Microsoft'un yeni arama motorundan sonra Google'dan yeni bir işletim sistemi!

0
anonim
Microsoft'un yeni arama motoru Bing'i duyurmasından sonra Google'da yeni işletim sistemi Google Chrome OS'u duyurdu ve rekabet iyice kızıştı. Duyuruda ilginç olan bir diğer kısım ise bu işletim sisteminin Linux tabanlı olacağı. Bunun Linux ve özgür yazılım dünyasına eksi ve artıları sizce ne olur?
Eminim herkes duymuştur ama haber heyecan verici olduğundan bir de burada paylaşmak isterim. Bunun yanında Google Chrome OS kullanan insanlar için de bu bir Chrome işletim sistemi değil, Linux işletim sistemi, Chrome dağıtımı diye insanları düzeltir mi?:) Ya da yine insanlar bu Google'ın değil insanlığın, Google'ın yaptığı bir iki arayüz kondurmak diye eleştiride bulunurlar mı?

Görüşler

0
yilmaz
Donanım üreticilerinin dikkatini linux tarafına çekmesine sebep olacaktır ve muhtemelen yeni GNU/Linux Google Chrome os :) içine Google Gears sokulmuş tarayıcı kıvamına yakın bir pencere yöneticisi ile gelecektir. Google bir sürpriz yapıp Intel desteğini de yanına alarak ortaya sade bir işletim sistemi bile çıkarabilir.
0
yilmaz
Google 'ın yeni wave collabration platformunu da düşünürsek ortaya baya eğlenceli bir cihaz çıkabilir. Wave yazısınıda yayınlarsa yöneticilerimiz google ın son zamanlardaki ataklarının sebebini anlayabilir.
0
onurakdemir
Google herzamanki gibi "OLANIN EN IYISINI YAP" stratejisinde ilerliyor . Ben google'ın ilk defa yaptığı birşey hatırlamıyorum . Korkum şuki - belkide eminim - linux'un önüne gececektir bu çalışma , yıllardır emek veren insanların emekleri yokmuş gibi davranılacaktır. Ancak Hızlı bir masaüstü sunabilecegini umduğum içinde merakla bekliyorum sonucu.
0
ZZombie
Bu tür bir çalışma Linux'un önüne hiçbir şekilde geçemez. Linuxun önünü daha da açar, ama geçemez.

Şu anki hali ile hiçbir mobil uygulama masaüstü ya da sunucu seviyesindeki bir Linux'un yaptıklarını taklit etmeye yakın bile değil.

Kaldı ki google dediğiniz gibi yeni birşey yapmıyor.
Hatta kaba bir tabirle MacOSX gibi düşünebilirsiniz.
Arka planda çalışan bir Unix/Linux çekirdeği var. Ve onlar de son kullanıcının muhattap olduğu grafik kullanıcı arabirimi olabildiğince cicili bicili ve basit yaparak kullanım şeklini kolaylaştırıyor.

Apple ve Google "basitlik" ilkesini çok iyi kullanan iki firma, basit olanın çok daha güçlü olduğunu biliyorlar.

Ayrıca bir not ta düşeyim. Bu türde ki açılımlara ilavetten de Nokia Symbian OS un opensource bir sürümü için çalışmalara başlamış durumda. Yakın bir zamanda onlar da bunun duyurusunu yaparak yazılım geliştiricileri kendilerine çekmeye çalışacaklardır.

Tüm bu çeşitlilik çok güzel, fakat birbirleri ile uyum konusunda ne yapacağız bilemiyorum. Bekleyip zaman neyi gösterecek göreceğiz.

Tabii benim hayalim OEM PC şeklinde OEM işletim sistemsiz ceptelefonu satılması.
Bayiye gideceksiniz, şu özelliklerdeki şu markayı istiyorum, üzerinde işletim sistemi olarak ta seçenek sunacaklar Linux,WinCE,Sybian,GoogleOS vs.

Bu sayede mobil uygulama pazarının ne hale geleceğini bir düşünün.
0
supertux
Anlaşılan Microsoftun ömrü gittikçe azalıyor..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Android işletim sistemli Asus EeePC

anonim

Google'un Android işletim sistemi sonunda Netbook sahasına da gözünü dikti. Önceleri sadece mobil cihazlar için düşünülen Android, payını arttırmak istiyor. Asus EeePC'ler üzerinde yapılan testler başarılı olursa ki çok büyük ihtimalle öyle görünüyor, yaz sonlarına doğru üzerinde hazır Android yüklü EeePC'leri piyasada görebileceğiz. Google ile Microsoft arasındaki rekabet işletim sistemi pazarında da kızışacak gibi görünüyor.

Google Base

cbc

Google Blog'da ilan edildiği üzere Google Base halka açıldı.

Veritabanı şeklinde çalışan bu google servisi ile her tür verinizi saklayabiliyorsunuz. Ekleyeceğiniz her tür için "özellik" ve "veri" ikilisi saklayabilen bu sistem ile saklayamayacağınız bir şey yok gibi duruyor.

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai

Google Android İşletim Sistemi Kullanan Telefon Prototipleri Çıktı

anonim

Google Android işletim sistemini kullanan yeni nesil cep telefonlarının ilk prototipleri kullanıcıların beğenisine sunuldu. IPhone ve Windows CE'ye ciddi rakip geliyor.

Google's Android Is Here -- iPhone Better Watch Its Back

Google AdSense ve EFT Dönemi

anonim

Google AdSense yayıncılarının ödemelerini Türkiye'de de EFT ile ödeme hizmetini başladı. Daha önce Google'dan çek bekleyen yayıncıların paraları artık doğrudan banka hesaplarına yatacak.