Jeremy Jones'tan aldığımız bir habere göre, Python'un yaratıcısı ve fikir önderi yazılım uzmanı Guido van Rossum da artık bir Google çalışanı. Konu ile ilgili olarak ilgili comp.lang.python tartışmasına bakılabilir.
Haberi okur okumaz ilk yaptığım yorum 'hadi bee' oldu. Google ne yapmaya çalışıyor çok merak ediyorum? Ayrıca Guido van Rossum'un nasıl teklifler sunduklarınıda çok merak ediyorum? :). Nasıl öğrenebiliriz ki?
nedendir bilmem ama bu haberi duyunca içimden python'u bırakıp başka bir dil ile uğraşmak geldi. elimdeki programları bitirip başka bir dile geçeceğim :(
zaten şirkette java kullanıyorum. c# tanda pek haz almadım. ama ruby veya biraz fantastik bir dil seçeyim diyorum. sonuçta eğlenmek için kişisel olarak öğreniyorum.
sebebini bilmiyorum ama google deyince artık uzak durmak istiyorum.
bizim türkler olarak niye böyle işe yarar bir arama motorumuz yok ???
tongucyumruk 12 Aralık 2009, 1 dakika okuma süresi
Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?
Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.