Gmail'den Kendi Mail Adresinizle Limitsiz Mail Adresleri

0
codeumut
Bir blog sitesinde okuduğum bir yazıya göre herkesin işine yarayacak bir Gmail marifeti.

Kendi Gmail adresinizin ardına artı işareti (+) ekleyip istediğiniz yeni mail adresleri oluşturabilir (kullaniciADI+neYazarsan@gmail.com gibi) ve bu mail adreslerini kullanacağınız filtreleme özelliği ile istediğiniz etiketle görebilirsiniz.
Yazıda belirtilen gerçek yaşam örneklerinde, özellikle üye olduğunuz sitelerin mail adresinizi spam cilere verip vermediğinin anlaşılması ve mail gruplarından gelen maillerin tek bir yerde toplanıp bir kerede bakabilme gibi yerlere işaret edilmiş.

Yazının sadece kötü bir tercüme değilde, bana ait birşeylerde içermesi için bir örnekte benden. Yazdığınız programlara ya da oluşturduğunuz web sitelerine böyle mail adreslerinizi koyarak, gelecek geri bildirimler için daha da iyi sonuçlar alınabilir.

Kaynak: 21st.blogspot.com

Görüşler

0
cfb
Sadece gmail'e has bir özellik değil bu. Misal, Postfix'in varsayılan yapılandırılmasında

recipient_delimiter = +

satırına dikkat edilebilir.
0
tongucyumruk
Artık e-posta RFC'lerinin içinde tanımlanan özellikler dahi Google'a mal edilmeye başladı... Yakında insanlar ortalıkta "Google Web diye birşey bulmuş" diye dolaşmaya başlarlarsa şaşırmamak lazım.
0
sleytr
RFClerde tanımlanmış olması çok da önemli değil. Yahoo, Hotmail ya da diğer ücretsiz eposta sağlayıcıları bu özelliği sunuyor mu? Eğer sunmuyorlarsa bu gerçekten gmail'e mal edilebilecek bir gelişmedir.

AJAX tekniklerinide google bulmadı ama yinede kimse bu konuda google'ın hakkını yiyemez sanırım?
0
osteosit
İnternet'i Microsoft bulmuş diye sanılıyor, yetmez mi? Kaç kişiyi bu yüzden Firefox ile dalga geçtiğini zanneden cümleler kurabiliyor. Hatta "Linux ile nasıl internete gireceksin İnternet Explorer yok diyorsun." diyen ve beni çelişkili cümleler kurmakla aşşağılayan aklı başında büyükler tanıyorum.
0
jfever
evet RFC'de var ama şimdiye kadar belli başlı eposta servisleri tarafindan 'implement' (ne olabilir turkcesi?) edilmemis durumda..
0
tekrei
to implement:gerçekleştirmek implementation:gerçekleştirim Bkz: TBD Sözlük
0
jfever
yazarken gerçeklenmemiş demeyi düşündüm ama uydurukça gibi tınladı kulağımda. ol sebepten sorayim dedim.
0
newman
Bana "hayata gecirmek" guzel olur gibi geldi. Sadece bir fikir...
0
simenon
to implement : uygulamak, uygulamak için.
0
newman
Uygulamak burada yanlis degil, benim kullandigim "deyim" ile ayni anlama geliyor. Fakat su var ki: "uygulamak" denilince benim anladigim (yanlis olabilir) detaylari --en azindan hatiri sayilir olcude-- belli bir taslak, plan, kurguyu yerine getirmek. Zaten burada yanlis degil dememin sebebi bu. "implement" kelimesini ozellikle programcilar, mesela "C" baslik dosyasinda prototipi verilen bir API rutinini kodlamak anlaminda filan kullaniyorlar. oyle durumlarda bu daha cok "yazmak", "kodlamak" seklinde cevrilmeli. Gerci oyle durumlarda "hayata gecirmek" de iyi gitmezdi zaten. "Implement"in sozluklerdeki anlami sizin belirttiginiz gibi olsa bile, ingilizcede ayni terimle ifade edilen herseyi Turkcede de tek terimle ifade edemeyiz...

Elestiri degil bu arada; sadece "hayata gecirmek" derken sadece bir standard metnini veya kanunu, plani vs. uygulamayi kasdettigimi belirtmis olayim... Belirttim iste ;).
0
simenon
Tesekkurler. 'Yazmak, 'kodlamak' daha mantikli gibi bu durumda.. Ben sadece 'hayata gecirmek' 'deyimini fazla edebi bulmustum. Hala da buluyorum.. :)
0
invisible
Spammer'lar tarafından aşılması zor olmasa gerek. Nitekim falan+filan@gmail.com eline geçmiş bir spammer rahatlıkla falah@gmail.com'a spam gönderebilir. Yanılıyor muyum?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Android işletim sistemli Asus EeePC

anonim

Google'un Android işletim sistemi sonunda Netbook sahasına da gözünü dikti. Önceleri sadece mobil cihazlar için düşünülen Android, payını arttırmak istiyor. Asus EeePC'ler üzerinde yapılan testler başarılı olursa ki çok büyük ihtimalle öyle görünüyor, yaz sonlarına doğru üzerinde hazır Android yüklü EeePC'leri piyasada görebileceğiz. Google ile Microsoft arasındaki rekabet işletim sistemi pazarında da kızışacak gibi görünüyor.

Google Calendar

anonim

Yine bir google haberi, biliyorum hepiniz benim gibi sıkıldınız ama adamlar durmuyor ne yapabiliriz, google calendar, ilk intiba gayet iyi, ilerde bunun API'lerini açıp bizi çok zahmetten kurtabilirler belki...

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...