`Google Code Search´ Hacker'ların İşini Kolaylaştırıyor

0
Guardian
networkworld.com 'daki haberde Google'ın kasıtsız olarak hacker'lara yeni bir araç sunduğu belirtiliyor.
Makaleden alıntılar;

" Google Code Search Perşembe günü programcıların işlevini kolaylaştırmak adına uygulamaya geçti. Fakat bu uygulama açıkları tespit etmeye, şifre özelliklerini araştırmaya veya internette yayınlanması istenmeyen patentli kodlarında araştırılmasına olanak tanımakta.

Google Web Search uygulamasının aksine Code Search uygulaması internetteki kaynak kodlarının içeriğinde araştırma yapıyor ve kaynak kodlu dosyaları buluyor. Geliştiricilerin kaynak kodu bulması açısından kolaylık sağlayan bu uygulamanın dezavantajları da var.

Uygulama savunmasız açıkları bulmak içinde kullanılabilir. Şifreleme mekanizmalarını yada internette yayınlanması istenmeyen patentli kod kümelerini bulmak için yaralanılabilir."

Ayrıca makalede uzmanların Google Code Search uygulamısı adına çıkan güvenlik suçlamalarının önemli olduğunu, bu olay hakkında bir takım problemler yaşanabileceği hakkında uyardığı belirtiliyor.

Güvenlik araştırmacısı Johnny Long tecrübeli bir hacker'ın bu tip araştırmaları Google Web Search yardımıylada yapabileceğini fakat yeni uygulamanın işi kolaylaştırdığını belirtmiş.

Makalede Google'ın yeni uygulamasının kötüye kullanılabilirliği hakkında fazla bir açıklaması olmadığı belirtilmiş.

Bu konu da çeşitli platformlarda uzun tartışmalara neden olacak gibi gözüküyor. Programcıların kaynak kod yada bir örnek aramasını kolaylaştıran uygulama aynı zamanda çeşitli saklı kalması gereken satırlarıda ortaya çıkarmayı kolaylaştıracağı aşikar.
Editörün Notu: Bu konuda Yns_'nin gönderdiği habere de aşağıda yer verilmiştir.
Google kod arama servisi: Script Kiddy'nin cenneti

Yakın zamanda google, yeni servisi olan codesearch'ü duyurdu.

Bu servisle, google botlarının herhangi bir şekilde kaşesine attığı sayfalar,kodlar hatta .rar arşivleri içinde bile kod araması yapılabiliyor.

Oldukça yararlı bir araç gibi görünse de kötü niyetli kişilerin elinde bir crack aracı olarak ta kullanılabiliyor.Zira regex desteği ile oldukça gelişmiş aramalar yapılabiliyor.

Örneğin, PHP uygulamalarında HTTP Response Splitting açıklarını aramak için "lang:php header\s*\("Location:.*\$_(GET|POST|COOKIE|REQUEST|SERVER).*\)" gibi bir keyword kullanmak yetiyor.

XSS açıklarından SQL Injection zayıflıklarına kadar birçok vulnerable kod bulmak mümkün.

Umarım geliştiriciler en azından apaçık zararlı olduğu görülen keywordler için bir blacklist oluştururlar.

Görüşler

0
muhuk
Google olmasa da o açıklar orada olacak. Geliştiriciler güvenlik açıklarını kapatsalar daha iyi değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft vs. Linux

Soulblighter

Google'da en çok aranan kelimeleri karşılaştıran "Google Fight" sitesinin sonuçlarına göre Google'da "Linux" kelimesi, "Microsoft" kelimesinden daha çok aranmış. :) Tam sonuçlar ise http://www.googlefight.com adresinde.

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

Googles Flight Simulator

uosfie

Google Flight Simulator, Google'nın GoogleMaps kimliğini esprili bir dille oyuna döken bir geliştirici tarfından yazılmış. Aslında oyunun bir kopyasını kendi blog sayfama yerleştirmek istedim, ama siz iyisimi Mark Caswell-Daniels'in kendi sitesini bir gezin derim.