Google Maps

0
ether
Google, ABD'nin detaylı haritalarına ulaşımı ve haritalar üzerinde arama yapabilmeyi sağlayan Google Maps hizmetinin beta sürümünü hizmete açtı.
Şu an beta sürümü on-line olan sistem üzerinde bir mahalle içindeki pizzacıları aramaktan, gideceğiniz yere hangi yolları kullanarak ulaşabileceğinizi görmeye kadar pek çok özelliği kullanarak arama yapabiliyorsunuz. Pek çok şirket ve adres bilgisini ise Google Local sisteminden alıyor.
Sunucu taraflı harita sistemlerinden farklı olarak çalışan Google Maps, oldukça hızlı bir şekilde yukarı, aşağı, sağ, sol kaydırma; zoom-in, zoom-out yapabilmekte.
Sistemi daha iyi anlamak ve mükemmel özelliklerini denemek için tıklayın.
Google Maps Anasayfası

Görüşler

0
ziyacan
Müthiş bir sistem yapmışlar. Türkiye ne zaman kavuşacak bu tarz sistemlere...
0
ether
Google bu tarz uygulamalarını (local, phonebook vs.) dünya geneline yaymak istiyor. Ancak istedikleri veriyi sağlayacak ortakları sanırım bulamıyorlar.

Umarım Türkiye için de benzer sistemler geliştirilir.
0
FZ
O halde Google ile iş yapmanın zamanı geldi de geçiyor demektir! ;-)

Girişimci arkadaşların daha fazla vakit kaybetmeleri için bir sebep göremiyorum.

Not: William Blake şiiri için teşekkürler. En beklemediğim anda çıktı karşıma en sevdiğim şairlerden biri.
0
ether
Bu proje zor olsa da belki local benzeri bir sistem ya da froogle'da arama sonuçlarında yerli mağazaların çıkması vb. o kadar zor değildir diye düşünüyorum. "Peki ilk adımı neden sen atmıyorsun?" diye sormayın:)

Not: Bu arada FZ, elimde daha fazla Blake şiiri var. mail atarsan gönderebilirim :)
0
abakana
Bu ölçekte hizmet için hiç bir zaman diyebiliriz. Bildiğim kadarıyla yasal olarak bu imkansızlaştırılmış(belediyelerin sorumluluk alanları hariç) durumda. Belirli bir ölçekten daha büyük oranda harita yapılmasına izin verilmiyor ve piyasadaki haritalarda askeri bir birimce önceden denetleniyor.
0
sleytr
belediye sorumluluk alanlarını kapsasa bile yeter aslında.
0
mturker
Belediye sorumluluk alanları da dahil olmak üzere belli bir ölçekten daha yüksek derecede detaya inemiyorsunuz. Buna sadece Harita Genel Komutanlığının izni var. Hatta bu tür bölümlerden mezun olan arkadaşlar Harita Genel Komutanlığında iş bulmak için askerde muazzaf subaylık için başvururlar. Çünkü bu yasalardan dolayı Türkiye'de bu konuda sivil bir yerde iş bulmak neredeyse imkansız.
0
sleytr
Şimdi şu [www.ka] adresteki Ankara haritası yasalmı değilmi. Eğer yasalsa bence bu kadarlık bir ölçek bile hiç yoktan iyidir...
0
sleytr
ama ama bağlantı önizlemede düzgündü, kontrol etmiştim. "title='http://www.ka'" nerden çıktı? bir daha deneyelim : http://www.kavakliderem.org.tr/ankara.htm [www.kavakliderem.org.tr]
0
irfaN
Tabii ki yasal. Yasal olmayan haritalar 1/25.000 lik izohips eğrileri olan haritalardır. Bunlar Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Komutanlığı tarafından kontrollü bir şekilde dağıtılabiliyor. Örneğin, Oriantreeng diye bir spor dalı var. Arazi de yön bulma yeteneği... Bu sporu yapabilmeniz için 1/25.000 lik haritalarınızın olması gerekiyor. Türkiyedeki bütün bölgelerin değil, fakat bazı bölgelerin bu tür haritalarını bulabilirsiniz. Tabii ne amaçla kullanacağınızı Harita Genel Komutanlığı'na bildirdiğiniz takdirde.. vs. vs.. Yeni kanunlar çıkmadıysa bu eskiden böyleydi.. Şehir planlarının, yol haritalarının bu tür bir yasal durumu olmasa gerek..
0
baybars
Merhaba Arkadaslar,
Bu isle ugrasan biri olarak, Türkiye'deki bazi buyuk belediyelerin bu konuda calismalari var (Ornegin Istanbul, Bursa...) fakat elimizdeki olan sayisal haritalarin varligi konusunda o kadar gerideyiz ki Amerika'nin elinde bizden daha fazla bizim sayisal haritamiz vardir buyuk ihtimalle:)Ama burokratlar bu konunun oneminin varligina yavas yavas variyorlar. Umarim daha da ilerleyebiliriz bu konuda.

iyi calismalar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'la eğlenmenin 55 yolu!

larweda

Internet'teki google ve arama motorları hakkında başarılı bloglardan biri olan Google Blogoscoped'un yazarı Philipp Lenssen'in yazdığı Creative Commons'la lisanslanmış "55 Ways to Have Fun With Google" adlı kitabı, kitap için yapılmış www.55fun.com sitesinden indirilmeye sunulmuş (Sadece ingilizce indirilebiliyor). Kitap her ne kadar kimilerine gereksiz ve anlamsız gelecek bilgiler toplamı olsa da, gerçekten eğlenceli detaylar barındırıyor. Göz atabilirsiniz.

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.

BSA nedir ?

anonim

"BSA nedir" Google da aratıldığında ilk sıradaki bağlantıda EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) sitesinde Ethem DERMAN tarafından yayınlanmış bir makale bulunmakta. Çok çarpıcı. Kesinlikle okunmalı.

Adres: http://e-dergi.emo.org.tr

GoogleX

anonim

Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.