Google Image Labeler

0
faraklit
Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Görüşler

0
bio
Amazon Mechanical Turk'un benzeri, yalniz Google para da vermiyor :)
0
Tugba
Neden hemen bitiyor? Gösterilen fotoğraflara doğru cevap yazdığımız halde soldaki süre dolunca yeniden başlamak zorunda kalıyoruz. Bu uygulama saçma. Oyunun aynı kişiyle daha uzun sürmesi lazım.
0
Tugba
Google'ın bundan çıkarı ne?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Amazon Mechanical Turk, çok daha detaylı bir altyapı ve API sunuyor. MT yapısını ve APIsini kullanıp kendi servisinizi yazmanız da mümkün. Yapılan işlere gelince kısa yabancı dil çevirileri, uzakdoğu yazılarının yönlerinin belirlenmesi, görüntü tanıma, podcast transkripsiyonu (konuşma kayıtlarının yazıya geçirilmesi), ses doğrulama, yüz doğrulama ve başka şeyler söz konusu.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Amazon Web Services bölümünde çalışan Jeff Barr ile Luis Felipe Cabrera'nın şu yazısında bulunabilir: AI Gets a Brain.
0
bio
Dogru. Ben mantik olarak benzeri oldugunu kastetmistim, yani bilgisayarla zor yapilacak (veya yapilamayacak) otomasyon islerini insanlara yaptiriyorlar (oyun oynatarak veya para vererek).

Google bu ise "Google Answers" ile baslamisti. Zaman icinde bu tur "tasnif" islerinden sizin dediginiz gibi daha komplike islere kaymasi kacinilmaz.

Aslinda Google'in arama algoritmasi da (PageRank, yani link populerligi) aslinda insanlarin tasnifleme yetenegini kullanmiyor mu?
0
Tugba
Olsun yine de zevkli. Ben hala arada oynuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

Google Benim Hakkkımda Ne Biliyor?

Titus

Google'ı bilmeyenimiz yoktur, arama motoru, e-posta servisi vb. bileşenleri ile sanal hayatımızı tamamen üzerine kurduğumuz bir oluşumdur Google. Herşey iyi güzel de peki biz birşeyler araştırırken Google da bizi araştırıyor mu? Bu soru uzun zamandır beni düşündürüyor du görünen o ki bu soruyu düşünüp duran başka biri daha varmış.

Google Urchin'i satın almak üzere

ether

Aaron Swartz'ın Google Weblog'daki haberine göre, ismi verilmeyen bir şahıs, Urchin web sitesi trafik analiz yazılımının Nisan ya da Mayıs ayalarında Google'a satılması ile ilgili bir kaç tüyo vermiş.

Gülümseyin Google Maps'desiniz :)

sundance

Hayır öyle Minority Report'taki gibi her geçtiğiniz yerde iz bırakıyor filan değilsiniz. Ama neme lazım, belki Google Maps'e çıkarsınız. Hem de uygunsuz bir durumda :)

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...