Google'dan Arama Geçmişi

0
sleytr
İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.
Kendi adıma Google'ın ağda ne aradığımı ya da epostalarımın içindeki kelimeleri incelemesini ve benimle ilişkilendirmesini hiç umursamasam da Sauron'un gözünün gittikçe güçlendiğini hissetmek genede biraz rahatsız edici geliyor. Peki sizce ne yapmalı? Gittikçe hayatımızı kolaylaştıran bu ücretsiz hizmetleri kişisel özerkliğimizden birazcık feragat etmek pahasına kabulmü etmeli. Yoksa oturup tüm bu servislerin yerel olarak ya da kendi web sunucumuzda çalışan -GPL- muadillerini mi yazmalı :)

Görüşler

0
sefalet


bu hizmetin kullanıcıya yönelik nasıl bir yararı olur aklıma birşey gelmedi.

bu kişisel hayatınızın bir bölümünün kayda geçmesi demek.benzetmeler yaratmak gerekirse;

hayatınızda büyük utanç hissettiğiniz anların bir yerlerde kayıtlı olduğunu bilmek istermiydiniz.

yada toplumda tabu olarak görülebilecek düşüncelerinizin güzelce arşivlendiğini.

benim kısır aklıma bu hizmetten nasıl yararlanabileceğim konusunda bir fikir gelmedi.fikri olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.
0
bm
Bunlar zaten kayitlidir hic merak etmeyin. Pazarlama haricinde ABD devletine verildiginden de suphe etmeyin (11 Eylul sonrasi en azindan. Mesela http://www.ic-arda.org/Novel_Intelligence/ ).

Bu bilgileri kayitli hesabinizla evlendirmek cok kolay olmayan bir seyi (profilden kimlige gitme) biraz daha kolaylastiriyor sadece. Ha bu arada bizim telekom ne yapar ne bilgi toplar o da ortada degil tabi.

Bu isin karanlik tarafi. Fayda tarafi ise bariz bence, google'in yani islerinden biri sizin duzene koyup erisilebilir halde tutmadiginiz seyleri bulmanizda size yardimci olmak. Masa ustu aramasi vs. hep bu amaca hizmet eden seyler. 'Yahu bir site bulmustum, bir arama yapmistim neydi o?' sorularini soruyorsaniz (ben cok sorararim) bu servis hayatinizi kolaylastirir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.

Google Earth Flight Simulator

nehuse

Google GEarth'e koyduğu gizli yumurta ile microsof'tun flight simulatorüne rakip çıkardı.

Şu adreste anlatıldığına göre Ctrl+Alt+A tuş kombinasyonu ile açığa çıkan Google Flight simulator F-16 ve Sr-22 gibi iki uçakla dünya üzerinde uçmanızı sağlıyor.

Dünyanın bütün webcamlerini getirin!

sundance

Küçük bir Google hack daha. Birisi çıkmış ve Google searchlerle bulabildiği bütün serbest erişim webcamleri bir harita üzerinde toplamış

Google, Geo-location, delicious gibi bir çok servisi biraraya getirmesi açısından ilginç. Sitede yazdığına göre bu kadar kamera arasında pr0n kameralar da süpriz yumurtaymış, ben görmedim, bilmiyorum.

İşyerinde bayık bir gün mü, canınız iş yapmak istemiyor mu? Buyrun takılın

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.