Google Web Toolkit (GWT)

0
Skeleton

Görüşler

0
yilmaz
ikisinide şöyle bir inceledim.
GWT çok fazla js kodu oluşturuyor. 2-3k lık dosya 15-20 k ya çıkabiliyor. js koduda baya karışık düzenlemek biraz zor.
YUI deki bileşenler objeler o yuzden oluşuyor içine js yazması kolay fakat bunda da bazı bileşenlerde opera da problem çıkarıyor. "drag n drop" ve "slider" biraz problemli.
0
cbc
gwt nin ürettiği js kodunu neden değiştirmek istiyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz? kullanıcıya varmadan filter mı kullanıyorsunuz?
0
yilmaz
dinamik üretilen içeriğe göre js kodunda ufak değişiklik yapmak gerekiyor bazen. tekrar java kodu yazıp ondan mı çevrim yapayım.
0
cenkcivici
Evet GWT nin kotu tarafi Java kodundan olusturulan JS kodlarinin cok kotu olmasi. Autocomplete gibi birsey yazmak prototype ile ornegin 10-15 satir ise bu GWT ile 10 katina cikiyor.
0
mbayer
Örnekleri inceledim yahoo'nunki daha kullanışlı geldi. Google neden sunucuyu java tabanlı server üzerinde çalıştırıyor kendisi java kullanmadığı bir gerçek. Siz bunlarla oyalanın mı diyor yoksa taşıması kolay diye mi yaptı :)
0
ahmetaa
google java kullanir. kesin bildigim reklam sisteminin sunucu yani tamamen java. gmail, Blogger ve kismen Gtalkin sunucu tarafinin (buyuk cogunlugunun) Java oldugunu okumustum.
0
ahmetaa
eger vaktiniz varsa suradan dinleyebilirsiniz. http://www.javapolis.com/confluence/display/JP05/2006/02/12/Joshua+Bloch+and+Neal+Gafter+interview
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.

Google'dan Arama Geçmişi

sleytr

İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

MuharremTuran

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

WebP Google tarafından web'i daha hızlı hale getirmek ve daha küçük boyutta görüntüler oluşturmak amacı ile geliştirilen görüntü formatıdır. Dosya uzantısı .webp olarak belirlenmiştir. .webp uzantılı görsellere sahip web sitelerini Google Chrome sorunsuz bir şekilde görüntülemektedir. Diğer web tarayıcılar şimdilik WebP eklentisi olamadan bu yeni...

GoogleMaps: Casus aracı mı?

sundance

Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)