Google'dan Arama Geçmişi

0
sleytr
İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.
Kendi adıma Google'ın ağda ne aradığımı ya da epostalarımın içindeki kelimeleri incelemesini ve benimle ilişkilendirmesini hiç umursamasam da Sauron'un gözünün gittikçe güçlendiğini hissetmek genede biraz rahatsız edici geliyor. Peki sizce ne yapmalı? Gittikçe hayatımızı kolaylaştıran bu ücretsiz hizmetleri kişisel özerkliğimizden birazcık feragat etmek pahasına kabulmü etmeli. Yoksa oturup tüm bu servislerin yerel olarak ya da kendi web sunucumuzda çalışan -GPL- muadillerini mi yazmalı :)

Görüşler

0
sefalet


bu hizmetin kullanıcıya yönelik nasıl bir yararı olur aklıma birşey gelmedi.

bu kişisel hayatınızın bir bölümünün kayda geçmesi demek.benzetmeler yaratmak gerekirse;

hayatınızda büyük utanç hissettiğiniz anların bir yerlerde kayıtlı olduğunu bilmek istermiydiniz.

yada toplumda tabu olarak görülebilecek düşüncelerinizin güzelce arşivlendiğini.

benim kısır aklıma bu hizmetten nasıl yararlanabileceğim konusunda bir fikir gelmedi.fikri olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.
0
bm
Bunlar zaten kayitlidir hic merak etmeyin. Pazarlama haricinde ABD devletine verildiginden de suphe etmeyin (11 Eylul sonrasi en azindan. Mesela http://www.ic-arda.org/Novel_Intelligence/ ).

Bu bilgileri kayitli hesabinizla evlendirmek cok kolay olmayan bir seyi (profilden kimlige gitme) biraz daha kolaylastiriyor sadece. Ha bu arada bizim telekom ne yapar ne bilgi toplar o da ortada degil tabi.

Bu isin karanlik tarafi. Fayda tarafi ise bariz bence, google'in yani islerinden biri sizin duzene koyup erisilebilir halde tutmadiginiz seyleri bulmanizda size yardimci olmak. Masa ustu aramasi vs. hep bu amaca hizmet eden seyler. 'Yahu bir site bulmustum, bir arama yapmistim neydi o?' sorularini soruyorsaniz (ben cok sorararim) bu servis hayatinizi kolaylastirir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Summer of Code 2006

SHiBuMi

2006 yılının Google Summer of Code etkinliği hazırlıkları başladı. 2005 yılında 8744 başvurunun olduğu ve 419'unun kabul edildiği, başarı oranının %80'in üstünde olduğu etkinlikte başarılı olan kişilere 4500$ ve bir adet t-shirt verilmişti.

Henüz koçluk yapacak organizasyonların katılımının devam ettiği etkinliğe 1 Mayıs'tan itibaren öğrenciler başvurabiliyor olacak.

Etkinlik sitesini ziyaret etmek ve gelişmeleri takip etmek için web adresi: http://code.google.com/soc/

Not: Henüz listede yok ancak Zend ve PHP de listede yer alıyor olacak, PHP geliştiricilerine duyurulur.

Google Talk!

goktan

Bir süredir beklenen oldu ve sonunda Google yeni IM servisini "tabiki" beta olarak kullanıma açtı.

Google Summer of Code 2008 başladı!

anonim

Geçtiğimiz üç yıl boyunca açık kaynak dünyasında ağırlığı artan ve 90 ülkeden 2000 kadar programcının gözetiminde 1500 öğrencinin yarattığı ürünleri yazılım dünyasına bağışlayan Google Summer of Code 2008 başladı!

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan