Google Talk!

0
goktan
Bir süredir beklenen oldu ve sonunda Google yeni IM servisini "tabiki" beta olarak kullanıma açtı.
Jabber-XMMP tabanli sistem için windows ortamında kendi yazılımını öneren gGogle, diğer işletim sistemleri icin çalışmayi çok gerekli görmemiş olsa gerek ki buradan diğer standart IM istemcilerinin adresini verip isterseniz bunları da kullanabilirsiniz demiş. Temel olarak standartlardan cıkmaması uygun görülmüş sistem için geliştirici belgesi de yayinlamayı ihmal etmeyen google güvenlik konusunu ise biraz önemsememiş gibi duruyor. Mesajları TLS ile gönderen sistemin, şifreleri ise sadece Base64 şifreleyen SASL PLAIN ile göndermesi çok mantıklı gelmedi açıkçası.

Bana, google bu sefer pazara girmek için acele etmis gibi geldi, ya size?

Görüşler

0
tongucyumruk
Bağlantı TLS üzerinden gerçekleştikten sonra isterseniz Base64 kullanmasanız bile olur. Sonuçta tüm bağlantı TLS üzerinden şifreli olarak geçekleştiriliyor.
0
goktan
evet, ilk okudugumda yanlis bir cagirim yapmis sanirim :(. yanlislik icin ozur dilerim.
0
iozeren
bak seeeen mailler, siteler yetmedi şimdide ikili konuşmaları indexleyecek ...
0
vst
Gizlimiz saklımız yok, evime Google'dan gözlemci gelmediği müddetçe keyfim yerinde :)

İlginç aslında: Google Live Agent! Heh... Fena mı? Evimizde aradıklarımızı çabucak buluruz işte... Domain de hazır: http://agent.google.com
0
Ragnor
Açıkcası tamda şimdi çok işime yaradı. Tv'nin kumandası kayıp bulamıyorum :).
0
HapS
google bu sefer ayıp etmiş diğer messenger lardan bi farkı yok hatta eksiği var :) benim beklentim linux için de bir client yapmasıydı ama bunun yerine bana gaim in yolunu göstermiş e zaten biz bunları kullanıyoruz google talk ın voice desteği var ama gaim in ve diğer client ların böyle bir desteği yok şu anda bana hiç mantıklı gelmiyor google talk ın kullanılması hadi arkadaşlar google talk a geçiyoruz dediğimde hiçbir arkadaşım beni dinlemez, birisi bana böyle bişey dese bende onu dinlemem son olarak google amca duy sesimi diğer platformlar içinde aynı özelliklerde bir client yap skype den neyin eksik birde webcam ekle google amca seni seviyordum google amca :(
0
tongucyumruk
Kişisel olarak bu Google'ın şimdiye kadar yaptıkları arasında beni en çok mutlu eden şey oldu diyebilirim. Zira Google oturup kendi tuhaf, kapalı IM sistemini geliştirmek yerine XMPP (Yani olması gerektiği gibi bir IM protokolü, yani Jabber) tabanlı bir IM istemcisi geliştirdi.

Bu Google açısından faydalı, neden? Çünkü bu sayede bir anlamda şmididen Jabber kullanan tüm insanları kendi IM sisteminin içine dahil etmiş oldu ki bu azımsanmayacak bir kullanıcı temeli demek.

Bu benim için iyi, çünkü adım gibi eminim ki bir yıl sonra çevremdeki herkes Google Talk kullanıyor olacak ve ben de Gaim'den MSN hesabımı kaldırabileceğim. Üstelik bunu yaparken dilediğim istemciyi kullanma şansımın olması da cabası...

Ses konusunda ise yine Google'ın açık standartlar üzerinden hareket edeceğini tahmin ediyorum ki, bu da kısa süre sonra Gaim ile sesli görüşme yapabileceğiniz anlamına geliyor olabilir.
0
vst
Port etseydi hoş olurdu tabi :)

Ama şöyle de birşey var, ben zaten Gaimi "üçü bir arada" olduğu için kullanıyordum. Ha, Google Talk Gaim plugini çıkartsın bir tane, konuşalım, en güzeli o...

Aslında siz arkadaşlarım geçmez deyince düşündüm de, hakikaten geçmezler. Hala daha gmail kullanmayan bir sürü arkadaşım var. Hatta, gmail kullanan arkadaslarımın sayısı pek bi az. Nimetten faydalanmma olayı ki, Google Talk şimdilik pek de aham şaham bir nimet gibi durmuyor.
0
y0rk
<blockquote>google talk ın voice desteği var ama gaim in ve diğer client ların böyle bir desteği yok</blockquote>
gaimvv projesini deneyebilirsiniz. voice ve video destegi var.
0
experience
Google yapar, $a$irtir, ortadan yarar. BETA sureci en az 1 yil surer belki eskigi kalmaz. Bence her tarafina antrik kuntirik ama cok sevecegimiz (bkz: gmail) bi$eyler koyacaktir. Ha "bizi kayit altina aliyor, indexliyor" teranesi yine dillerde dola$acaktir. Ama sirf Messenger'a rakip olabilecegi icin destekliyorum. Insanlar 90pixellik bi resim icin guzelim ICQ'ya sirt donduler. MSN'i yikabilecegini umut ettigim tek hamle Google'dan gelir. (Cok icerledim abi herke$ msn'de) Cunku google uzayli icadidir. (bkz: uzayli icadi google)
0
ebola
yapmayın, sırf MSN'e gıcıklığından benim gibi ısrarla ve ısrarla ICQ kullanan pek çok kişi tanıyorum.
Aslında uzun zamandır Jabbera geçmek istiyordum ama çevremde Jabber dediğimde o ne diyecek o kadar çok insan varki. Bu sayede Jabber çok hızlı bir şekilde gelişecektir.
Google'a rağmen olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum.
0
sundance
kivilcimh@jabber.org ;)

Jabber birçok imkan sağlayan bir altyapı, umarız hakettiği yerlere gelecek.
0
mryuksel
google talk iyisiyle kötüsüyle bir başlangıç oldu bence.
msn messangerin tekel olması sıkıntı verdi.
Gerçi kurulumda sygate firewall ile anti spy uyardı ama
ilerde düzelir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle:

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

GoogleX

anonim

Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.