Google'dan Arama Geçmişi

0
sleytr
İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.
Kendi adıma Google'ın ağda ne aradığımı ya da epostalarımın içindeki kelimeleri incelemesini ve benimle ilişkilendirmesini hiç umursamasam da Sauron'un gözünün gittikçe güçlendiğini hissetmek genede biraz rahatsız edici geliyor. Peki sizce ne yapmalı? Gittikçe hayatımızı kolaylaştıran bu ücretsiz hizmetleri kişisel özerkliğimizden birazcık feragat etmek pahasına kabulmü etmeli. Yoksa oturup tüm bu servislerin yerel olarak ya da kendi web sunucumuzda çalışan -GPL- muadillerini mi yazmalı :)

Görüşler

0
sefalet


bu hizmetin kullanıcıya yönelik nasıl bir yararı olur aklıma birşey gelmedi.

bu kişisel hayatınızın bir bölümünün kayda geçmesi demek.benzetmeler yaratmak gerekirse;

hayatınızda büyük utanç hissettiğiniz anların bir yerlerde kayıtlı olduğunu bilmek istermiydiniz.

yada toplumda tabu olarak görülebilecek düşüncelerinizin güzelce arşivlendiğini.

benim kısır aklıma bu hizmetten nasıl yararlanabileceğim konusunda bir fikir gelmedi.fikri olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.
0
bm
Bunlar zaten kayitlidir hic merak etmeyin. Pazarlama haricinde ABD devletine verildiginden de suphe etmeyin (11 Eylul sonrasi en azindan. Mesela http://www.ic-arda.org/Novel_Intelligence/ ).

Bu bilgileri kayitli hesabinizla evlendirmek cok kolay olmayan bir seyi (profilden kimlige gitme) biraz daha kolaylastiriyor sadece. Ha bu arada bizim telekom ne yapar ne bilgi toplar o da ortada degil tabi.

Bu isin karanlik tarafi. Fayda tarafi ise bariz bence, google'in yani islerinden biri sizin duzene koyup erisilebilir halde tutmadiginiz seyleri bulmanizda size yardimci olmak. Masa ustu aramasi vs. hep bu amaca hizmet eden seyler. 'Yahu bir site bulmustum, bir arama yapmistim neydi o?' sorularini soruyorsaniz (ben cok sorararim) bu servis hayatinizi kolaylastirir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'a kopya haber davası

Soulblighter

Fransız haber ajansı AFP, kendi haberlerini telif hakkı ödemeden internette yayınladığı iddiasıyla Google News'a dava açtı.

Washington'da açılan davada AFP, Google'dan 17.5 milyon dolar tazminat talep ediyor. İnternette haber dolaşımının önüne hukuki engeller koyması beklenen davanın, gelecekte telifli haberlerin korunmasına yönelik yeni şartlar getireceği düşünülüyor.

Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

FZ

Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

anonim

Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...