Google Reader

0
butch
Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Görüşler

0
auselen
Kısayol tuşları hoş olmuş. Merak ettiğim acaba bu reader aracılığıyla google en çok okunan feed'leri mi belirlemeye çalışacak? Yoksa google bir "işletim sistemi"'ne dönüşmeyi iyice kafasına koydumu...
0
tongucyumruk
Hmm... RSS beslemenize nasıl reklam alırsınız? Bir yöntem yakın zamana kadar Devshed'in yaptığı gibi rss beslemenizdeki birkaç girdiyi reklama ayırabilirsiniz. Diğer bir yöntem ne olabilir peki? Google'ın metin bazlı reklamlarını rss girdinizin sonuna ekleyebilirsiniz. Böylece her rss girdinizin sonunda bir Google reklamı olur. Ya da RSS beslemenize reklam almazsınız. Siz düz RSS beslemenizi yaparsınız, Google bunu okuyan insanlara gerekli reklamları Google Reader'ın içinde gösterir... Bunun yanına insanları Google Reader kullanmaya itecek birkaç makul sebep eklerseniz işte size insanların istese de istemese de yazdıklarınn yanında reklam görüntüleneceği bir platform. Hala Google'ın dünyayı ele geçirmeye çalışmadığını düşünenleri şu tarafa alalım...
0
tongucyumruk
Anlatmak istediğim şey RSS reklamlarından biraz farklı. Burada ortaya çıkan imkan ben RSS girdime hiçbirşey yapmadan Google'ın bunu görüntülerken yanında reklam gösterebilmesi. Bir anlamda Google'ın web tarayıcı yapıp girdiğiniz sitelerin içeriğine uygun reklam görüntüleyebilmesi gibi birşey.

Tabii sadece benim paranoyam da olabilir bu...
0
ae
Bence aşikar olan birşey sizin dediğiniz. Paranoya demeye gerek yok. Merak ettiğim, piyasada yapılacak hemen herşeyi yapıp nereye varmaya çalışıyorlar? Şuan Google & MS savaşında, heyt bea Google gene MS i ezdi diyenler ilerde bu Google amma belalı firmaymış diyeceklermiş gibime geliyor. Herkes çıkarları için savaşıyor, olan bize oluyor.
0
eof
Ne yapmaya mı çalışıyorlar? Yanıt basit: Daha fazla pazar payı, daha fazla kâr. Bahsettiğiniz kurumların birer ticari şirket olduğunu unutmayalım. Zarar göreceğimizi de düşünmüyorum; rekabet çoğu zaman müşteriler (kullanıcılar) için olumlu sonuçlar doğurur.
0
mrtksn
google izlediği politika farklı, şu anki sorunlarımıza çözüm olacaktır ancak başka belalara sebep olacaktır diye düşünüyorum. adamlar ms den farklı olarak ürün değil hizmet satıyor. dediklerine göre ileride yazılım para etmeyecekmiş, sadece hizmete para ödenecekmiş. bence de mantıklı bir şey
0
FZ
Ben hemen http://planet.lisp.org/'u atıverdim Google Reader'a (Lisp ile ilgili reklamlara dair bir sıkıntım da yok :)
0
bm
RSS'i GNUS'dan takip edebildigini biliyorsun degil mi?
0
FZ
Evet. Gerçi hiç denemedim ama şuralarda güzel güzel anlatmış:

http://www.gnus.org/manual/gnus_193.html
http://my.gnus.org/node/108

Benim biraz tutarsız ve kaotik kullanımım var, misal Lisp kodlarken HyperSpec'ten bir şeyler bakmam gerekip de Emacs içinden w3m'ye düştüm mü sonra bir süre web gezinmek için onun içinde tabbed browsing şeklinde takılıyorum, yukarıdaki Firefox'a ilişmiyorum, sonra bir şey için Firefox'a geçtim mi oradan devam ediyorum vs.
0
loker
aynen... akgregator kullanmaya başladım başlayalı, niyetli olduğum webde de konquerer olayına alışmaya başladım... şimdi bir ondan bir bundan, olay birbirine girdi :) bari bookmark-history'leri denkleyecek bir şey yapsam, kesin hazır yapılmışı da vardır nasıl olsa...
0
Tarık
Google Reader Aboneliklerinde News kategorisi altında Fazlamesai.net te var. ya da ben önbellek yanılsaması yaşıyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gülümseyin Google Maps'desiniz :)

sundance

Hayır öyle Minority Report'taki gibi her geçtiğiniz yerde iz bırakıyor filan değilsiniz. Ama neme lazım, belki Google Maps'e çıkarsınız. Hem de uygunsuz bir durumda :)

Google Mobil Cihaz Görsel Aramalarına Hızlı Filtre Ekliyor

MuharremTuran

Google, görsel aramasının mobil sürümüne yeni bir filtre seçeneği ekledi. Arama yaptıktan sonra, arama kutusunun hemen altında, en son eklenen görseller, gif, küçük resim ve renkler filtrelemesi için hızlı filtreleme alanı sunuyor. Örneğin “kırmızı” yazıp arattığınızda, arama sonuçlarının en üstünde filtreleme menüsü görünüyor, daha fazla renk filtreleme seçeneği göstermek için çubuğu sola...

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...

Google Tuvaletlerinde Neler Oluyor?

FZ

Google'ın nasıl bir şirket olduğunu anlamak istiyorsanız tuvaletlerine bakın.

Kampüsteki her tuvaletin ısıtmalı özel oturaklar ve kablosuz iletişimle bazı mekanizmaları tetikleyen düğmeleri olmasından bahsetmiyoruz. Artık Google tuvaletlerinde karşınıza "Testing on the Toilet, Testing code that uses databases." gibi başlıkları olan ve teknik konularla ilgili kısa sorular, örnek kod parçaları içeren tabelalar çıkıyor!

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.