Bir terör kılavuzu olarak Google Earth

0
innaw
Rusya istihbaratıyla Savunma Bakanlığı yetkilileri, Google Earth’ün uluslararası terörizmin vazgeçilmez el kitabı haline geleceği uyarısında bulundular.
Google’ın uydu görüntü projesinin deneme safhasında bulunmasına rağmen arama motorunun alkışlanacak bir iş yapmadığını açıklayan Rus istihbarat yetkilileri ‘Teröristler dünyada herhangi bir yere saldırı düzenlemeyi planlıyorsa bölgeye gidip araştırma yapmalarına gerek kalmıyor. İnternet üzerinden Google’un Earth programına girmesi yeterli. Pırıl pırıl, gerçekçi resim ellerinin altında olacak. Google sanki kasıtlı teröristler için çalışıyor’ eleştirisinde bulundu.

Resmi ITAR-TASS ajansına Google programıyla ilgili daha net açıklamayı Rusya Savunma Bakanlığı’nda görevli general Leonid Sejin yaptı. Sejin, ‘Amerikan şirketi Google resmen teröristlere çalışıyor. Uydudan çekilmiş şehir görüntüleri 1-2 metre çözünürlük kalitesinde. Bu verilerle bir yere saldırı planlanmak istense daha büyük lojistik nimet bulunamaz. Google programı niyeti belli olmayan kişiye görüntü vermekle kalmıyor, gözlenen yerin enlem ve düzlem koordinatlarını da veriyor. Bu bilgilerle istenilen noktaya füze programlama imkanı da doğmuş oluyor’ şeklinde konuştu. İnternet üzerinden yayın yapan Rus haber sitelerinden birinde ise dünya ordularında topografya haritalarının hala sır olarak şifreli demir kasalarda kilitli tutulduğu hatırlatılarak "Örneğin Türk ordusunda büyük değişim yaşanmasına rağmen Genelkurmayındaki topografya haritaları köşesinde 'bu haritayı kaybedersen cezası idamdır' notu hala muhafaza ediliyor" vurgusu yapıldı.

Kaynak: hurriyetim.com.tr

Görüşler

0
sefalet
Bir iki şey gözüme çarptı, değinmek isterim.İlkin bu haliyle terör odaklarının işine neden yarasın tam anlamış değilim.Daha doğrusu yarar ama markette satılan bir deterjanda yarayabilir.(bomba yapımı örneğin)Koordinat alınmasından bahsedilmiş, sanki google ile değilde gidip basit bir gps ile alsa terör odakları çok mu zarar görecek.

İlla terörün işine yaramadan bahsediliyorsa en iyi ve yaygın gerilla silahı kalaşnikof ne oluyor.

Hatta tüm bunların tam tersini söyleyip terör ile mücadelede "google-earth" ün yararlı olabileceğini söylemek de mümkün.Bugün her ülkenin uydusu mu var 24 saat gözlem yapabilen.

Birde yazıda geçen 1-2 metre olayını pek anlayamadım.Pro sürümü bile yapıların vs. nin görülebileceği kadar ancak yaklaşıyor diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

0
Ragnor
Silahın, patlayıcının vs. teröristler tarafından nasıl elegeçirildiği sorgulanmıyor ama bilginin elde edilişi rahatsız ediyor. Komik..
0
loker
Asıl terör bu dezenformasyonun kendisidir. Halkı paniğe sürüklemek, sürekli tehdit altında yaşadığını hissettirerek özgürlüklerinden vazgeçme konusunda gönüllü olmalarını sağlamak için devlet tarafından 'kafi miktarda terör'ün kullanılması hiç şaşırtıcı değil. Hele ki stalin dönemi alışkanlıkları geleneğe dönüşmüş olan rus bürokrasisi için daha da normal galiba...

A.B.D.nin Yıldız Savaşları adıyla kamuoyuna duyurduğu erken haber alma ve kaynakta müdahale hedefleriyle harekete geçirilen füze kalkanı projesi deneme atışları yapılacağı sırada kiraladığı bir meteoroloji uydusundan askeri üssün fotoğraflarını çeken 5 eylemci, termal kameralardan saklanacak kıyafet ve çamurla kamufle olarak kırmızı alarm durumundaki üsse sızdı. İnternet üzerinden üssün içinde olduklarını ispatlayan görüntüleri yayınlamaya başlayan eylemcilerin üs içindeki yerinin tespiti için deneme atışları iptal edildi ve istenen kamuoyu oluşturma hedefine ulaşılmış oldu.

Bu eylemcilerin yerinde içerde şiddet kullanmayı hedefleyen bir grup da olabilirdi ve böyle bir eylemi yapmanın yolları geliştirilirken uydu kiralamak yerine google'a bağlanmak hiçbir şeyi değiştirmez.

Aynı şekilde özel güvenlik bölgelerinde gerekli stratejik planlama yapılmasını 'zorlaştırma' amacıyla fotoğraf çekimi yasaktır. Bununla birlikte bu yasağı koyan ve uygulayanlar gayet iyi bilir ki, fotoğraf sadece bu işi kolaylaştırır, mümkün kılmaz; dolayısıyla fotoğraf çekilmemesini sağlamak hiçbir şeyi değiştirmez.

Bilgi herkesindir ve kötüye kullanılabilir diye belirli insanların kullanımı için kısıtlamak yapılabilecek en tehlikeli harekettir. Hele bu bilgiye sahip elit insanların elinde dünyayı bilmemkaç kere yok etme kapasitesine sahip silahların ateşleme düğmeleri olduğu düşünülecek olursa...
0
sefalet
Dezenformasyona "Yıldız Savaşları" güzel bir örnek olabilir.Veya Türkçesi ile hariçten gazel okumak.Rusları ve doğal olarak saf amerikalıları kandırmaya yönelik Reagan döneminin en çok konuşulan savunma purojesi idi.Yıllarca konuşuldu ama sonunda aslında böyle bir puroje ile uğraşmadıkları ortaya çıktı. (malum epey para tuttuğu gibi ABD yi öyle bir koruma ile donatınca kim inanır düşmanların Amerikaya saldıracağını sonra kim verir savunma bakanlığına o kadar bütçeyi öyle bir koruma olduktan sonra)

Hatırladığım kadarıyla sözü edilen dünya çevresindeki uydular vasıtasıyla saldırıları hemen görmek ve yine uydularda mevcut lazer ile nokta atışlar yapıp füzeleri yok etmekti.Sonradan o teknolojiyi beceremediklerinden ya da Sovyet tehlikesi ortadan kalkıp bu kadar masraf yapmayı bahane edecek bir tehdit kalmayınca vazgeçildi.

Bu sefer füze sistemi ile yapalım bari dediler Clinton döneminde hız kazandı ilk denemeler yapıldı ama lazer gibi olmuyor malum füzeler bir güzel ıskaladı tabi deneme için atılan düşman füzelerini.

Napsınlar Sovyetler yok lazer yok füze sistemi yok bari iki kule indirip ortadoğuya gidelim diyorlar işte onlarında işi zor tabi.
0
irfaN
Meyve veren ağacı taşlarlar. Herhangi bir şehirde Google Earth'ın verdiği ayrıntıdan çok çok daha ayrıntılı şehir planları zaten bulunabiliyor. İstanbul, Ankara, İzmir vb. büyük şehirlerin belediyeleri zaten internette Google Earth'ın görüntüsünden daha net bir şekilde şehir planlarını sunuyolar. Eminim ki Rusya, Amerika, Almanya, Fransa, Çin ve diğer ülkelerde bu tür şehir planları vardır. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sitesinde (www.khgm.gov.tr) daha bi kaç ay öncesine kadar tüm Türkiye'nin karış karış haritasını bulabilmek mümkündü.. Bi kaç ay önce haritalar (sebebi bilinmez) izlemeden kaldırıldı.

Eski den açılan benim bi kaç aydır giremediğim url : http://212.175.186.133/TNTservlet/khgm/envanter.htm

Tüm dünya da ülkeler bu tür uygulamayı yapıyor zaten. Google'nin tek yaptığı şey, bunları bir araya toplamak. En başta da dediğim gibi "Meyve veren ağacı taşlarlar.".
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Android

auselen

Google mobil telefonlar için yazılım platformunu tanıttı: Herkesin beklediğinin tersine "GPhone" adlı bir donanım üretilmeyeceği ortaya çıktı. Google bunun yerine (iPhone'a çok benzeyen!) bir işletim sistemi geliştirip, ücretsiz dağıtacakmış.

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

to google

anonim

Google sözcüğü İngilizce sözlüğe girdi.

Main Entry: goo·gle
Pronunciation: 'gü-g&l
Function: transitive verb
Inflected Form(s): goo·gled; goo·gling /-g(&-) li[ng]/
Usage: often capitalized
Etymology: Google, trademark for a search engine
: to use the Google search engine to obtain information about (as a person) on the World Wide Web

Kaynak: Ntvmsnbc
Sözlük: Webster