Google OS olabilir mi?

0
TiberiusKirk
osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

Görüşler

0
nehuse
Ms in bu tip internet üstünden program hizmeti sunma düşünceleri olduğu biliniyor .Bu sayede örneğin bilgisayarınıza word kurmak yerine bu servisi veren bir server a bağlanıp bu işi onun üstünden yapabilmeniz hedefleniyor.Ms bu sayede kopya derdinden de kurtulmayı hedefliyor.Elbette rakipler de bu alanı değerlendirecek bu yüzden ileride google ın kelime işlemci hesap tablosu vb hizmetleri verebileceğini düşünüyorum internet git gide daha çok hayatımıza giriyor bu sayede Google Os da olabilir neden olmasın ..
0
UnForTuNE
Web üzerinden çalıştırılan yazılımlar hatta işletim sistemi kullanım açısından çok parlak bir fikir gibi görünüyor. Böylece viruslere karşı da daha etkili olunabilir. Bunun yanında kimseye korsan yazılım kullanma şansı tanınmamış olur. Belli ki korsan yazılımlar için en uygun teknolojinin ne olduğu artık az çok belli olmuş. Ancak bence bütün mesele böyle bir şey gerçekleştiğinde bunun bize kaça mal olacağı?
0
bilimsel
"The First $20 Million Is Always the Hardest" diye 2002 yapımı bir film vardı. elemanımız pc99 diye bi projeye bulaşır. amaçları 99 dolara pc üretebilmektir. monitör yerine hologram bir arayüz, fare ve klavye yerine özel eldivenler, 69 satır kodluk ! bir işletim sistemi oluştururlar ve gerekli yazılımların internet üzerinden kullanılmasına karar veririler.
MIT deki profesör bunu izledikten sonra mı gaza gelmiş acaba diye düşündürmüştü beni.

http://www.imdb.com/title/tt0280674/

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2682&mode=&order=0&thold=0
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gülümseyin Google Maps'desiniz :)

sundance

Hayır öyle Minority Report'taki gibi her geçtiğiniz yerde iz bırakıyor filan değilsiniz. Ama neme lazım, belki Google Maps'e çıkarsınız. Hem de uygunsuz bir durumda :)

Dünyanın bütün webcamlerini getirin!

sundance

Küçük bir Google hack daha. Birisi çıkmış ve Google searchlerle bulabildiği bütün serbest erişim webcamleri bir harita üzerinde toplamış

Google, Geo-location, delicious gibi bir çok servisi biraraya getirmesi açısından ilginç. Sitede yazdığına göre bu kadar kamera arasında pr0n kameralar da süpriz yumurtaymış, ben görmedim, bilmiyorum.

İşyerinde bayık bir gün mü, canınız iş yapmak istemiyor mu? Buyrun takılın

Google Evlere Şenlik!

cbc

İngilizce "Home Page" olarak adlandırılan, Türkçe'ye kelime kelime çevirirsek "Ev Sayfası" olarak adlandırabileceğimiz, kişisel site yapmanızı sağlayacak bir hizmet Google'dan sonunda geldi. "Evlere Şenlik"teki ev kelimesi de işte buradan geliyor.

Google Earth

parsifal

Laf kalabalığı yapmaya hiç gerek yok.
Google yine yapmış yapacağını.
http://earth.google.com/

Gmail Mobile

fkoksal

Google yine is başında...

Artık gmail hesabınıza Gmail Mobile sayesinde cep telefonunuzdan da ulaşabilirsiniz.
Tatil modu sayesinde, size mail atanlara otomatik olarak "şu anda şezlongta güneşleniyorum" diyebilir, kişi listelerini kullanarak birden fazla kişiye mail atabilirsiniz.