Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

0
gismo
Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.
İlginç bazı noktalara da temas etmiş. 'mars landing sites earth' aramasının 'mars landing sites' aramasından daha fazla sonuç döndürmesi mümkün değil mesela. Arama motorları savaşı iyice kızışmışken olaya başka bir yaklaşım

Görüşler

0
sleytr
Sanırım yazının başlığında asıl söylenen "Google ile ilgili nefret ettiğim 25 şey" şeklinde. Zaten yazıda sayılanların çoğuda "Google şunu şöyle kötü yapmış, işte böyle şeytan bir şirket bu Google"dan çok "şöyle yapsa çok daha iyi olur, bunun doğrusu budur" şeklinde şeyler...
0
akif_sever
Google bence hiçte kötü şeyler yapmıyor adamlar internetteki herşeyi kullanıyorlar ve en önemlisi bu servisleri iyi işler çıkartıyor nerdeyse tüm servislerini kullanmaya çalışıyorum hızlı ve sade olması en önemli artılarından biri ve giderek daha iyi oluyor tüm rakiplerinin beklemdeiği hamleler yaparak insanları çekiyor tüm bilgilerimizi toplaması belki herkezin hoşuna gitmez ama bende zaten kişisel bilgilerini internette hiç bulundurmuyorum ve zaten yahoo msn google gibi yapmıyormu onların serverinde yokmu programlar mp3ler şarkılar bizim bilgilerimizi saklamıyormu aynı google gibi... http://akifsever.google.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan WebApp

anonim

Bildiğiniz herseyi unutun...

Google WebApp isimli yeni bir framework ile hem Amazon EC2, S3 gibi servislere rakip çıkıyor, hem de web uygulamalarını geliştirebileceğimiz yeni bir platform sunmuş oluyor.

Her kuruma bir GMail

cbc

GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.

Google basın günü haberleri

larweda

Bugün Google Press Day adında bir basın toplantıları zinciri düzenledi. Webcast'i ve programı burada, (şu an hala devam ediyor). İzleyen bir arkadaşın yorumları ve özetleri de burada.

Benim özetlemek istediğim, bugün yapılan 4 yeni duyuru var:

Google Earth

parsifal

Laf kalabalığı yapmaya hiç gerek yok.
Google yine yapmış yapacağını.
http://earth.google.com/

Google Base

cbc

Google Blog'da ilan edildiği üzere Google Base halka açıldı.

Veritabanı şeklinde çalışan bu google servisi ile her tür verinizi saklayabiliyorsunuz. Ekleyeceğiniz her tür için "özellik" ve "veri" ikilisi saklayabilen bu sistem ile saklayamayacağınız bir şey yok gibi duruyor.