Google'dan Açık Kaynak Kodlu Projelere Destek

0
anonim
Google, Google Code adını verdiği hizmette artık açık kaynak projelerine destek veriyor.

Google Code hizmetinde görüldüğü üzere, Google tıpkı Sourceforge gibi bir açık kaynak projelerine ücretsiz hosting hizmeti veriyor. Böylelikle Google açık kaynak projelerine verdiği önemi ve desteği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Görüşler

0
arikan
Bu sitede google'dan baska bir sey goremiyorum. Burda acik olan nedir?
0
St
Tam adresi http://code.google.com/hosting/
Su anda pek islevsel degil ama Google'in neler yapacagini heyecanla bekliyoruz :)
0
yilmaz
google'nin açık kaynak kodlu bir yazılımı var mı?
0
darkhunter
Google'ın özelliği yazması değil, manipüle etmesi... Belki şu, bu ve bu sayfalar yardımcı olur. Tabi yakın zamanda efsaneleşen SOC'u da unutmamak lazım...
0
bio
Ayrica su Google Web Toolkit (GWT) acik kaynak kodlu.
0
yilmaz
Evet sadece GWT var. Diğer toolları açık değil. Destek vermek ayrı şey uygulamalarının kodunu açması ayrı şey.
0
bio
Aslinda sadece GWT degilmis:

http://code.google.com/projects.html
0
yilmaz
api bunlar
0
bio
Ben arastirip linki buldum, siz de zahmet edip sayfanin ilk satirindan ilerisini de inceleydiniz keske.
0
yilmaz
siz olmasaydınız o siteden haberim olmayacaktı. bunlar aslında geçen seneki code camp. midir nedir ordan kalma yazılımlar aslında. ne olduklarını ve siteden haberim var. benim bahsettiğim uygulama anlamında mesela picassa yada gtalk ...
0
bio
Peki.
0
darkhunter
O proje sayfasındaki yazılımlar google lab.larında geliştirilen şeyler değil... Zaten bu yazılımların sahibi ya da proje lideri de google değil... Bir yalnışlık olmasın?
0
bio
Arkadaslar beni Google'in avukati durumuna dusurdunuz ya helal olsun ;)

Benim gordugum kadariyla hepsi Google'in projeleri. Hepsinin proje sayfalarinda project admin olarak chrisd (Chris DiBona, Google'in open source direktoru) ve "google" adi geciyor. Cogu projenin adi bile "google-" diye basliyor zaten (google-coredumper, google-ctemplate, google-mmaim vs).

Bu linkin haberdeki "project hosting" meselesiyle ilgisi yok, bunlar Google'in gelistirip kodunu actigi projeler.

Siz hangi projeyi kastettiniz?
0
darkhunter
pardon ben dikkatli incelememişim...
0
yilmaz
Bize google'ın avukatlığını yapmayın :))
google.. ile başlayan projeler google a aitmiş. Summer of Code ile karıştırmışım. Hatamı düzelttiğiniz için teşekkürler.
0
cxa1191s
Nasıl kullanılır bu ? kullanan varmı?
0
anlamarama
What is code.google.com?
Code.google.com is our site for external developers interested in Google-related development. It’s where we’ll publish free source code and lists of our API services.
0
tekrei
Hostingteki projeleri inceledigim zaman google ile alakasi olmayan projelere de rastladim. Buradaki bazi arkadaslar hosting sitesi ile code sitesini karistiriyor bu da kafa karisikligina neden oluyor sanirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Google Maps

ether

Google, ABD'nin detaylı haritalarına ulaşımı ve haritalar üzerinde arama yapabilmeyi sağlayan Google Maps hizmetinin beta sürümünü hizmete açtı.

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)

Google'dan yeni bir sistem programlama dili: Go

gismo

Son iki yıldır Google'un ataklarını izliyoruz: GWT, Android, Chrome, derken C++'a alternatif bir sistem programlama dili ile Google yine sahne aldı:

http://google-opensource.blogspot.com/2009/11/hey-ho-lets-go.html

Google Summer of Code 2008 başladı!

anonim

Geçtiğimiz üç yıl boyunca açık kaynak dünyasında ağırlığı artan ve 90 ülkeden 2000 kadar programcının gözetiminde 1500 öğrencinin yarattığı ürünleri yazılım dünyasına bağışlayan Google Summer of Code 2008 başladı!