indiana Jones olabilir.Maceradan maceraya koşucam hevesi bilmem kaç derece sıcak altında bedensel sınırlarınızı zorlamaya dönüşünce öykündükleri karakter yoldan çıkartan şeytan kisvesine bürünebiliyor.Bir de buna arkeolojinin toplumda pek anlaşılmamış ve nispeten yeni bir uğraşı alanı olduğunu da eklerseniz durum daha bir dayanılmaz hal alır.

0
darkhunter
Psikopatlaşan kazı başkanları, sıcak, kalın kafalı işçiler, lanetlendiğimizi sana köylüler... Evet evet hiç sormayın...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Google'a kopya haber davası

Soulblighter

Fransız haber ajansı AFP, kendi haberlerini telif hakkı ödemeden internette yayınladığı iddiasıyla Google News'a dava açtı.

Washington'da açılan davada AFP, Google'dan 17.5 milyon dolar tazminat talep ediyor. İnternette haber dolaşımının önüne hukuki engeller koyması beklenen davanın, gelecekte telifli haberlerin korunmasına yönelik yeni şartlar getireceği düşünülüyor.

Gmail'den Kendi Mail Adresinizle Limitsiz Mail Adresleri

codeumut

Bir blog sitesinde okuduğum bir yazıya göre herkesin işine yarayacak bir Gmail marifeti.

Kendi Gmail adresinizin ardına artı işareti (+) ekleyip istediğiniz yeni mail adresleri oluşturabilir (kullaniciADI+neYazarsan@gmail.com gibi) ve bu mail adreslerini kullanacağınız filtreleme özelliği ile istediğiniz etiketle görebilirsiniz.
Yazıda belirtilen gerçek yaşam örneklerinde, özellikle üye olduğunuz sitelerin mail adresinizi spam cilere verip vermediğinin anlaşılması ve mail gruplarından gelen maillerin tek bir yerde toplanıp bir kerede bakabilme gibi yerlere işaret edilmiş.

Google: Aziz mi Şeytan Mı?

anonim

Artık Google ile ilgili haberleri okumaktan biz usandık fakat Google yeni ürünler çıkarmaktan usanmadı. Google'ın çıkardığı son son ürün Google Homepage API yardımıyla istenildiği şekilde web sayfaları düzenlenebilecek, tabii ki ajax ve atom teknolojileri üzerinden.

Detaylı bilgi için buraya, APIiçin buraya bakabilirsiniz.

Google'dan hareketin kralı: Native Client

sundance

Gün geçmiyor ki, yeni bir Google enteresanlığı ile karşılaşmayalım.

Google'ın temel hedeflerinden bir tanesinin bütün içeriği Web'e taşımak ve bilgisayar kullanımının Internet'ten mümkün olduğu kadar ayrılamaz bir şey olmasını sağlamak olduğu artık hepimizin malumu.

Yok Google işletim sistemi yazacaktan, aslına bakarsanız tarayıcısı kendine özgü bir sanal işletim sistemi tartışmalarına kadar, önümüzde yeni bir çığır açacak icatları Native Client.