Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

0
esrefatak
Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?
Arama sonuçlarında yazınız acaba kaçıncı sırada çıkmalı? İşte bu sorunu da şöyle çözmüşler; Google, sitenizdeki diğer sayfaların genel rank'ını tespit ediyor ve yazınız ilk olarak bu rank ile listeye alınıyor. Daha sonra zaman geçtikçe gerçek sıralamanız belli oluyor.

Ayrıntılar:
Google Artificially Promotes Recent Web Pages
http://blog.vukuf.com/2008/01/google-web-sayfalarn-gerek-zamanl.html

Görüşler

0
ufuk35
Bu yararlı yazıyı yazan arkadaşa teşekkür ediyorum fakat "indexlemek" diye bir kelime Türkçemiz'de var mıdır? Yoksa bu kelimeyi neresinden uydurmuştur? Cevabını bekliyorum.

Lütfen TÜRKÇE yazalım!
0
zekzekus
Buraya bakabilirsiniz. Uzman değilim amaTDK sözlüğünde olduğuna göre Türkçemiz'de de vardır sanırım. Yorumunuzda belirttiğiniz gibi "index" olarak yazılmış olsaydı haklı olabilirdiniz ama bu da çirkin üslübunuzu haklı çıkarmazdı doğal olarak.
0
esrefatak
Evet zekzekus. TDK sözlüğünde indekslemek kelimesi mevcut. Teşekkür ederim.

Yazım o kadar da kötü kelimeler kullanmıyor. Emin olun hangi yabancı kelimeyi kullanırsam kullanayım, hakaretamiz kelimeler kadar zararlı olamaz. Yanılıyor muyum?

Teşekkür ederim.
0
devmach
@ufuk35 :
Türkçemiz'de yer alan , öz Türkçe yada diğer dillerden Türkçe'ye geçen kelimeler hakkında günlük olarak bilinç kazanmak için buyrun
Her gün alınacak bir doz e-posta sinirlerinizin yatışmasını sağlayabilir ve olası kalp krizi riskini azaltabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Aziz mi Şeytan Mı?

anonim

Artık Google ile ilgili haberleri okumaktan biz usandık fakat Google yeni ürünler çıkarmaktan usanmadı. Google'ın çıkardığı son son ürün Google Homepage API yardımıyla istenildiği şekilde web sayfaları düzenlenebilecek, tabii ki ajax ve atom teknolojileri üzerinden.

Detaylı bilgi için buraya, APIiçin buraya bakabilirsiniz.

Google ile Bloglar da Aranacak

melitical

Google blogların aranmasını sağlayan bir hizmet başlatıyor. Bu şekilde, sadece google 'ın sahibi olduğu blogger.com 'a kayıtlı bloglar değil, internetteki tüm bloglar aranabilecek. Şimdilik sadece haziran 2005 sonrası gönderilenler kayıt edilebiliyor fakat bloglardaki daha eski yazılarında sisteme kayıt edilmeye çalışıldığı google tarafından bildirildi. Bu hizmet sayesinde bloglardaki spesifik yazılara da ulaşılabilecek.
news.bbc.co.uk

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.

Google Android işletim sistemli Asus EeePC

anonim

Google'un Android işletim sistemi sonunda Netbook sahasına da gözünü dikti. Önceleri sadece mobil cihazlar için düşünülen Android, payını arttırmak istiyor. Asus EeePC'ler üzerinde yapılan testler başarılı olursa ki çok büyük ihtimalle öyle görünüyor, yaz sonlarına doğru üzerinde hazır Android yüklü EeePC'leri piyasada görebileceğiz. Google ile Microsoft arasındaki rekabet işletim sistemi pazarında da kızışacak gibi görünüyor.

Linux'da GTalk VoIP kullanmak isteyenler için

sundance

GTalk'la yapılan ses iletişimini başarılı buluyor fakat sırf bunun için Windows kullanmak istemiyor musunuz? Gözünüz aydın, bu konuda artık Tapioca isimli bir yazılım var.

Ekran görüntülerine'de bakabileceğiniz yazılımın, gerçekleşebilmesinin en önemli sebebi tabi ki Google'ın libjingle API'si.