Google'dan Arama Geçmişi

0
sleytr
İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.
Kendi adıma Google'ın ağda ne aradığımı ya da epostalarımın içindeki kelimeleri incelemesini ve benimle ilişkilendirmesini hiç umursamasam da Sauron'un gözünün gittikçe güçlendiğini hissetmek genede biraz rahatsız edici geliyor. Peki sizce ne yapmalı? Gittikçe hayatımızı kolaylaştıran bu ücretsiz hizmetleri kişisel özerkliğimizden birazcık feragat etmek pahasına kabulmü etmeli. Yoksa oturup tüm bu servislerin yerel olarak ya da kendi web sunucumuzda çalışan -GPL- muadillerini mi yazmalı :)

Görüşler

0
sefalet


bu hizmetin kullanıcıya yönelik nasıl bir yararı olur aklıma birşey gelmedi.

bu kişisel hayatınızın bir bölümünün kayda geçmesi demek.benzetmeler yaratmak gerekirse;

hayatınızda büyük utanç hissettiğiniz anların bir yerlerde kayıtlı olduğunu bilmek istermiydiniz.

yada toplumda tabu olarak görülebilecek düşüncelerinizin güzelce arşivlendiğini.

benim kısır aklıma bu hizmetten nasıl yararlanabileceğim konusunda bir fikir gelmedi.fikri olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.
0
bm
Bunlar zaten kayitlidir hic merak etmeyin. Pazarlama haricinde ABD devletine verildiginden de suphe etmeyin (11 Eylul sonrasi en azindan. Mesela http://www.ic-arda.org/Novel_Intelligence/ ).

Bu bilgileri kayitli hesabinizla evlendirmek cok kolay olmayan bir seyi (profilden kimlige gitme) biraz daha kolaylastiriyor sadece. Ha bu arada bizim telekom ne yapar ne bilgi toplar o da ortada degil tabi.

Bu isin karanlik tarafi. Fayda tarafi ise bariz bence, google'in yani islerinden biri sizin duzene koyup erisilebilir halde tutmadiginiz seyleri bulmanizda size yardimci olmak. Masa ustu aramasi vs. hep bu amaca hizmet eden seyler. 'Yahu bir site bulmustum, bir arama yapmistim neydi o?' sorularini soruyorsaniz (ben cok sorararim) bu servis hayatinizi kolaylastirir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

Bir terör kılavuzu olarak Google Earth

innaw

Rusya istihbaratıyla Savunma Bakanlığı yetkilileri, Google Earth’ün uluslararası terörizmin vazgeçilmez el kitabı haline geleceği uyarısında bulundular.

Google'dan WebApp

anonim

Bildiğiniz herseyi unutun...

Google WebApp isimli yeni bir framework ile hem Amazon EC2, S3 gibi servislere rakip çıkıyor, hem de web uygulamalarını geliştirebileceğimiz yeni bir platform sunmuş oluyor.

Google Online Uygulama Paketi

parsifal

Web Worker Daily'daki habere göre Web 2.0 Expo fuarında konuşan Google CEO'su Eric Schmidt powerpoint tipi sunum uygulamasının bu yaz aramızda olacağı müjdesini verdi. Google'ın online uygulama paketinde neler olacağı konusunda WWD, Phil Sim'in blog'unuda dikkate alarak 8 tahminde bulunmuş.

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle: