Google, Microsoft'a Resmen Savaş İlan Etti

0
linker
Google, ücretsiz online tablolama ve metin işleme yazılımı yapacağını ve Microsoft'un bu piyasadaki rakibi olacağını doğruladı.
Anlaşmaya göre, Google web kullanıcılarına Sun'ın OpenOffice'ine bir toolbar üzerinden ulaşmalarını sağlayacak.

Sun'ın Avusturalya sözcüsü Paul O'Conner, bu işin Microsoft için bir uyanma çağrısı olduğunu belirtti. "Şu anda çoğu insan yazılım paketlerine para ödüyor, fakat günün sonunda, değer içerik ve servislerde olacak - yazılımın kendisinde değil" dedi.

Kaynak: The Inquirer

Görüşler

0
yilmaz
bu adreste SUN ve Google işbirliği hakkında daha detaylı bilgiye erişmek mümkün.
0
Thiras
Filmin en heycanlı yeri şimdi başlıyor. :)
0
ersin2k
Bunun ilerde ne kadar son kullanıcı lehine olacağı konusunda şüpheliyim. Bir gün belki her yazdığımız doküman için servis sağlayıcıya % ödemek zorunda kalabiliriz? Diğer yandan rekabeti arttırdığı için şimdilik olumlu gözüküyor.
0
nehuse
Bence olumlu olacak msoffice e lisans parası ödemek yerine online çalışan office programlarında işimizi yapabileceğiz böyle oluncada herkes ulaşabileceği için piyasada ki tekel kırılacak bence..
0
loker
Herkesin ulaşabileceği openoffice.org adresini ziyaret ederseniz, beklemenize gerek kalmadan bir çok platformda açık kaynak kodlu, özgür bir ofis yazılımıyla çalışmaya başlayabilirsiniz... Online olmayacak ama idare edersiniz artık...
0
nehuse
Bilgisayarımda o kurulu zaten merak etmeyin :) Önemli olan online olması çünkü microsoft lisanslama problemleri yüzünden böyle bir proje üzerinde çalışıyor.
0
ttk
Google ya da başka bir firmaya ne kadar güvenebileceğimizi nereden bileceğiz.
Başkalarına göstermekten kaçındığımız dökümanlarımızın birinci elden görücüsü neden kendimizden başkası olsun ?
M.Soft'a bilgi sızdırıyor olma ihtimâlinden dolayı şüpheyle bakılıyorken belgelerimizi kendi elimizle Google, M.soft ya da başka birisine nasıl teslim edebiliriz ?

Zamanında koministlere kızıp tepinirken iş nereden nereye gidiyor, koministleri düşman ilân eden bir devletin bir firması bizi iyice bir kışlıyor gidip diğer bir firmasının kucağına hiç düşünmeden atlayabiliyoruz.

Figüran olmaktan kurtulmak lazım ama nasıl ?
0
sefalet
Pardon ama kim size başkalarının görmesini istemediğiniz yazılarınızı web üstünden bir ofis aracı ile yazmanızı söylüyor?

Bu konuda güvenlik ancak işinizi güven ile halledebileceğiniz başka seçenek yok ise tartışılır.

Daha basit söylemek gerekirse birinin kulağına fısıldamanız gereken şeyi bağara bağara söylerseniz, kabahat kimde olur?
0
ttk
Bunu anlaması gereken başkalarına anlatıncaya kadar, olur olmaz mesajları birbirine forwardlayan vatandaşlar yeterince gizli olduğuna inanacakları veya inandırılacakları bu tip sistemlere "çağın gereği" diyerek gerekli yüklemeyi yapmış olurlar. Hâlen güvenlik açığı olan araçları inatla kullanan yeterli sayıda insan mevcut.
0
sefalet
Söylediğiniz gerekçe google ı eleştirmek için yeterli görünmüyor bana.Eğer bilgisiz kullanıcı yüzünden yorganı yakmak gibi bir mantık olsa idi, kabartma tozunu yutan adam yüzünden kabartma tozu üretenleri eleştirmemiz ve hatta aynı mantık ile neredeyse tüm ürünleri ve üreticilerini eleştirmek mümkün olurdu.Bu da bizi nereye götürür derseniz olsa olsa zaman kaybına derim.

not:Sıradan ürünlerin yanlış kullanımlarına daha çok örnek verirdim ama en terbiyelisi kabartma tozu geldi.

0
loker
Evet tabii, ben de örneğin şirketimin gider tablolarından bir performans grafiği çıkartmak için google'a bağlanıp, onların sunucusunda işlem yaparım... Hatta bana işlem hacimlerime uygun reklam da gösterirler, değil mi, şahane olur... ;-)
0
yetgin
Google hede yapıyor, google hödö yapıyor, google beta yapıyor. M$ ı öpecek. Bu Google özgür yazılım filan mı yapıyor, niye seviniyoruz, birisi açıklayabilir mi? Olayımız "Kıral ölsün, yaşasın yeni kıral mıdır?"
0
kesken
google'in gelecegine dair meshur bir ongoru videosu:
http://www.robinsloan.com/epic/
kisacasi gelecekte "google identity"si olmayani almicaklar mekana diyor.
biz de alkis tutuyoruz gelismelere,
anlatcaz torunlarimiza biz google'dan once de vardik diye inanmicaklar,
0
FZ
Bir soru: Tanımadığınız ama hakkında bilgi edinmek istediğiniz bir insan söz konusu olduğunda ne yaparsınız?

Popüler bir geyik dergisi buna yer vermişti bir sayısında. Enteresandır (ya da değildir), mesela pek çok kadın ve erkek, birileriyle "çıkmadan" önce onun adını ve soyadını Google'a yazıp "küçük bir araştırma" yapıyormuş. Tahmin edersiniz ki çıkan sonuçlara da "inanıyorlar" ve buna göre hareket ediyorlar.

Dolayısı ile bir "Google Identity"niz zaten var. Dolaylı yoldan var çünkü insanlar Google üzerinden fikir ve inanç sahibi oluyor sizin hakkınızda. İyi ya da kötü ama oluyor.

Bunun ne kadar dramatik ya da vahim olduğu ise ayrı bir konu.

Sahi, Google'ın "do no evil" lafını çıkarıp çıkarmadığına bakacaktık, o n'oldu? ;-)
0
tongucyumruk
http://www.google.com/search?q=do+no+evil ilk gelen sonuç oldukça ilgi çekici...
0
serdem
Google efendi olmak, güvenilir olmak zorunda kalacaktır, yani oyunu temiz oynamak zorunda. Ms ile sorun işletim sisteminizi ha deyince değiştirememenizdi, ama arama motorunuzu (ya da herhangi bir online hizmeti) anında değiştirebilirsiniz. İnsanlar için Linux'u denemek bile dert gibi geliyor, ama online bir iş söz konusu olunca adres satırına üç sözcük yazacaksınız sadece.

Özgür yazılımı ilgilendiren tarafı ise Google'ın yazılım yapmak yerine var olan özgür yazılımları geniş bir kitleye yönlendirecek olması. Bunun zararı, faydası ayrı bir tartışma.

Bu haberde kastedilen herhalde sunucuya bağlanıp sunucu üzerinde işlem yapmak değil. Daha önce startup mevzuyla konuştuğumuz tarzda bi şey. (Linkini veremiyorum, tembelim)
0
sefalet

İçime oturan bazı şeyler olduğundan adres benim aklımdan pek çıkmıyor ben vereyim.

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3281
0
Thiras
İyide dünyanın düzeni bu. Sürekli bir döngü Chaos Order'î yendiğinde kendisi Order olur ve başka bir Chaos onu siler ve bu böyle gider.
0
malkocoglu_3
Bu sirketleri yakindan izleyenlerden biri bu isbirligin "sadece Sun hisse senetleri icin" ayarlanmis bir hareketlendirme operasyonu oldugunu yazmisti... Google CEO'su eski SUNW calisanlarindan (oldukca ust seviyeden hem de) diyor ki, bu yaptiklari [anlasma] Schmidt ile Scott McNealy'nin golf oynarken akillarina gelmis bir cambazliga benziyor diyen yazar esprili bir sekilde eklemis: Belki de Google, Sun'a yaptigi kotulugun (!) etkisini silmeye ugrasiyordur, cunku servis tarafinda Linux kullanan Google (binlerce node), buyuk olcekli sistemlerde Linux icin bir basari hikayesi ve referans saglayarak Sun'in servis tarafi isine comak sokmustur. Sun'in son zamanlardaki Intel mimarisi (ve belki de isletim sistemi olarak Linux) odakli stratejisinde bunun izleri vardir belki de..

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...