`Google Code Search´ Hacker'ların İşini Kolaylaştırıyor

0
Guardian
networkworld.com 'daki haberde Google'ın kasıtsız olarak hacker'lara yeni bir araç sunduğu belirtiliyor.
Makaleden alıntılar;

" Google Code Search Perşembe günü programcıların işlevini kolaylaştırmak adına uygulamaya geçti. Fakat bu uygulama açıkları tespit etmeye, şifre özelliklerini araştırmaya veya internette yayınlanması istenmeyen patentli kodlarında araştırılmasına olanak tanımakta.

Google Web Search uygulamasının aksine Code Search uygulaması internetteki kaynak kodlarının içeriğinde araştırma yapıyor ve kaynak kodlu dosyaları buluyor. Geliştiricilerin kaynak kodu bulması açısından kolaylık sağlayan bu uygulamanın dezavantajları da var.

Uygulama savunmasız açıkları bulmak içinde kullanılabilir. Şifreleme mekanizmalarını yada internette yayınlanması istenmeyen patentli kod kümelerini bulmak için yaralanılabilir."

Ayrıca makalede uzmanların Google Code Search uygulamısı adına çıkan güvenlik suçlamalarının önemli olduğunu, bu olay hakkında bir takım problemler yaşanabileceği hakkında uyardığı belirtiliyor.

Güvenlik araştırmacısı Johnny Long tecrübeli bir hacker'ın bu tip araştırmaları Google Web Search yardımıylada yapabileceğini fakat yeni uygulamanın işi kolaylaştırdığını belirtmiş.

Makalede Google'ın yeni uygulamasının kötüye kullanılabilirliği hakkında fazla bir açıklaması olmadığı belirtilmiş.

Bu konu da çeşitli platformlarda uzun tartışmalara neden olacak gibi gözüküyor. Programcıların kaynak kod yada bir örnek aramasını kolaylaştıran uygulama aynı zamanda çeşitli saklı kalması gereken satırlarıda ortaya çıkarmayı kolaylaştıracağı aşikar.
Editörün Notu: Bu konuda Yns_'nin gönderdiği habere de aşağıda yer verilmiştir.
Google kod arama servisi: Script Kiddy'nin cenneti

Yakın zamanda google, yeni servisi olan codesearch'ü duyurdu.

Bu servisle, google botlarının herhangi bir şekilde kaşesine attığı sayfalar,kodlar hatta .rar arşivleri içinde bile kod araması yapılabiliyor.

Oldukça yararlı bir araç gibi görünse de kötü niyetli kişilerin elinde bir crack aracı olarak ta kullanılabiliyor.Zira regex desteği ile oldukça gelişmiş aramalar yapılabiliyor.

Örneğin, PHP uygulamalarında HTTP Response Splitting açıklarını aramak için "lang:php header\s*\("Location:.*\$_(GET|POST|COOKIE|REQUEST|SERVER).*\)" gibi bir keyword kullanmak yetiyor.

XSS açıklarından SQL Injection zayıflıklarına kadar birçok vulnerable kod bulmak mümkün.

Umarım geliştiriciler en azından apaçık zararlı olduğu görülen keywordler için bir blacklist oluştururlar.

Görüşler

0
muhuk
Google olmasa da o açıklar orada olacak. Geliştiriciler güvenlik açıklarını kapatsalar daha iyi değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)