Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

0
esrefatak
Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?
Arama sonuçlarında yazınız acaba kaçıncı sırada çıkmalı? İşte bu sorunu da şöyle çözmüşler; Google, sitenizdeki diğer sayfaların genel rank'ını tespit ediyor ve yazınız ilk olarak bu rank ile listeye alınıyor. Daha sonra zaman geçtikçe gerçek sıralamanız belli oluyor.

Ayrıntılar:
Google Artificially Promotes Recent Web Pages
http://blog.vukuf.com/2008/01/google-web-sayfalarn-gerek-zamanl.html

Görüşler

0
ufuk35
Bu yararlı yazıyı yazan arkadaşa teşekkür ediyorum fakat "indexlemek" diye bir kelime Türkçemiz'de var mıdır? Yoksa bu kelimeyi neresinden uydurmuştur? Cevabını bekliyorum.

Lütfen TÜRKÇE yazalım!
0
zekzekus
Buraya bakabilirsiniz. Uzman değilim amaTDK sözlüğünde olduğuna göre Türkçemiz'de de vardır sanırım. Yorumunuzda belirttiğiniz gibi "index" olarak yazılmış olsaydı haklı olabilirdiniz ama bu da çirkin üslübunuzu haklı çıkarmazdı doğal olarak.
0
esrefatak
Evet zekzekus. TDK sözlüğünde indekslemek kelimesi mevcut. Teşekkür ederim.

Yazım o kadar da kötü kelimeler kullanmıyor. Emin olun hangi yabancı kelimeyi kullanırsam kullanayım, hakaretamiz kelimeler kadar zararlı olamaz. Yanılıyor muyum?

Teşekkür ederim.
0
devmach
@ufuk35 :
Türkçemiz'de yer alan , öz Türkçe yada diğer dillerden Türkçe'ye geçen kelimeler hakkında günlük olarak bilinç kazanmak için buyrun
Her gün alınacak bir doz e-posta sinirlerinizin yatışmasını sağlayabilir ve olası kalp krizi riskini azaltabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.

Google Tuvaletlerinde Neler Oluyor?

FZ

Google'ın nasıl bir şirket olduğunu anlamak istiyorsanız tuvaletlerine bakın.

Kampüsteki her tuvaletin ısıtmalı özel oturaklar ve kablosuz iletişimle bazı mekanizmaları tetikleyen düğmeleri olmasından bahsetmiyoruz. Artık Google tuvaletlerinde karşınıza "Testing on the Toilet, Testing code that uses databases." gibi başlıkları olan ve teknik konularla ilgili kısa sorular, örnek kod parçaları içeren tabelalar çıkıyor!

Google Ventures, Google'dan risk sermayesi

akoguzh

Google ne yapsa olay oluyor. Bu sefer yeni bir hizmet veya yazılım değil direk olarak 'next big thing' i gerçekleştirme potansiyeli olanları desteklemek (yada küçükken yutmak) amaçlı risk sermayesi fonunu duyurdular.

http://googleblog.blogspot.com/2009/03/googles-newest-venture.html
http://www.google.com/ventures/

Google'da helikopter avı!

sundance

Daha önce de Google Maps'de askeri üslerle ilgili görüntülerin çıkabildiğini haber yapmıştık.

Bu sefer Register.com'un bir şakası/haberi üzerine Google meraklıları, siyah askeri helikopter avına çıkmışlar.

Onlarca yıldır, haberalma teşkilatlarının kullandığı teknikleri sokaktaki adam kullanınca haber oluyor. Demek ki adamın köpeği ısırması hakkaten haber oluyormuş ;)

Google Video Arama

mgulcemal

Google kurucularından Larry Page pazartesi günü San Francisco da yaptığı bir açıklamada video arama kısmını başlattıklarını duyurmuş.

Şu anda beta yayınında olan siyete video.google.com adresinden ulaşılabiliyor.

e daha ne olsun...