Google Image Labeler

0
faraklit
Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Görüşler

0
bio
Amazon Mechanical Turk'un benzeri, yalniz Google para da vermiyor :)
0
Tugba
Neden hemen bitiyor? Gösterilen fotoğraflara doğru cevap yazdığımız halde soldaki süre dolunca yeniden başlamak zorunda kalıyoruz. Bu uygulama saçma. Oyunun aynı kişiyle daha uzun sürmesi lazım.
0
Tugba
Google'ın bundan çıkarı ne?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Amazon Mechanical Turk, çok daha detaylı bir altyapı ve API sunuyor. MT yapısını ve APIsini kullanıp kendi servisinizi yazmanız da mümkün. Yapılan işlere gelince kısa yabancı dil çevirileri, uzakdoğu yazılarının yönlerinin belirlenmesi, görüntü tanıma, podcast transkripsiyonu (konuşma kayıtlarının yazıya geçirilmesi), ses doğrulama, yüz doğrulama ve başka şeyler söz konusu.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Amazon Web Services bölümünde çalışan Jeff Barr ile Luis Felipe Cabrera'nın şu yazısında bulunabilir: AI Gets a Brain.
0
bio
Dogru. Ben mantik olarak benzeri oldugunu kastetmistim, yani bilgisayarla zor yapilacak (veya yapilamayacak) otomasyon islerini insanlara yaptiriyorlar (oyun oynatarak veya para vererek).

Google bu ise "Google Answers" ile baslamisti. Zaman icinde bu tur "tasnif" islerinden sizin dediginiz gibi daha komplike islere kaymasi kacinilmaz.

Aslinda Google'in arama algoritmasi da (PageRank, yani link populerligi) aslinda insanlarin tasnifleme yetenegini kullanmiyor mu?
0
Tugba
Olsun yine de zevkli. Ben hala arada oynuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanal Kitaplık Yayında

ozhan

Google en son servisi sanal kütaphane yayına başladı. Yayınevleri ve Google arasında geçen uzun tartışmalar sonuca vardı ve telif hakları sorunu beli kısıtlamalarla aşıldı.

Google'dan Arama Geçmişi

sleytr

İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.

Google Tuvaletlerinde Neler Oluyor?

FZ

Google'ın nasıl bir şirket olduğunu anlamak istiyorsanız tuvaletlerine bakın.

Kampüsteki her tuvaletin ısıtmalı özel oturaklar ve kablosuz iletişimle bazı mekanizmaları tetikleyen düğmeleri olmasından bahsetmiyoruz. Artık Google tuvaletlerinde karşınıza "Testing on the Toilet, Testing code that uses databases." gibi başlıkları olan ve teknik konularla ilgili kısa sorular, örnek kod parçaları içeren tabelalar çıkıyor!

All your base, are belong to Google!

tongucyumruk

Siz Google haberi okumaktan sıkıldınız, biz Google haberi yazmaktan sıkıldık, ama Google bir türlü yeni icatlar çıkartmaktan sıkılmıyor! Haliyle bize de oturup "acaba bu sefer ne yapacaklar" diye beklemek kalıyor.

Google'la eğlenmenin 55 yolu!

larweda

Internet'teki google ve arama motorları hakkında başarılı bloglardan biri olan Google Blogoscoped'un yazarı Philipp Lenssen'in yazdığı Creative Commons'la lisanslanmış "55 Ways to Have Fun With Google" adlı kitabı, kitap için yapılmış www.55fun.com sitesinden indirilmeye sunulmuş (Sadece ingilizce indirilebiliyor). Kitap her ne kadar kimilerine gereksiz ve anlamsız gelecek bilgiler toplamı olsa da, gerçekten eğlenceli detaylar barındırıyor. Göz atabilirsiniz.