GoogleX

0
anonim
Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...
Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ohazama, Google arama kutusunun üzerinde bulunan ve diğer bazı Google servislerine (images, directory, news...) erişimi sağlayan metin linklerin yerine basit bir DHTML/JavaScript uygulaması ile, servislerin ikonlarını yerleştirdi.

Uygulamanın asıl özelliği, ikonların üzerine mouse ile gelindiğinde ikonların animasyonlu olarak büyümesi ve öne çıkması. Mac OS X kullanıcılarının yakından bildiği bu efekti yaratan Ohazama, sayfanın en altına şu ibareyi ekledi:
"Roses are red. Violets are blue. OS X rocks. Homage to you."
Uygulama ilk olarak Google mühendislerinin yeni geliştirdikleri teknolojileri ve yöntemleri sergileyerek beta sürüm halinde kullanıma açtıkları Google Labs sayfalarında sergilendi. Ancak bir süre sonra Google yetkilileri hiç bir açıklama yapmadan uygulamayı Labs'dan kaldırdı. Uygulamanın açıklama yapılmadan kaldırılması pek çok kişinin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına sebep olurken, yaygın bir düşünce de uygulamanın, aramalara yeni bir boyut katmadığı, sadece eğlenceli bir arayüz olarak kaldığı ve bu yüzden geri çekildiği yönünde.

Uygulama kaldırılsa da bazı kopyaları farklı web adreslerinde bulunabilmekte.

Görüşler

0
ether
Login olmadan yazmışız:)
0
arikan
Hemen hemen ayni zamanda aciklanan Yahoo 360 [360.yahoo.com] ile bir ilgisi olmali.

Yahoo'nun Flickr'i almasi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft vs. Linux

Soulblighter

Google'da en çok aranan kelimeleri karşılaştıran "Google Fight" sitesinin sonuçlarına göre Google'da "Linux" kelimesi, "Microsoft" kelimesinden daha çok aranmış. :) Tam sonuçlar ise http://www.googlefight.com adresinde.

Google Moon!

parsifal

Eskiden Google Earth vardı. Artık bir de Google Moon var. Kısıtlı bir bölgeyi göstersede bu sefer beta değil!

Google Calendar

anonim

Yine bir google haberi, biliyorum hepiniz benim gibi sıkıldınız ama adamlar durmuyor ne yapabiliriz, google calendar, ilk intiba gayet iyi, ilerde bunun API'lerini açıp bizi çok zahmetten kurtabilirler belki...

Google App Engine Uygulamalarınızı Google'da Çalıştırın

nehuse

Uzun süre önce başvurduğum  google app engine den bugün gelen mail ile üyeliğimin kabul edildiğini öğrendim.Kayıt için google hesabınızın olması yeterli olmuyor.Bir de sms ile aktivasyon yapmak gerekti.Bu işlemden sonra sistemin nasıl çalıştığını inceleme fırsatı buldum kısaca izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

esrefatak

Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?