Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

0
esrefatak
Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?
Arama sonuçlarında yazınız acaba kaçıncı sırada çıkmalı? İşte bu sorunu da şöyle çözmüşler; Google, sitenizdeki diğer sayfaların genel rank'ını tespit ediyor ve yazınız ilk olarak bu rank ile listeye alınıyor. Daha sonra zaman geçtikçe gerçek sıralamanız belli oluyor.

Ayrıntılar:
Google Artificially Promotes Recent Web Pages
http://blog.vukuf.com/2008/01/google-web-sayfalarn-gerek-zamanl.html

Görüşler

0
ufuk35
Bu yararlı yazıyı yazan arkadaşa teşekkür ediyorum fakat "indexlemek" diye bir kelime Türkçemiz'de var mıdır? Yoksa bu kelimeyi neresinden uydurmuştur? Cevabını bekliyorum.

Lütfen TÜRKÇE yazalım!
0
zekzekus
Buraya bakabilirsiniz. Uzman değilim amaTDK sözlüğünde olduğuna göre Türkçemiz'de de vardır sanırım. Yorumunuzda belirttiğiniz gibi "index" olarak yazılmış olsaydı haklı olabilirdiniz ama bu da çirkin üslübunuzu haklı çıkarmazdı doğal olarak.
0
esrefatak
Evet zekzekus. TDK sözlüğünde indekslemek kelimesi mevcut. Teşekkür ederim.

Yazım o kadar da kötü kelimeler kullanmıyor. Emin olun hangi yabancı kelimeyi kullanırsam kullanayım, hakaretamiz kelimeler kadar zararlı olamaz. Yanılıyor muyum?

Teşekkür ederim.
0
devmach
@ufuk35 :
Türkçemiz'de yer alan , öz Türkçe yada diğer dillerden Türkçe'ye geçen kelimeler hakkında günlük olarak bilinç kazanmak için buyrun
Her gün alınacak bir doz e-posta sinirlerinizin yatışmasını sağlayabilir ve olası kalp krizi riskini azaltabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.

Google'dan WebApp

anonim

Bildiğiniz herseyi unutun...

Google WebApp isimli yeni bir framework ile hem Amazon EC2, S3 gibi servislere rakip çıkıyor, hem de web uygulamalarını geliştirebileceğimiz yeni bir platform sunmuş oluyor.

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Google Chart API ile Tek Harekette Grafik Basın

FZ

Google Chart API ile artık sadece tek bir HTML satırı ile, herhangi bir sunucu tarafı kod yazmadan (veya istemci tarafında gelişmiş bir JS kütüphanesi kullanmadan) kaliteli grafikler üretmeniz mümkün.

Söz gelimi aşağıdaki görüntü (ya da çubuk, çizgi, vs. türden grafikler) için tek yapmanız gereken:

Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

anonim

Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.