Google Web Toolkit (GWT)

0
Skeleton

Görüşler

0
yilmaz
ikisinide şöyle bir inceledim.
GWT çok fazla js kodu oluşturuyor. 2-3k lık dosya 15-20 k ya çıkabiliyor. js koduda baya karışık düzenlemek biraz zor.
YUI deki bileşenler objeler o yuzden oluşuyor içine js yazması kolay fakat bunda da bazı bileşenlerde opera da problem çıkarıyor. "drag n drop" ve "slider" biraz problemli.
0
cbc
gwt nin ürettiği js kodunu neden değiştirmek istiyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz? kullanıcıya varmadan filter mı kullanıyorsunuz?
0
yilmaz
dinamik üretilen içeriğe göre js kodunda ufak değişiklik yapmak gerekiyor bazen. tekrar java kodu yazıp ondan mı çevrim yapayım.
0
cenkcivici
Evet GWT nin kotu tarafi Java kodundan olusturulan JS kodlarinin cok kotu olmasi. Autocomplete gibi birsey yazmak prototype ile ornegin 10-15 satir ise bu GWT ile 10 katina cikiyor.
0
mbayer
Örnekleri inceledim yahoo'nunki daha kullanışlı geldi. Google neden sunucuyu java tabanlı server üzerinde çalıştırıyor kendisi java kullanmadığı bir gerçek. Siz bunlarla oyalanın mı diyor yoksa taşıması kolay diye mi yaptı :)
0
ahmetaa
google java kullanir. kesin bildigim reklam sisteminin sunucu yani tamamen java. gmail, Blogger ve kismen Gtalkin sunucu tarafinin (buyuk cogunlugunun) Java oldugunu okumustum.
0
ahmetaa
eger vaktiniz varsa suradan dinleyebilirsiniz. http://www.javapolis.com/confluence/display/JP05/2006/02/12/Joshua+Bloch+and+Neal+Gafter+interview
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

Google'dan hareketin kralı: Native Client

sundance

Gün geçmiyor ki, yeni bir Google enteresanlığı ile karşılaşmayalım.

Google'ın temel hedeflerinden bir tanesinin bütün içeriği Web'e taşımak ve bilgisayar kullanımının Internet'ten mümkün olduğu kadar ayrılamaz bir şey olmasını sağlamak olduğu artık hepimizin malumu.

Yok Google işletim sistemi yazacaktan, aslına bakarsanız tarayıcısı kendine özgü bir sanal işletim sistemi tartışmalarına kadar, önümüzde yeni bir çığır açacak icatları Native Client.

Google'la eğlenmenin 55 yolu!

larweda

Internet'teki google ve arama motorları hakkında başarılı bloglardan biri olan Google Blogoscoped'un yazarı Philipp Lenssen'in yazdığı Creative Commons'la lisanslanmış "55 Ways to Have Fun With Google" adlı kitabı, kitap için yapılmış www.55fun.com sitesinden indirilmeye sunulmuş (Sadece ingilizce indirilebiliyor). Kitap her ne kadar kimilerine gereksiz ve anlamsız gelecek bilgiler toplamı olsa da, gerçekten eğlenceli detaylar barındırıyor. Göz atabilirsiniz.

Google'ın İlk Sunumu

anonim

Google'ın kurucularından Lary Page'in 1998 yılında Stanford'da yaptığı sunuya buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça ilginç.

Google Code

Soulblighter

Google, Google ile ilgili yazılım geliştirmek isteyen geliştiriciler için yeni bir portalı devreye soktu: Google Code. Google'ın bu yeni portalında Google uygulamalarının API'lerini ve yeni geliştirilmiş açık kaynak kodlu yazılımları bulabilirsiniz.