Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

0
esrefatak
Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?
Arama sonuçlarında yazınız acaba kaçıncı sırada çıkmalı? İşte bu sorunu da şöyle çözmüşler; Google, sitenizdeki diğer sayfaların genel rank'ını tespit ediyor ve yazınız ilk olarak bu rank ile listeye alınıyor. Daha sonra zaman geçtikçe gerçek sıralamanız belli oluyor.

Ayrıntılar:
Google Artificially Promotes Recent Web Pages
http://blog.vukuf.com/2008/01/google-web-sayfalarn-gerek-zamanl.html

Görüşler

0
ufuk35
Bu yararlı yazıyı yazan arkadaşa teşekkür ediyorum fakat "indexlemek" diye bir kelime Türkçemiz'de var mıdır? Yoksa bu kelimeyi neresinden uydurmuştur? Cevabını bekliyorum.

Lütfen TÜRKÇE yazalım!
0
zekzekus
Buraya bakabilirsiniz. Uzman değilim amaTDK sözlüğünde olduğuna göre Türkçemiz'de de vardır sanırım. Yorumunuzda belirttiğiniz gibi "index" olarak yazılmış olsaydı haklı olabilirdiniz ama bu da çirkin üslübunuzu haklı çıkarmazdı doğal olarak.
0
esrefatak
Evet zekzekus. TDK sözlüğünde indekslemek kelimesi mevcut. Teşekkür ederim.

Yazım o kadar da kötü kelimeler kullanmıyor. Emin olun hangi yabancı kelimeyi kullanırsam kullanayım, hakaretamiz kelimeler kadar zararlı olamaz. Yanılıyor muyum?

Teşekkür ederim.
0
devmach
@ufuk35 :
Türkçemiz'de yer alan , öz Türkçe yada diğer dillerden Türkçe'ye geçen kelimeler hakkında günlük olarak bilinç kazanmak için buyrun
Her gün alınacak bir doz e-posta sinirlerinizin yatışmasını sağlayabilir ve olası kalp krizi riskini azaltabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Mobil Cihaz Görsel Aramalarına Hızlı Filtre Ekliyor

MuharremTuran

Google, görsel aramasının mobil sürümüne yeni bir filtre seçeneği ekledi. Arama yaptıktan sonra, arama kutusunun hemen altında, en son eklenen görseller, gif, küçük resim ve renkler filtrelemesi için hızlı filtreleme alanı sunuyor. Örneğin “kırmızı” yazıp arattığınızda, arama sonuçlarının en üstünde filtreleme menüsü görünüyor, daha fazla renk filtreleme seçeneği göstermek için çubuğu sola...

Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

innaw

Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

Google Translate artık Türkçe

tongucyumruk

Google'ın çeviri servisi Google Translate artık Türkçe'yi de destekliyor. Sistemi kanlı canlı görmek için tıklayın. Yazıların üzerine gelince çıkan baloncukları kullanarak çeviri sisteminin gelişmesine katkıda bulunabileceğinizi de arada hatırlatmış olalım.

Python'un Yaratıcısı Google'a Geçti

FZ

Jeremy Jones'tan aldığımız bir habere göre, Python'un yaratıcısı ve fikir önderi yazılım uzmanı Guido van Rossum da artık bir Google çalışanı. Konu ile ilgili olarak ilgili comp.lang.python tartışmasına bakılabilir.