Google Urchin

0
cbc
Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Görüşler

0
cbc
"hedef" ve "hedef yolu" sayfaları üzerinden kaç ziyaretçinin müşteri olma yolundan döndüğünü takip etmenizi sağlayabiliyor.

hedeften kasıt mesela "checkout", yoldan kasıt ise "addtochart" mesela.
0
darkhunter
Google'a trafik bilgimin gitmesinden rahatsız olmuyor değilim, ama öyle bir süsleyip sunmuşlar ki kullanmaktan alamıyorum kendimi. Google'ın tüm servislerinde olduğu gibi... Bu şirket bir gün dünyayı yönetebilir! Evet, ciddiyim. Bu konuda çok da başarılı olacaklardır. Geleceksin, trafik bilgilerini bana vereceksin ve bundan mutluluk duyacaksın. Bunu ancak google yapabilirdi. Hepimizi zombi mi yaptılar acaba?
0
yilmaz
yaw ms gibi değil google. gıcık kapamıyorsunki ne yapsalar bir sempatiyle bakıyoruz.
0
simor
Evet hep söylerim son 20 yılı, intel ve ms in teknolojiyi bilinçli olarak geri götürmesini seyrederek geçirdik.
Bir çok insan bunun bilincindeydi ve doğrusunun ne olduğunu biliyorlardı ama iletişim cihazları gittikçe karmaşıklaşıyordu ve insanlar bundan korkarak, daha az komplike veya basit (??) görünene yöneldiler. Kaybettikleri zamanın farkında değillerdi.
Şu anda windows nesli masaüstü ile oynamaktan daha ileri birşeylerin varlığından haberdar oldular.
Google ise bu karmaşık teknolojiyi kendi tarzıyla bize sanki bir babanın çocuğuna oyuncak alıp çocuktan evvel ambalajını açarak oynaması gibi iyi niyetli ve zevkle sunuyor. Uzun süre müptelası olacağız gibi görünüyor. En azından bizde büyürsek çocuğumuza aynısını yapabileceğiz.

Ben sevdiğim kadına, sen hangi çiçeği seviyorsun diye sormam kendi söylemezse. Benim en sevdiğim çiçeği alırım. Belki buda böyle birşey.

0
cbc

Ben sevdiğim kadına, sen hangi çiçeği seviyorsun diye sormam kendi söylemezse. Benim en sevdiğim çiçeği alırım. Belki buda böyle birşey.

sorulmaz zaten böyle şeyler, bilinir ;)

0
simor
Bilmek... Kadınlar ile ilgili üzerinde kullanmaya korktuğum bir kelimedir :)
0
butch
Google tarafından yakın zamanda alındığı iddia edilen alan adları listesi.
0
simor
.tr uzantısı alan adı olanlar denedi mi acaba? .com sitesi çalışırken .tr sitesinde yaptığım denemede tracing unknown error veriyor.
0
desenturk
ben denedim çalışıyor.
0
simor
Evet şimdi geldi. İlk yaptığım hemen bağlantı kurmuştu raporları vermesede. O yüzden şüphelendim sorayım dedim teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google SoC'a Katılan Türk Öğrenciler ve Projeleri

FZ

Necdet Yücel'in duyurusunu buradan da insanlarla paylaşalım: Kendilerine başarılar diliyor ve Eylül ayında ortaya çıkacak sonuçları merakla ve heyecanla bekliyoruz.

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.

Google basın günü haberleri

larweda

Bugün Google Press Day adında bir basın toplantıları zinciri düzenledi. Webcast'i ve programı burada, (şu an hala devam ediyor). İzleyen bir arkadaşın yorumları ve özetleri de burada.

Benim özetlemek istediğim, bugün yapılan 4 yeni duyuru var:

Google Maps

ether

Google, ABD'nin detaylı haritalarına ulaşımı ve haritalar üzerinde arama yapabilmeyi sağlayan Google Maps hizmetinin beta sürümünü hizmete açtı.

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan