Google Image Labeler

0
faraklit
Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Görüşler

0
bio
Amazon Mechanical Turk'un benzeri, yalniz Google para da vermiyor :)
0
Tugba
Neden hemen bitiyor? Gösterilen fotoğraflara doğru cevap yazdığımız halde soldaki süre dolunca yeniden başlamak zorunda kalıyoruz. Bu uygulama saçma. Oyunun aynı kişiyle daha uzun sürmesi lazım.
0
Tugba
Google'ın bundan çıkarı ne?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Amazon Mechanical Turk, çok daha detaylı bir altyapı ve API sunuyor. MT yapısını ve APIsini kullanıp kendi servisinizi yazmanız da mümkün. Yapılan işlere gelince kısa yabancı dil çevirileri, uzakdoğu yazılarının yönlerinin belirlenmesi, görüntü tanıma, podcast transkripsiyonu (konuşma kayıtlarının yazıya geçirilmesi), ses doğrulama, yüz doğrulama ve başka şeyler söz konusu.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Amazon Web Services bölümünde çalışan Jeff Barr ile Luis Felipe Cabrera'nın şu yazısında bulunabilir: AI Gets a Brain.
0
bio
Dogru. Ben mantik olarak benzeri oldugunu kastetmistim, yani bilgisayarla zor yapilacak (veya yapilamayacak) otomasyon islerini insanlara yaptiriyorlar (oyun oynatarak veya para vererek).

Google bu ise "Google Answers" ile baslamisti. Zaman icinde bu tur "tasnif" islerinden sizin dediginiz gibi daha komplike islere kaymasi kacinilmaz.

Aslinda Google'in arama algoritmasi da (PageRank, yani link populerligi) aslinda insanlarin tasnifleme yetenegini kullanmiyor mu?
0
Tugba
Olsun yine de zevkli. Ben hala arada oynuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Sizi İş Görüşmesine Çağırırsa

FZ

Google sizi iş görüşmesine çağırırsa ne olur? Yurtdışından sizi arayan deneyimli Google yazılım mühendisleri 1-1.5 saatlik görüşmeler boyunca neler sorarlar? Bilmece bulmaca türü şeyler mi yoksa yazılım ile ilgili teknik sorular mi?

Merak edenler için benim başıma gelmiş bir vakadan birkaç küçük örnek:

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans!...

GoogleX

anonim

Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.