`Google Code Search´ Hacker'ların İşini Kolaylaştırıyor

0
Guardian
networkworld.com 'daki haberde Google'ın kasıtsız olarak hacker'lara yeni bir araç sunduğu belirtiliyor.
Makaleden alıntılar;

" Google Code Search Perşembe günü programcıların işlevini kolaylaştırmak adına uygulamaya geçti. Fakat bu uygulama açıkları tespit etmeye, şifre özelliklerini araştırmaya veya internette yayınlanması istenmeyen patentli kodlarında araştırılmasına olanak tanımakta.

Google Web Search uygulamasının aksine Code Search uygulaması internetteki kaynak kodlarının içeriğinde araştırma yapıyor ve kaynak kodlu dosyaları buluyor. Geliştiricilerin kaynak kodu bulması açısından kolaylık sağlayan bu uygulamanın dezavantajları da var.

Uygulama savunmasız açıkları bulmak içinde kullanılabilir. Şifreleme mekanizmalarını yada internette yayınlanması istenmeyen patentli kod kümelerini bulmak için yaralanılabilir."

Ayrıca makalede uzmanların Google Code Search uygulamısı adına çıkan güvenlik suçlamalarının önemli olduğunu, bu olay hakkında bir takım problemler yaşanabileceği hakkında uyardığı belirtiliyor.

Güvenlik araştırmacısı Johnny Long tecrübeli bir hacker'ın bu tip araştırmaları Google Web Search yardımıylada yapabileceğini fakat yeni uygulamanın işi kolaylaştırdığını belirtmiş.

Makalede Google'ın yeni uygulamasının kötüye kullanılabilirliği hakkında fazla bir açıklaması olmadığı belirtilmiş.

Bu konu da çeşitli platformlarda uzun tartışmalara neden olacak gibi gözüküyor. Programcıların kaynak kod yada bir örnek aramasını kolaylaştıran uygulama aynı zamanda çeşitli saklı kalması gereken satırlarıda ortaya çıkarmayı kolaylaştıracağı aşikar.
Editörün Notu: Bu konuda Yns_'nin gönderdiği habere de aşağıda yer verilmiştir.
Google kod arama servisi: Script Kiddy'nin cenneti

Yakın zamanda google, yeni servisi olan codesearch'ü duyurdu.

Bu servisle, google botlarının herhangi bir şekilde kaşesine attığı sayfalar,kodlar hatta .rar arşivleri içinde bile kod araması yapılabiliyor.

Oldukça yararlı bir araç gibi görünse de kötü niyetli kişilerin elinde bir crack aracı olarak ta kullanılabiliyor.Zira regex desteği ile oldukça gelişmiş aramalar yapılabiliyor.

Örneğin, PHP uygulamalarında HTTP Response Splitting açıklarını aramak için "lang:php header\s*\("Location:.*\$_(GET|POST|COOKIE|REQUEST|SERVER).*\)" gibi bir keyword kullanmak yetiyor.

XSS açıklarından SQL Injection zayıflıklarına kadar birçok vulnerable kod bulmak mümkün.

Umarım geliştiriciler en azından apaçık zararlı olduğu görülen keywordler için bir blacklist oluştururlar.

Görüşler

0
muhuk
Google olmasa da o açıklar orada olacak. Geliştiriciler güvenlik açıklarını kapatsalar daha iyi değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Chart API ile Tek Harekette Grafik Basın

FZ

Google Chart API ile artık sadece tek bir HTML satırı ile, herhangi bir sunucu tarafı kod yazmadan (veya istemci tarafında gelişmiş bir JS kütüphanesi kullanmadan) kaliteli grafikler üretmeniz mümkün.

Söz gelimi aşağıdaki görüntü (ya da çubuk, çizgi, vs. türden grafikler) için tek yapmanız gereken:

Google Online Uygulama Paketi

parsifal

Web Worker Daily'daki habere göre Web 2.0 Expo fuarında konuşan Google CEO'su Eric Schmidt powerpoint tipi sunum uygulamasının bu yaz aramızda olacağı müjdesini verdi. Google'ın online uygulama paketinde neler olacağı konusunda WWD, Phil Sim'in blog'unuda dikkate alarak 8 tahminde bulunmuş.

Google Translate artık Türkçe

tongucyumruk

Google'ın çeviri servisi Google Translate artık Türkçe'yi de destekliyor. Sistemi kanlı canlı görmek için tıklayın. Yazıların üzerine gelince çıkan baloncukları kullanarak çeviri sisteminin gelişmesine katkıda bulunabileceğinizi de arada hatırlatmış olalım.

GoogleMaps: Casus aracı mı?

sundance

Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...